Дрогба свирао крај: 41, доста је било!

Дидије Дрогба дефинитивно окачио копачке о клин. . .  Један од најбољих нападача у овом веку Дидије Дрогба окончао је каријеру.

Фудбал 10.11.2018 | 20:45
Дрогба свирао крај: 41, доста је било!
Бивши голгетер Челсија Дидије Дрогба завршио је фудбалску каријеру поразом Финикса од Луивила 1:0 у финалу плеј-офа америчког УСЛ купа.

Легендарни фудбалер из Обале Слоноваче, који у марту прославља 41. рођендан, није завршио богату каријеру са трофејом пошто је Луивил славио голом Лука Спенсера у 62. минуту.

Дрогба је још у марту објавио да се опрашта од фудбала на крају сезоне (три гола на три утакмице у плеј-офу), али и даље ће остати у Финиксу јер је један од власника клуба.

Током каријере играо је за Монтреал Импакт, Галатасарај, Шангај, Марсељ, Ле Ман, Генган и Челси у коме је 2012. године доживео најсветлији тренутак када је голом у регуларном делу и одлучујућим ударцем у пенал серији у Минхену донео победу над Бајерном у финалу Лиге шампиона.

Освојио је и четири титуле Премијер лиге, исто толико ФА купова, три Лига купа и два Комјунити шилда, а у дресу "плаваца" постигао чак 157 голова.



Центарфор из Обале Слоноваче опростио се од фудбала у 41. години у САД.

Дрогба је у последњој утакмици доживео пораз, његов Финикс Рајзинг је поражен од Лујвил Ситија 1:0 у финалу УСЛ (Унитед Соццер Леагуе) Лига купа.

Он је у априлу 2017. постао сувласник Финикса, клуба из другог по рејтингу фудбалског такмичења у САД. Био је стрелац у сваком од три плеј-оф меча на путу ка првом УСЛ финалу Купа.

"Шалио сам се са људима да ми дају Куп како бих се на миру пензионисао. Да ћу се вратити ако га не освојим. Истина је да ми је ово последња сезона", рекао је Дрогба.

Дрогба је постигао 157 голова на 341 утакмици и освојио три Премијер лигеи Лигу шампиона у дресу Челсија у периоду 2004-2012.

Потом је играо за кинески Шанхај Шенхуу и турски Галатасарај с којим је освојио титулу и Куп Турске, да би се вратио у Челси и дао седам голова на 40 утакмица на путу до још једне титуле са Жозеом Мурињом у сезони 2014/2015.

Потом се преселио у МЛС лигу и провео 18 месеци у Монтреал Импакту, за који је дао 23 гола на 41 утакмици. У Финикс је стигао 2017. и током две сезоне дао 11 голова на 16 мечева.

Током клупске каријере коју је почео у Француској (Ле Ман, Генган, Олимпик Марсеј), дао је укупно 297 голова на 679 мечева.

Освојио је 14 трофеја са Челсијем и три са Галатасарајем. За репрезентацију Обале Слоноваче је дао 65 голова на 104 наступа.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар