Надал успјешно оперисан!

Други тенисер света искористио је неодлазак у Лондон на АТП финале да реши још један здравствени проблем.

Тенис 08.11.2018 | 09:30
Надал успјешно оперисан!
Рафаел Надал повукао се са мастерса у Паризу због бола у трбушном зиду, а из истог разлога је отказао наступ на турниру осморице најбољих на свету, који у лондонској "О2" арени почиње у недељу.

Када је већ тако, одлучио је да обави и мањи оперативни захват, како би благовремено могао да почне припреме за следећу сезону.

"Хвала свима на лепим жељама. Операција скочног зглоба је била успешна и већ се налазим код куће. Жао ми је што смо морали да откажемо егзибицију за жртве октобарских поплава на Мајорци", написао је Надал на свом Тwиттер профилу.

Познато је да сјајни шпански тенисер има хроничних проблема са коленима, али информација о операцији скочног зглоба је била изненађење за комплетну тениску јавност.

"Имао сам слободно тело у пределу тетиве скочног зглоба, које смо одавно открили и које ми је с времена на време проузроковало бол. Неиграње у Лондону искористио сам да решим и то, тако да убудуће немам проблема те врсте", објаснио је Надал.

Он је изјавио да је за њим "компликована сезона", током које је играо врло добро, када је за то био способан, али да су га повреде често лимитирале, па и потпуно спречавале да се такмичи.

Надал је током 2018. у чак три наврата избијао на прво место АТП листе.

Статус најбољег на свету уживао је од 2. априла до 13. маја, од 21. маја до 17. јуна и од 25. јуна до овог понедељка, када је на врх четврти пут у каријери засео Новак Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар