Клоп о Фуламу: Нисам идиот!

Менаџер Ливерпула, Јирген Клоп, упозорио је све који очекују лаку утакмицу са Фуламом да то неће бити случај.  Клоп се изнервирао пред Фулам: Доживели смо тежак ударац, не поредите Звезду са Марибором! Немац не разуме зашто се праве поређења и шта се очекује од његовог тима.

Фудбал 09.11.2018 | 17:45
Клоп о Фуламу: Нисам идиот!
Ливерпул тражи искупљење пред својим навијачима за шокантан пораз од Црвене звезде у Лиги шампиона, а управо је Фулам савршена прилика.

Тим нашег тренера Славише Јокановић је последни у Премијер лиги, у серији од шест пораза.

"Био бих идиот, што неколико људи и мисли, али нисам толики, да причам о поправљању гол разлике пре утакмице. Нисам сигуран колико сте пута гледали Фулам, свих 90 минута не само исечке утакмица. Они су у чудној ситуацији, могу само да замислим како се осећају. Играју добар фудбал, раде доста добрих ствари, направили су много проблема Манчестер ситију у Лига купу, био је то заиста добар фудбал", рекао је Клоп.

"Мораћемо да се добро бранимо. Имају веште нападаче који добро играју. Коначни производ, завршница, можда често није довољно добра, али постижу голове. С друге стране, доста и примају, али никад нећеш да ти гол тиму какав је Фулам ако уђеш у меч са мишљу о давању голова. Утакмица је велики изазов за нас, не смемо заборавити у колико доброј смо ситуацији", додао је немачки стручњак.

Ливерпул дочекује Фулам у недељу од 12 часова по локалном времену (13х у Србији), па је Клоп имао занимљиву поруку за навијаче.

"То је још један изазов. Због тога позивам све људе који планирају да дођу на стадион да легну раније у суботу увече да буду у најбољој форми у недељу и помогну нам. Ако неко очекује лаку утакмицу молим вас да останете код куће јер неће бити лако. Биће тежак посао. Желимо да покажемо реакцију, али праву".

Конференција за медије у Ливерпуловом тренинг центру у Мелвуду је била заказана поводом предстојеће утакмице са Фуламом, али се више причало о минулој утакмици са Црвеном звездом.

Ливерпулов тренер Јирген Клоп је у неколико наврата деловао да губи стрпљење и да жели да се препире. Засметале су му критике после пораза у Београду. Енглези још не могу да се помире да је велики Ливерпул срушила екипа коју је две недеље раније прегазио на Енфилду. А Клоп покушава да објасни...

„У уторак смо доживели огроман ударац који нисмо очекивали. Нико није очекивао такав резултат и игру, али такве ствари се дешавају. Одиграли смо лош меч и ниједног тренутка нисмо игнорисали да је било тако. Са дужним поштовањем, Црвена звезда није Марибор од прошле сезоне и престаните да то поредите. Звезда је играла са тројицом позади и ималу онакву атмосферу. Била је то потпуно другачија утакмица од оне на Енфилду“, рекао је Клоп енгллским новинарима.

На критике према везном реду и питање да ли би било другачије да је играо повређени капитен Хендерсон, Клоп је рекао:

„Волео бих да кажем како је Хендо могао да промени цео меч против Црвене звезде, али не верујем да би било тако. Цео меч је био чудан...“

Немац спортски признаје да је то био тежак пораз, али да га не треба оплакивати пет дана.

„Желимо да што пре покажемо реакцију после пораза. Генерално, форма нам је добра и одиграли смо много добрих утакмица. Али не желим да дижем галаму због тога, као што и не славим велике победе по пет дана. Наравно да можемо боље. Увек може боље. Од почетка сезоне смо имали само две утакмице у којима нисмо били добри: Црвену звезду и Наполи. Али осим тога, наш фудбал је до сада био прилично успешан“.  

Да ли сте имали састанак са играчим после пораза у Београду?

„Јесмо, али то је био уобичајени састанак“.

Немац је оптимиста да је пораз од Звезде већ архивиран у главама играча.

„Не сумњам у реакцију екипе. Мислим да се већ осећа“.

Оно што му смета су поређења са прошлом сезоном.

„Није проблем да људи пореде прошлу и ову сезону и да причају како Салах није у истој форми. Али исто тако треба да знају да је у окотбру ове године дао више голова него у истом периоду прошле. Ове сезоне сви дају голове и то нам је донело 27 бодова. Запитајте се колико смо имали прошле године у ово време. Мене баш брига за поређења, али за екипу и појачања је битно да неке аргументе користимо на прави начин, а не на погрешан. Да смо овако играли пре две године и да смо имали оволико бодова, људи би тада говорили да смо сјајни“.

Ипак, Ливерпул је ове године потрошио више новца од свих клубова у Премијер лиги и зато ни очекивања нису иста.

„Људи причају да ће ова сезона бити успешна једино ако освојимо титулу?! Наравно да желимо титулу, али морамо да је изградимо, да напредујемо и да нам расте самопуздање. Јако смо амбициозни и желимо да освојимо све за шта нам се укаже прилика. Али деси се да победимо утакмицу и онда људи очекују извињење зато што нисмо победили онако како побеђује Сити?! У реду је...“, иронично је рекао Немац.

Клоп сматра да је ова сезона другачија од претходне и због начина игре, и због конкуренције.

„Овде смо да бисмо правили резултате. Али ни остали тимови не спавају. Сви смо бољи него прошле сезоне. Наша премијерлигашка сезона је до сада била јако успешна, али се не ствара такав осећај јер играмо стрпљивији фудбал и јер су Сити и Челси тако јаки. Не можете очекивати спектакуларан фудбал у свакој утакмици“.

У недељу на Енфилду гостује Фулам, који је фењераш и екипа са најгором гол-разликом у лиги.

„Ако неко очекује лаку утакмицу против Фулама, молим га да остане кући и нек не долази на стадион. Био бих идиот ако бих гледао гол-разлику пред овај меч. Гледајте пажљивије целе Фуламове мечеве, а не само шансе и голове. Они су успели и Ситију да створе проблеме. Јако су вешт тим. Потребна нам је реакција на уторак, али у недељу нас чека сасвим друга прича“.

И на крају се пожалио и на суђење.

„На почетку сезоне смо имали једну или две ситуације у којима смо имали среће са суђењем. Али против Арсенала и Кардифа смо оштећени. Кардиф је дао гол из офсајда, а нама је против Арсенала поништен чист гол. Нико после утакмице није желео да пита о томе или да се бави тим стварима. Није нам свиран пенал на домаћем терену већ годину дана“.

Премијер лига, 12. коло:

Субота:
13.30 Кардиф – Брајтон
16.00 Хадерсфилд – Вест Хем
16.00 Лестер – Барнли
16.00 Њукасл – Борнмут
16.00 Саутемптон – Вотфорд
18.30 К. Палас – Тотенхем

Недеља:
13.00 Ливерпул – Фулам
15.15 Челси – Евертон
17.30 Арсенал – Вулвс
17.30 М. Сити – М. Јунајтед

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар