Звездино друштво: Манчестер Сити, Челси, Порто...!

У овој и претходној сезони само су пробрани остављали екипу Јиргена Клопа на нули!

Фудбал 07.11.2018 | 22:30
Звездино друштво: Манчестер Сити, Челси, Порто...!
Када победите тим са буџетом од 800 милиона евра онда је то сензација. Али када екипу предвођенуСалахом, Фирмином и Манеом оставите на нули, онда је то уметничко дело. Можда ова генерација Црвене звезде неће успети да се домогне новог европског пролећа, али је себе већ сврстала у друштво, Стија, Челсија, Манчеестера и Порта.

Од када је Јирген Клоп преузео Редсе Ливеерпул представља синоним за офанзивно потентни фудбал. Машину која меље и не стаје. На прошлосезонским гостовањима  у Лиги шампиона Ливеерпул је постигао 20 голова. Више од свих екипа.

На Људском врту је спаковао седам голова Марибору, Севиља је добила три, а Порто на Драгауу пет голова.

Није тај податак једино сведочанство епског успеха екипе Владана Милојевића и његовог тима. Ове сезоне тим са Енфилда је одиграо 16 утакмица у свим такмичењима. Поред Црвене звезде остао је без гола у дербију Премијер лиге против Манчестер Ситија. На нули их је задражо и Карло Анћелоти у Напуљу.

Прошле сезоне Ливерпул је пуцао ћорцима само осам пута. Било је неких мечева на којима није морао да јури голове, као на пример у реваншу осмине финала против Порта (0:0).

Звездин синоћни успех прошле сезоне успели су још да остваре Челси, Стоук, Евертон, Порто, Свонси, Вест Бромвич, Лестер и Јунајтед.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар