АБА: Звезда већ у Љубљани!

Екипа лидера АБА лиге после само једног дана у Београду отпутовала на дуел са Олимпијом.

Кошарка 09.11.2018 | 20:45
АБА: Звезда већ у Љубљани!
Пораз у Улму је прошлост, на реду је меч против увек неугодне Олимпије (субота, 17.00, Арена спорт 1), у коме ће кошаркаши Црвене звезде бранити прво место на табели и стопостотни учинак у АБА лиги.

Црвено-бели су у главни град Словеније стигли у петак поподне, у комплетном саставу, решени да направе добру увертиру за дерби утакмицу Еврокупа против Монака, која је на распореду следеће среде.

"Олимпија је врло талентована екипа, која игра са пуно енергије. Састали смо се са њима у оквиру АБА Суперкупа у Лакташима и видели да имају квалитет - Шпана, Месичека, Лазића, добре странце попут Џонса, искусног центра Мирзу Бегића. Ако желимо бодове у овој утакмици, морамо да одиграмо чврсто, јако и концентрисано", каже Милан Томић.

Биће ово 18. окршај два тима у Љубљани, а блага предност тренутно је на страни Звезде (9:8).

Огњен Добрић, као једна од малобројних светлих тачака на гостовању у Немачкој, истиче да је регионално такмичење црвено-белима приоритет у односу на Европу.

"Очекује нас доста рада како бисмо достигли свој максимум када буде најважније. Овакве утакмице су изазов на том путу, јер је Олимпија добар тим, са пуно талента, енергије и младих играча, али и неколико врло искусних, које предводе Бегић и Бубнић. Играли смо већ ове сезоне, тако да очекујемо квалитетног противника и чврсту утакмицу".

Поменути меч у Лакташима завршен је убедљивом победом Звезде (86:60), која се тргнула након вођства "змајчека" у другој четвртини од девет поена. Касније су Регленд и екипа победама над Цедевитом и Будућношћу освојили први трофеј у сезони 2018/19.

ПАРОВИ 7. КОЛА:

петак

Задар - Мега 20.00 (Арена спорт 1)

субота

Олимпија - Црвена звезда 17.00 (Арена спорт 1)
Партизан - Цибона 19.00 (Арена спорт 1)
Цедевита - Игокеа 21.00 (Арена спорт 1)

недеља

Морнар - Будућност 19.00 (Арена спорт 1)

понедељак

ФМП - Крка 18.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда 6-0, Мега 5-1, Будућност 4-2, Цибона 3-3, Партизан 3-3, ФМП 3-3, Олимпија 2-4, Цедевита 2-4, Игокеа 2-4, Морнар 2-4, Задар 2-4, Крка 2-4.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар