ЛШ: Кејн играч кола, испред Павкова!

Роналдо стрелац бољег гола! Капитен Тотенхема Хари Кејн изабран је за најбољег играча четвртог кола Лиге шампиона у избору званичног сајта такмичења.  Роналдо и Кејн ипак испред Павкова! Португалчев волеј проглашен голом четвртог кола Лиге шампиона, док је Енглез најбољи играч.

Фудбал 09.11.2018 | 18:45
ЛШ: Кејн играч кола, испред Павкова!
Тако је без "титуле" играча недеље за мало остао голгетер Црвене звезде Милан Павков, упркос два гола у сензационалној победи црвено-белих над Ливерпулом.

Кејн, такође био двоструки стрелац у преокрету Тотенхема против ПСВ-а (2:1), добио је више гласова путем званичног сајта УЕФА у односу на другопласираног Павкова.

Треће место заузео је Ријад Махрез из Манчестер Ситија, а четврто Реалов Карим Бензема.

Павков је био у конкуренцији за најлепши погодак кола ("пројектил" са 27 метара код другог гола), али је изгласан волеј фудбалера Јувентуса Кристијана Роналда против Манчестер Јунајтеда.

Милан Павков јесте запалио Балкан и пола Европе невероватним наступом против Ливерпула, али ће ипак морати мало да причека на прва међународна признања.

Два гола нападача Црвене звезде и констатан терор над одбраном Ливерпула током целог меча на "Рајку Митићу" нису нажалост били довољни да га прогласе најбољим играчем четврте рунде Лиге шампиона, већ је то признање ипак отишло на рачун ведете Тотенхема, Херија Кејна, такође двоструког стрелца у преокрету против ПСВ-а у Лондону. Поред Србина и Енглеза номиновани су били још Карим Бензема (Реал М) и Ријад Марез (Ман. Сити).

Ни награда за гол кола није припала стаситом Бегечанину за ону бомбу са 20 и нешто метара, већ ју је, по ко зна који пут добио Кристијано Роналдио за мајсторски волеј којим је послао лопту у мрежу иза Давида де Гее. Иза ЦР7 осим Павкова остали су још Рахим Стерлинг (Ман. Сити) и Отавио (Порто).

Штета за Звездиног нападача, али ако настави са макар и приближним партијама као те већ легендарне новембарске ноћи у Београду, стићи ће и награде.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар