Матић: Сити је чудо, али у дербију Манчестера, све је могуће!

Репрезентативац Србије Немања Матић очекује пален дерби града Манчестера против шампиона са "Етихада". Сусрет се игра у недељу од 17. 30.  Матић: Мурињо зна да заустави Сити! Српски "везиста" верује да је Манчестер јунајтед победама у последње време добио самопоуздање потребно за још један тежак меч.

Фудбал 10.11.2018 | 18:00
Матић: Сити је чудо, али у дербију Манчестера, све је могуће!
Сити води на табели Премијер лиге са 29 бодова и велики је фаворит, али серија добрих резултата у последње време даје наду Јунајтеду да може остварити добар резултат.

Тим Жозеа Муриња је у последњих неколико недеља освојио 10 од могућих 12 бодова у лиги, а у среду су остварили велику победу у Лиги шампиона на гостовању Јувентусу (2:1).

"Очекујем веома тешку утакмицу. Сити има добар тим, играју добар фудбал, постижу велики број голова на сваком мечу, али и ми имамо одређене квалитете који могу доћи до изражаја", изјавио је Матић за клупски сајт Јунајтеда.

Српски фудбалер, који је протекле недеље дошао на удар критичара због одбијања да носи на дресу цветић мака, у знак сећања на погинуле британске војнике из Првог светског рата, свестан је колико ће бити тешко против Агуера, Силве, Стерлинга и осталих играча "грађана".

"Морамо да зауставимо њихове налете, постоји начин за то и менаџер то добро зна. Припремићемо се максимално за утакмицу. Очекујем тежак дуел, али у дербију је све могуће. Мислим да сада сви верујемо да смо добри као тим, ментално смо снажнији.Последња серија резултата даје нам самопоуздање, заслужили смо победе и надам се да ћемо наставити у истом стилу", додао је Немања.

Прошле сезоне Сити је на "Етихаду" имао 2:0 на полувремену да би Јунајтед у другом делу меча начинио спектакуларан преокрет за победу од 3:2.

"Сећам се да нам је тада на полувремену било јако тешко пре него што је менаџер ушао у свлачионицу. Сео је и рекао нам како верује да можемо да преокренемо резултат. Рекао је да смо у првих 20 минута, пре првог примљеног гола, били бољи тим и тражио је да наставимо тако у другом полувремену. Рекао је да ако наставимо тако да играмо, да имамо шансу и то смо и урадили. Погба је постигао два гола, Смолинг трећи, био је то чудесан повратак. Наши навијачи су били поносни на нас. Био сам посебно срећан због тога што смо их учинили срећним и што нисмо дозволили да Сити освоји титулу директно у мечу против нас", подсетио је Матић.

Искусио је многе дербије, али каже да је овај нешто посебно.

"Дерби сусрети су увек нешто посебно, јер играју локални ривали. Манчестерски дерби је за наше навијаче најважнија утакмица сезоне. Неколико дана пре утакмице створи се посебна атмосфера. И ми као играчи осећамо да је то нешто посебно јер је то јако битно за наше навијаче и све у клубу", закључио је репрезентативац Србије.

Манчестер јунајтед улази у градски дерби против Манчестер ситија (недеља, 17.30) са три везане победе на свом конту, од којих последња, над Јувентусом у Торину, свакако има највећу специфичну тежину.

"Црвени ђаволи" су у последњих пет минута преокренули резултат са 1:0 на 1:2 и тако остварили један од два или три највећа тријумфа откако их је лета 2016. преузео Жозе Мурињо.

Манчестер сити под вођством Гвардиоле је само наставио тамо где је стао пролетос. "Грађани" играју сјајно, побеђују уз много голова (6:1 против Саутемптона и 6:0 против Шахтјора у последњих недељу дана), али Немања Матић верује да ће Жозе Мурињо поставити праву тактику и помоћи екипи да оствари добар резултат.

Уосталом, једини пораз Ситија на "Етихаду" у последњих 37 утакмица десио се баш у дуелу са Јунајтедом пре седам месеци, када је било 2:3 (2:0).

"Сити је снажан тим, али и ми имамо квалитет који можемо да искористимо. Главно је да зауставимо њихов напад, то је прави пут и наш менаџер зна како то урадити", рекао је Матић за клупски сајт.

"Грађани" у Премијер лиги имају девет победа и два ремија, а од прошлог викенда су усамљени на врху табеле, док је Јунајтед седми са девет бодова мање.

"Све је могуће... Морамо више да верујемо да смо квалитетни, да напредујемо и ментално и физички. Имамо три победе из последња три меча и добили смо на самопоуздању. Заслужили смо то и потрудићемо се да наставимо у истом ритму", најавио је Матић.

ДЕРБИ МАНЧЕСТЕРА, МУРИЊО - ГВАРДИОЛА

10. септембар 2016. (Премијер лига): Јунајтед - Сити 1:2
/Ибрахимовић 42 - Де Брујне 15, Ихеаначо 36/

26. октобар 2016. (Лига куп): Јунајтед - Сити 1:0
/Мата 54/

27. април 2017. (Премијер лига): Сити - Јунајтед 0:0

10. децембар 2017. (Премијер лига): Јунајтед - Сити 1:2
/Рашфорд 45+2 - Д. Силва 43, Отаменди 54/

7. април 2018. (Премијер лига): Сити - Јунајтед 2:3
/Компани 25, Гундоган 30 - Погба 53, 55, Смолинг 69/

УКУПНО: 2-1-2 (гол-разлика 6:6)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар