Бата о Звезди, промјени мишљења и дугу из Сурдулице...

Тренер Партизана каже да ће његов тим имати додатни мотив у суботњој утакмици 16. кола Суперлиге против Радника.

Фудбал 09.11.2018 | 15:45
Бата о Звезди, промјени мишљења и дугу из Сурдулице...
Зоран Мирковић тада није седео на клупи Партизана, али се сећа 22. јула ове године и гостовања црно-белих у Сурдулици.

Поготком младог репрезентативца Игора Златановића у 51. минуту доживели су минималан пораз, који је до данас остао једини у Суперлиги Србије. Од тада су забележили осам победа и шест ремија, што је довољно за тек треће место на табели, са 13 бодова мање од водеће Црвене звезде.

Други "круг" домаћег шампионата Партизан ће почети управо утакмицом против Радника, у суботу од 13.00 (Арена спорт 1) на стадиону у Хумској улици.

"Једини меч у Суперлиги изгубили смо у Сурдулици и зато су нам дужни. Радник је организована екипа и претпостављам да ће сутра бити у чврстом одбрамбеном блоку, који ћемо имати тешкоћа да пробијемо", рекао је Мирковић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик.

"Морамо да уђемо максимално концентрисани и одлучни да победимо, јер нас једино победе одржавају у трци. Сваки други исход против Радника био би катастрофалан".

Партизан је прошлог викенда у дуелу са Војводином (2:0) прекинуо серију од три ремија, што је Мирковића навело да констатује како се сада "лакше дише".

Што се тиче здравственог билтена, Горан Закарић је повређен и неће бити у саставу, али би на терен могао да истрчи опорављени Зоран Тошић. Александар Шћекић ће после операције носа морати да игра са маском, ако уопште буде играо.

"Видећемо око Шћекића, да не откривам сад. Помагало тог типа увек смета, јер смањује видно поље. Ја нисам могао да играм са маском, иако је то било друго време. Тада су маске биле универзалне, а ове се раде по отиску".

Бата Мирковић прокоментарисао је и тријумф највећег ривала, Црвене звезде, против Ливерпула (2:0) у Лиги шампиона.

"Велика победа Звезде. Подсетио бих како смо склони да брзо мењамо мишљење о свему. Имали смо ситуацију пре само нелико недеља, после утакмица у Паризу и Ливерпулу, тада се причала потпуно друга прича... Сигурно је да цела наша лига добија на тежини великим Звездиним успехом", оценио је тренер Партизана.

ПАРОВИ 16. КОЛА:

петак

НОВИ САД: Пролетер - Раднички Ниш 18.00 (Арена спорт 1)

субота

БЕОГРАД: Партизан - Радник 13.00 (Арена спорт 1)
ШАБАЦ: Мачва - Спартак 13.00
БАЧКА ПАЛАНКА: ОФК Бачка - Вождовац
ЗЕМУН: Земун - Чукарички 13.00
СУРДУЛИЦА: Динамо Врање - Црвена звезда 15.00 (Арена спорт 1)
ЛУЧАНИ: Младост - Војводина 16.00
БЕОГРАД: Рад - Напредак 18.00

ТАБЕЛА: Звезда 43, Раднички 34, Партизан 30, Чукарички 29, Напредак 25, Пролетер 23, Младост 22, Војводина 21, Мачва 16, Рад 15, Вождовац 15, Радник 15, Земун 13, Бачка 13, Спартак 11, Динамо 7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар