Нафта "потонула" више од 20 одсто

Цијене нафте су на путу губитака и ове недјеље, већ петог заредом, па су у посљедњих мјесец дана потонуле више од 20 одсто.  Очекује се да ће и идућих дана цијена нафте бити под притиском.

Свијет 28.10.2018 | 12:17
Нафта "потонула" више од 20 одсто
Од почетка недеље цијена барела на америчком тржишту склизнула је 2,4 одсто, на 61,65 долара, док је на лондонском тржишту потонула 2,8 одсто, на 70,8 долара, наводи Хина.

Премда су у петак ујутро релативно стабилне, аналитичари кажу да је могућ даљи пад цијена јер су зарониле у подручје "медвједа".

Од августа до почетка октобра цијене су нафте снажно расле, досегнувши највише нивое у скоро четири године, јер су се улагачи плашили оштрог пада извоза нафте из Ирана, с обзиром на то да је САД најавио увођење санкција на ирански нафтни сектор.

Међутим, у посљедњих пет недјеља цијене нафте су под притиском јер се показало да ирански извоз неће пасти онолико колико су се улагачи плашили, премда су почетком новембра санкције ступиле на снагу. 

Цијене горива у Србији, међутим, јако споро иду на доле. Удружење нафтних компанија Србије најавило је да ће се појефтињење осјетити крајем ове недјеље.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лупез

09.11.2018 12:13

Зато код нас расте

ОДГОВОРИТЕ
Name

УКОЛИКО

09.11.2018 12:55

Уколико се формира власт СДА-ХДЗ-СНСД то ће бити потпуни политички застој,цијене ће расти а једино ће политичари из тих странака и тајкуни задржати отето и задржати сва три народа у гету

ОДГОВОРИТЕ