Просинечки: Закарић долази у Беч!

Роберт Просинечки, селектор Босне и Херцеговине нагласио је да ће фудбалер Партизана доћи на окупљање "змајева", али није сигуран хоће ли наступити против Аустрије.

Фудбал 10.11.2018 | 08:45
Просинечки: Закарић долази у Беч!
"Горан Закарић повриједио је раме на тренингу Партизана. Чуо сам, упознат сам. Доћи ће у Беч. Прегледаће га љекари наше репрезентације па ћемо видјети хоће ли играти против Аустрије", рекао је Просинечки агенцији "Анадолија".

Како је истакао, не зна колико је озбиљна повреда Закарића.

"Не знамо још ништа конкретније. Надам се да није ништа преозбиљно", казао је Просинечки, додавши:

"Он је једини који је до сада од 24 позвана играча имао одређених проблема. Други су сви ОК, али видјећемо. Иде викенд и вјерујем да ће све добро проћи по наше играче. Очекујемо све позване на окупљању у Бечу, тамо негдје да се сви сакупимо до 17 сати у хотелу па ћемо на лагани тренинг, разгибавање", пренијели су сарајевски медији.

Просинечки је потврдио да за сада не планира нити једном играчу упутити додатни позив, али је и рекао "није искључено да ћу то урадити буде ли одређених, већих компликација око играчког кадра током викенда".

"Могу рећи да сада све иде по плану. У Бечу ћемо имати три тренинга до утакмице и спремни ћемо дочекати меч у четвртак с Аустријанцима. Имамо добру атмосферу у тиму, на побједничком смо фону и вјерујем да ћемо тако наставити и на стадиону 'Ернст Хапел'. Поновићу, не желим рећи да су Аустријанци фаворити иако имају веома добру екипу и играју код куће. И ми ћемо имати огромну подршку с трибина и бићемо као кући у Сарајеву или Зеници. Увјерен сам да смо квалитетнији и да ћемо одиграти добру утакмицу".

На питање да ли ће БиХ покушати играти затвореније обзиром да јој и бод па и пораз с голом разлике уз постигнути гол одговара како би потврдила прво мјесто у групи "3" УЕФА Лиге нација "Б" и пласирала се у бараж за ЕУРО 2020 и елитну УЕФА Лигу нација "А", Просинечки је одговорио:

"Не, ако нас не натјерају да се бранимо. Они ће морати напасти нас па можда и од првог минута. Морају нас добити, и нас и Сјеверну Ирску у Белфасту и то са довољно голова разлике. Управо је то наша додатна шанса".

Утакмица петог кола групе "3" УЕФА Лиге нација "Б" између Аустрије и БиХ игра се 15. новембра на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу с почетком у 20.45 сати.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар