''Кад сам прешао у ПСЖ...''

''. . . Мино је рекао да је довео Мона Лизу у Париз"! Шведски фудбалер Златан Ибрахимовић каже да је у Паризу било тешко наћи мотивацију за играње пред малобројном публиком на Парку принчева.

Фудбал 12.11.2018 | 00:00
''Кад сам прешао у ПСЖ...''
Фудбалски менаџер Мино Рајола упоредио је његов долазак у Париз са Мона Лизом, чувеном сликом Леонарда да Винчија.

Швеђанин је у разговору за Л'Екип истакао да је после свега Парижанима показао да има и емоције, да је отишао као легенда, иако испрва није ни хтео да дође у ПСЖ.

"Тачно је, нисам био заинтересован да одем у Пари Сен Жермен, јер једноставно нисам хтео да мењам клубове, био сам срећан у Милану јер сам пронашао форму и срећу тамо. Надао сам се да ће ПСЖ одбити моје захтеве, то је истина. Наравно, никад не затварате врата, причате с људима и причао сам с Леонардом", казао је Ибрахимовић у разговору за Л'Екип.

После лоше епизоде у Барселони, само му је форма била потребна. Он прича да његови захтеви нису били превише велики, али је листа била подужа.

"Проблем је што су они прихватили све после 20 минута! Ја сам човек од речи и рекао сам им 'ако сте сагласни, онда могу и ја да дођем код вас'", прича Ибракадабра, чији је долазак у престоницу Француске менаџер Мино Рајола описао као довођење Мона Лизе у Париз.

"Срећан сам био на крају што сам отишао у Париз, јер су видели нешто што није нису могли да виде. Мино је рекао да је довео 'Мона Лизу' у Париз. Имали су Мона Лизу, али не на зиду, на великој сцени, под рефлекторима", каже Швеђанин.

У књизи се такође цитира Рајола где каже да је Ибрахимовић погурао ПСЖ десет година унапред.

"Не знам, то није на мени да ја причам о томе, ја сам дошао са својим квалитетима, донео свој таленат и харизму. То је оно што радим. Ефикасан сам и доносим резултате. Да ли сам био превише добар за Лигу 1? Можда не предобар, али сам показао ниво. Никад нисте превелики за неку лигу јер се рачуна само оно што сте способни да урадите и да ли то радите. Дошао сам као краљ, отишао сам као легенда, тачка", каже Ибрахимовић.

Французи су по његовим речима другачији и не виде само играча него и његов карактер. Он међутим, често није видео њихов, бар не на трибинама.

"Играо сам на Сан Сиру пред 80.000 људи, а завршио сам на стадиону где се скупи 10.000 људи као што ми је Леонардо причао од првог дана, није било лако мотивисати себе. Али сам успевао. Навијачи су 50 одсто фудбала и ако дођете са 80.000 на на пример 4.000 другачије је у смислу налета адреналина. Чак и кад сте професионалац и ако сте срећни због те 4.000 људи.".

Златан се присетио и одласка из Париза.

"Никад нисам био дирнут као тог момента, сузе су ми текле, деца су ми била у наручју и те ноћи сам показао Французима да Златан има велико срце. То је било добро јер су увек мислили да сам Супермен, а ја сам био срећан што сам им показао да и Супермен има срца. Био сам ганут и због тога што смо створили сјајну атмосферу за кратко време и осетио сам те посебне везе", рекао је Ибрахимовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар