Нијемци оптужују Гвардиолу: Радио је иза леђа Бајерну!

Менаџер Манчестер ситија на удару медија из Хамбурга.  Фоотбалл Леакс: Гвардиола је издао Бајерн! За прве две године у Ситију узео 34. 000. 000 евра! Уговор потписан само два месеца после почетка последње сезоне у Минхену.

Фудбал 09.11.2018 | 15:00
Нијемци оптужују Гвардиолу: Радио је иза леђа Бајерну!
Пеп Гвардиола био је тренер Бајерна од 2013. до 2016. године и за то време освојио три титуле Бундеслиге, два купа, један Суперкуп Европе и титулу клупског шампиона света.

Ипак, домаћи трофеји нису задовољили руководство највећег немачког клуба, жељног успеха у Лиги шампиона, а на Алијанц арени нису били задовољни ни Пеповим системом фудбала, који се тешко "примао" на баварском тлу.

Последица тога био је Гвардиолин одлазак у Манчестер сити после сезоне 2015/16, у којој је домаћа титула била недовољна навијачима после пораза против Атлетика у полуфиналу Лиге шампиона. Пеп се опростио од навијача, преселио у Енглеску и тамо започео мисију са "грађанима", којима је 2018. донео титулу.

Ипак, две и по године касније, у Немачкој се опет прича о начину на који је легендарни играч и тренер Барселоне отишао из Минхена.

Лист "Шпигл" из Хамбурга објавио је у среду да је Гвардиола прекршио уговор и да је потписао споразум са Ситијем у тренутку у којем је био под уговором са Бајерном.

"Гвардиола је 10. октобра 2015. потписао уговор на 13,5 милиона фунти са премијерлигашким клубом. То је било само два месеца од почетка његове последње сезоне у Бајерну", објавио је Шпигл, објаснивши да је "напад" Ситија на Пепа био "тајна мисија".

"Ни Манчестер сити, ни тренер нису рекли ништа јавно о томе, а његов трансфер је озваничен 1. фебруара 2016", такође је објашњено.

Гвардиола је већ говорио о овим оптужбама и рекао да је поштовао правила.

На основу сазнања угледног Шпигла изгледа да је Пеп Гвардиола издао Бајерн и да је мимо знања баварског великана потписао уговор са Манчестер Ситијем! Ту информацију је у у овиру серијала ФоотбаллЛеакс немачки лист пласирао у етар, поткрепивши је конкретним датумима који указују да се каталонском стручњаку баш смучио Минхен и да је по сваку цену – можда боље написати евро – желео да се пресели у Енглеску.

Фоотбалл Леакс указује да је кључни датум, кад је уговор потписан, заправо 10. октобар 2015. Само шест дана пошто је на Алијанц арени петардирао Борусију (5:1) и утабао пут ка одбрани круне. Уследила је репрезентативна пауза, а Гвардиола ју је искористио да се сретне са арапским власницима клуба са Етихада и оверио сарадњу. На три године, да би у мају ове године обновио до јуна 2021. Уз напомену да ником у Минхену није рекао. Тек 5. јануара, дакле безмало три месеца после потписа, саопштио је актуелним послодавцима да би било добро да се разиђу на крају сезоне, како је, уосталом, било и планирано.

Бајерн му је изашао у сусрет, најавио Карла Анчелотија као наследника, да би Грађани сачекали 1. фебруар и обзнанили како ће Пеп на крају сезоне 2015/16 сести на клупу уместо Мануела Пелегринија. Мора да ни Чилеанцу није било пријатно да у тренутку кад јури висок пласман зна да неће наставити посао.

Уместо њега, дошао је Пеп Гвардиола, а Фоотбалл Леакс дошао у посед његових зарада у прве две сезоне. За почетак 15.450.000 евра, а већ у наредној округло 19.000.000 евра. Колико је узео за продужетак сарадње још није познато.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар