Јокан: Пораз од Звезде неће утицати на Ливерпул!

Менаџер Фулама, Славиша Јокановић, свестан је да његов тим мора да почне да побеђује уколико жели да сачува посао и остане на кормилу екипе из Лондона.

Фудбал 09.11.2018 | 19:15
Јокан: Пораз од Звезде неће утицати на Ливерпул!
Ипак, пред његовим изабраницима је тежак задатак, у недељу од 13 часова играју на "Енфилду" са Ливерпулом,а тамо је тешко освојити бодове.

Јокановић је рекао да није спреман да разговара о својој будућности и да раузмишља тренутно једино о окршају са тимом Јиргена Клопа.

"Овде сам да бисмо причали не о мојој будућности, већ о садашњем тренутку. Разговарали смо у клубу ових дана о томе како да напредујемо, да будемо конкурентнији. Циљ је да побољшамо игру и да почнемо да побеђујемо", изјавио је Јокановић медијима у Лондону.

Улогу фаворита у наредном мечу логично је препустио "црвенима".

"Не тражим најбоља четири или најбољих 11, не тражим најбоље играче, него најбољи тим који може да победи. Нисмо имали добре резултате, али нису у питању најбољи играчи. Ливерпул има опасан тим, тако да морамо заједнички да радимо и покажемо да смо прави тим, морамо ући храбро у битку. Морамо се добро бранити, такође ми требају играчи који ће да нападају простор, који могу да добијају дуеле и трче да покрију саиграча, то јер начин за опоравак. Ако људи само трчкарају и мисле да нам за то следи награда, погрешно је", сматра Јокановић.

Каже да не верује да ће Ливерпул бити под утиском пораза од Црвене звезде.

"Сваки пораз боли. Они су изгубли, али нас можда боли и више наши порази. Ливерпул ће показати нешто другачије него на прошлој утакмици. Морамо бити мотивисани за борбу, не одустајати, у нашим плановима постоји начин како можемо да дођемо до бодова. Борићемо се и учинити навијаче поносним. Резултат је важан, али ако смо збуњени, уплашени и играмо као деца, неће бити добро. Разлика између мене и Клопа је што он има овај тим већ три године, а ја три месеца, тако да не верујем да ће их погодити пораз из Београда, имају довољно квалитета", додао је Јокановић.

Рекао је и да нема времена за трачеве о отказу и додао да је Скот Паркер, који се помиње као његов могући наследник, уствари његов избор.

"Скот је мој избор, у штампи се ваља много имена, али када сте при дну табеле, спекулације су нормалне. Немам времена за трачеве, нисам изненађен тиме, то је овде традиција. Знам да верујем у себе, своје играче и људе око нас. Сви морамо да направимо корак унапред. Размак између туимова на дну није велики. Морамо се пробудити, а ако изгубимо, морано знати зашто се то догодило. Кожу треба продати скупо. Неколико пута сам пре меча рекао како смо спремни за борбу, али да не показујемо довољно амбиције, то мора да се промени", закључио је бивши играч и тренер Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар