Бивши маринац убио 12 особа

Локалне власти идентификовале су нападача који је у бару у Калифорнији убио 12 особа. То је 28-огодишњи ветеран Иан Давид Лонг.

Свијет 08.11.2018 | 20:40
 Бивши маринац убио 12 особа
Како наводе локални званичници, Лонг је у прољеће имао епизоду неконтролисаног понашања, али су надлежни сматрали да је ријеч о посттрауматском стресном поремећају, који је услиједио као посљедица службе у војсци.

Са димном бомбом и пиштољем, бивши маринац са капуљачом на глави, обучен у црно, отворио је ватру у бару, а локални шериф Геофф Деан каже да се сумња да се Лонг затим и убио у истом том бару.

Деан је рекао да је његово одјељење раније неколико пута било у контакту са Лонгом, као и да је у априлу у својој кући затечен како се понаша ирационално и “дивља”.

Шериф каже и да је тада био позван стручни тим да процјени његово ментално стање, а који је закључио да Лонга не треба притворити.

Локалне власти наводе да се истражује мотив напада.

Неименовани званичник полиције рекао је раније за АП да је нападач бацио димну бомбу и користио пиштољ калибра 45 када је запуцао у бару у мјесту Тхоусанд Оакс, сјеверно од Лос Ангелеса.

У међувремену, АП је објавио да је имао и увид у видео снимак пуцњаве, а огласио се и предсједник САД Доналд Трумп који је упутио саучешће породицама жртава и похвалио реакцију полиције. 

На видео снимку, како наводи АП, виде се напете сцене са мјеста пуцњаве, која се чује у више наврата док преплашени грађани бјеже из бара.

Види се и како пристижу полицијска возила, као и наоружани полицајац који заузима положај испред бара.

Тројица мушкараца истрчала из бара носећи четврту особу, прекривену крвљу. Снимак приказује како покушавају и успијевају да зауставе крварење, које изгледа као посљедица простријелне ране, наводи АП.

Најмање 12 особа, међу којима и замјеник шерифа, убијено је у пуцњави у бару у Калифорнији, саопћили су данас званичници.

Касније је и нападач пронађен мртав на лицу мјеста, преноси Клиx.ба.

У цоунтрy бару “Бордерлине ” се, у тренутку пуцњаве, налазило на стотине људи, а пуцњава је трајала и када је дошла полиција.

Свједоци наводе да су у бару већином били студенти, да је ситуација била хаотична и да су људи почели да искачу кроз прозоре.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор

08.11.2018 21:08

То нас у америци не занима. Занима нас ко је убио Давида Драгицевица???олоси сотоне убице блиске власти и резиму снсд и поготово највецем лопову на балкану милокраду лактаском битанги и хуљи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.11.2018 21:08

То нас у америци не занима. Занима нас ко је убио Давида Драгицевица???олоси сотоне убице блиске власти и резиму снсд и поготово највецем лопову на балкану милокраду лактаском битанги и хуљи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

08.11.2018 21:10

Зао ми људи сто су изгинули али се бар зна ко је њихов катил. Коловоза је убио Давида драгицевица. Проговори полицијо или одступи заувјек.

ОДГОВОРИТЕ