Лендејл: Ово је лудило!

Бићемо страшни кад Тринкијери све сложи! Аустралијски центар очекује све боље партије у наставку сезоне, а одушевљен је подршком са трибина.

Кошарка 08.11.2018 | 22:45
Лендејл: Ово је лудило!
Аустралијски центар Џок Лендејл полако, али сигурно гради себи место у Партизану. Иако често уме да делује недоречено на терену и направи један добар, па два лоша потеза, дефинитивно се ради о таленту који би уз правилан рад могао да постане озбиљан стуб црно-белих.

Против италијанског Трента је био међу најбољима, мада је свестан свих грешака које је направио и детаљно је у разговору за наш портал анализирао и добре и лоше ствари.

"Одбрана и скок у одбрани - на то морамо да се фокусирамо. Изневерили смо сами себе у оба сегмента. Морамо да будемо бољи, да не испадамо када помажемо. Такође, ја морам јаче да браним рекет, морам тело да натерам на то. Или, ако не могу да изађем на тај начин на крај са физички снажнијим центрима, а знам да не спадам у катерогију јачих у том смислу, да научим како да будем паметнији и не дозволим им да уопште дођу до лопте. У овом тренутку играм одбрану као на колеџу, а то овде не пролази", рекао је Лендејл на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Шта је оно што вас чека у наредном периоду?

"Навикавамо се на нови систем, то је оно на шта смо фокусирани у овом тренутку. Радимо сваки дан, мислим да је тренер веома добар. Помаже нам да схватимо како ствари функционишу у његовом систему. Мислим да ће за неколико недеља и утакмица ствари лећи на своје када је у питању одбрана. Морамо боље да градимо рекет јер из доброг скока почиње сваки нови напад".

Чини се да је долазак Тринкијерија на клупу Партизана пробудио неку нову енергију у екипи и да је то један од фактора за претходне две победе.

"Заиста је тако. Долази, мотивише нас да радимо, да тренирамо сваки дан. И то радимо онако, 100 посто, једноставно, не постоје лаки тренинзи за нас. Очекује од сваког играча да игра максимално интензивно док год је на паркету. Када дођете на тренинг, сви раде, сви разговарају о кошарци и то је један велики део нашег живота тренутно. То је кошарка".

Како се екипа навикава на тај нови систем, колико ће времена бити потребно да се ствари сложе?

"Учимо у ходу, док играмо утакмице. Тешко је, али не сме да нам буде изговор. На крају дана, тренер очекује да изађемо на терен и пружимо све што можемо, а ако тако буде, онда смо у стању сваког да победимо. Добро је што смо везали две победе, иако је било осцилација", рекао је у Лендејл у даху, а затим дао и неку врсту прогнозе за наставак сезоне:

"На моменте се види како ће све то да изгледа када се успостави систем. Застрашујуће је како можемо добро да изгледамо ако играмо у складу са својим пуним потенцијалом. Али, морамо да почнемо да преузимамо одговорност, а онда ћемо усрећити и навијаче".

Тријумф над италијанским клубом могао би доста да значи у Партизановој борби за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа.

"Важна победа за нас, јурили смо и девет разлике... Али можемо овде да добијемо обе утакмице, можда и неку на страни. Баш желимо да прођемо даље, имамо квалитет за то. Само, важно је да идемо корак по корак, и да како време одмиче постајемо све боља екипа".

У досадашњем току сезоне Партизан је имао врло бројну и бучну подршку са трибина, како у Београду, тако и на страни.

"Навијачи су невероватни, иако можда нисмо играли онако како су они прижељкивали. Осећа се енергија. Знате у Америци на колеџу навијачи у неким градовима умеју да буду луди, али ови оде.... Бољи су од било којих других на свету".

Да ли си почео да се навикаваш на ту атмосферу и све што она доноси?

"Навикавам се помало, али бакље, дим, све... Лудило... То не постоји нигде, нема таквих у Аустрлаији. Најбољи навијачи пред којима сам играо кошарку", закључио је аустралијски кошаркаш.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар