Страживук тврди: ''Шалио сам се...''

Синиша Страживук је посљедњих дана преко телефона размијенио више порука са судијом Сњежаном Кудрић. Она је неке од порука схватила као пријетње и то пријавила полицији, док се осумњичени правдао да је то послао у шали, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 08.11.2018 | 11:39
Страживук тврди: ''Шалио сам се...''
Кудрићева је предсједница Судског вијећа у предмету „Трезор“, а у којем је Синиша Страживук првооптужени. Страживуку се суди да је са још шест особа починио низ разбојништава на подручју Бањалуке у којем су отели око два милиона марака.

Према нашим сазнањима, размјењивање порука између Страживука и Кудрићеве трајало је неколико сати.

– Током саслушања у полицији и код Републичког тужиоца признао је да се дописивао са судијом, али је све вријеме тврдио да је то била шала – рекао је извор Српскаинфо.

Страживук је говорио да није ништа озбиљно писао, да се ради о шали и да није мислио да пријети судији. Такође је тврдио да му је она одговарала на те спорне поруке.

– Говорио је да има одређених здравствених проблема и да пије неке лијекове, па да због тога није исправно размишљао – појаснио је наш саговорник.

Током испитивања Стражувик није могао да објасни одакле му број од судије. Говорио је да је број можда нашао на интернету, тврдећи да се не сјећа. Међутим у његовом џепу је нађена цедуљица са бројем од судије Кудрић. 

– Неке од порука које је послао Страживук могле су се схватити као пријетеће, али је он наводно одмах послије тих порукао слао друге у којима је писао да се шали. Међутим, судија Кудрић то није схватила као шалу и све је пријавила полицији – појаснио је наш саговорник.

Подсјетимо, припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС у понедјељак су у послијеподневним часовима испред зграде у бањалучком насељу Борик сачекали Стражувика и затим га ухапсила. Потом је претресен његов стан, а он је са лисицима на рукама одведен.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске  рекли су, наводећи иницијале, да се Страживук сумњичи за кривично дјело “напад на судију и тужиоца”.

У Удружење судија Републике Српске рекли су да се мора заузети озбиљнији став када је ријеч о пријетњама судијама и тужиоцима, јер ово није први пут да се такве ствари дешавају.

Против Страживука се води поступак због разбојништава у којима је украдено више од два милиона марака.

Осим Страживука, у овом предмету суди се Аљоши Галићу, Јовици Караћу, Милошу Мрђану, Томиславу Кнежевићу, Ђорђу Ћулуму и Жељку Павловићу.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ха хаа

08.11.2018 10:53

Ћента не дај се!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

08.11.2018 12:47

и шта сада' чловек се извинуо ; пустите га .

Name

Ре

08.11.2018 11:04

Е судија, судија, ниси требала се дописивати са Синисом....позиција судије треба да буде независна, објективна и врло битно недодирљива (распитајте се мало ста то знаци).....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре ре

08.11.2018 11:26

Након ударца бејзбол палицом у главу од стране Тина Наумовића брата још луђег Аце Страживук се не осјећа најбоље

Name

Преписка

08.11.2018 13:19

Судуја се дописује са оптузеним, па људи гдје зивимо. Све нам је у кур......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

08.11.2018 13:49

Стварно, мислим. Јос он има број, а она као не знам откуд му. Ма ово је све отисло у пм

Name

Ре

08.11.2018 14:39

Хаха..отисло је прије двадесет година у пм,ово је сад само кулминација на сва до сад десавања.На крају-крајева зар за такве орузане пљацке уопсте требају бити на слободи.Требали би из затцора да им се суди !!! Нека пису судијама и тузиоцима кад су их пустили,ко их јебе !!!!