Опет ће сви зазирати од Партизана!

Владо Шћепановић о повратку међу црно-беле и сарадњи са Андреом Тринкијеријем. . .

Кошарка 09.11.2018 | 22:45
Опет ће сви зазирати од Партизана!
Претходни пут срели су се у Хали спортова на Новом Београду. Био је крај октобра 2016, на клупи Будућности седео је Владо Шћепановић и без обзира што је нанео први пораз Партизану у АБА лиги у сезони 2016/17 завредео овације Гробара.

Исте је добио у уторак вече. Овога пута не као главни, већ помоћни тренер. И то „његових“ црно-белих, међу које се вратио у својству првог помоћника новог шефа струке Андре Тринкијерија. Резултирало је другом узастопном победом Парног ваљка, вредном останка у трци за пласман у наредну фазу Еврокупа.

„Партизан је велики клуб, амбиције су увек велике, али ништа не може преко ноћи. Морамо полако да се враћамо на прави пут, за то је потребно време. Партизан ће опет бити екипа од које ће сви зазирати, никоме неће бити лако играти против нас већ ове године. А Партизан ће, свакако, бити у игри за неки добар резултат, то је неминовно“, предоочио је Владо Шћепановић, у разговору са подгоричке Вијести.

Некадашњи шутер, освајач две титуле у играчким данима са Партизаном, описао је како се вратио у Београд.

„Кад је Партизан, пре седам, осам дана, контактирао Андреу, питао ме је да ли бих волео са њим да радим. Пошто је то била и Партизанова жеља, све се брзо завршило. Све се поклопило, прво позив Андрее, онда и Партизана. Хтео сам да наставим да радим са Тринкијеријем, врхунски је тренер, а поклопило се да радимо заједно у клубу у којем сам у два мандата имао успешне сезоне, резултатски и у сваком погледу. И данас у том клубу осећам невероватно поштовање. Све је испало на најбоље“.

Претходне сезоне популарни Јапанац је, такође, сарађивао са Тринкијеријем, али у немачком Бросе Бамбергу, што је учврстило њихов однос и омогућило идентичну сарадњу у Хумској.

„Знао је да сам играо у Партизану, да сам у добрим односима са клубом и да клуб поштује то што сам урадио у прошлости као играч. Приближио сам му какав је Партизан, све око њега, какве су амбиције увек биле. Ми смо, стварно, имали више од пола године изванредне сарадње у Бамбергу. Није резултатски било испраћено како смо очекивали, због квалитета екипе и других ствари, међутим, презадовољан сам какав смо однос изградили, приватни и кошаркашки“.

Чињеница да је Андреа Тринкијери парафирао уговор до лета 2021. показује у ком правцу жели да се креће Парни ваљак.

„Много озбиљан тренер. Ње дошао у Партизан на пола године, да само у том периоду покуша да направи резултат. Сезона је кренула како је кренула, има доста проблема, недостаје можда неких играча, али је управа кад је звала њега гледала у будућност. То значи да у плановима има много озбиљнији пројекат. Потписом на три године је свима јасно да је то дугорочан пројекат“, закључио је за Вијести Владо Шћепановић, који ће се, заједно са Тринкијерим, пред Партизановом публиком, поноћи појавити у суботу од 17.00, кад црно-бели дочекују Цибону.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар