Ех, што не куписмо тог Павкова...?!

Питају се Трабзон, Јагјелонија, Кадиз и још неки. . .

Фудбал 10.11.2018 | 22:40
Ех, што не куписмо тог Павкова...?!
Формула је врло једноставна. Даш два гола Ливерпулу у Лиги шампиона и цео свет ће причати о теби. Ништа теже, ништа на папиру лакше. Два гола те деле од, за европске услове, полуанонимуса до некога о коме се прича у елитним фудбалским круговима.

Милан Павков постао је звезда преко ноћи. Довољно је само да постигнете онакав гол Алисону Бекеру, голману за ког је Ливерпул дао читаво богатство. Прича се активно о њему. И пише. И то не само у Србији. Далеко од тога.

Наравно, стигле су вести о оваквом успеху Павкова и до људи и екипа које су раније желеле да га доведу у своје редове. Посебно када је робусни нападач шетао из Црвене звезде до Радничког из Ниша и назад.

Рецимо, турски медији подсећају да је Трабзон био близу довођења Павкова на лето ове године. Наводно је турским тим требало да плати 2.000.000 евра за Павкова, (помињала се и из других извора цифра од 800.000 евра и уговор играчу од 400.000 евра по сезони) све је било договорено, али до реализације није дошло због Бурака Јилмаза.

Овај нападач је морао да оде да би Павков дошао, а то се није догодило. Заправо, Јилмаз је и даље нападач Трабзона.

"Павков је сам уништио Ливерпул у уторак увече. Дао је оба гола, а други је био гол вечери у Лиги шампиона", истиче се у турским медијима.

Трабзон није једини клуб са којим се Павков доводио у везу. Био је ту и шпански Кадиз, тим из Сегунде. Понуда за Павкова од стране шпанског друголигаша била је вредна 700.000 евра. Жеља овог тима била је  да доведе бившег нападача нишког Радничког на једногодишњу позајмицу, уз обавезан откуп уговора на крају сезоне.

То се није догодило.

Заправо, Павков је 2017. године могао да заврши у пољском шампионату. Заинтересована је била Јагјелонија, али је одустала у последњем моменту и то због новца. Опција је тада била да Милан Павковубуче дрес Јагјелоније, да дође на позајмицу, а да на крају пољски тим плати 500.000 евра за обавезан откуп.

Јагјелонија се ломила и на крају одлучила да доведе Силијана Шеридана, Ирца, из Омоније. Наравно, био је исплативији, дошао је, потписао двогодишњи уговор. И даље је играч Јагјелоније.

Ни ту није крај. У јануару ове године одличне услове Милану Павкову понудио је тадашњи лидер другог турског ранга Умранијеспор. Турци су преко посредника поручили Павкову шта могу да му понуде. Турци су били спремни да плате солидну суму за шестомесечну позајмицу, а да током лета преговарају о откупу. На крају, ни то се није реализовало.

Павков је, дакле, имао неколико понуда, а на крају је остао у Црвеној звезди. Успео је да се избори за своје место под сунцем, а против Ливерпула је добио шансу највише због повреде Ричмонда Боаћија. И то је максимално искористио.

Вероватно није могао бољи моменат да “изабере” јер му актуелни уговор са Звездом на лето 2019. године.

"О томе (новом уговору) се провлачила прича само кроз медије. Ништа ми још званично није понуђено", рекао је Павков новинарима после утакмице.

Видећемо како ће то даље изгледати. Једно је јасно, многи од наведених клубова жале што га нису довели после онаквог издања против Ливерпула.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар