Свака побједа нова лекција - колико брзо Партизан може да учи?

Може се рећи да су црно-бели против Трента одиграли баш као и на већини мечева у досадашњем току сезоне, само овога пута добили су пре свега захваљујући великој жељи за победом у последња три минута, када се ломио меч. . .

Кошарка 07.11.2018 | 22:15
Свака побједа нова лекција - колико брзо Партизан може да учи?
Партизан се доласком Андрее Тринкијерија вратио на победнички пут, али је и против Трента у Еврокупу било много осцилација у игри које су умало довеле до тога да црно-бели испусте предност од 14 поена коју су имали средином последње деонице.

Може се рећи да је екипа одиграла баш као и на већини мечева у досадашњем току сезоне, само овај пут чини се да је Партизан добио пре свега захваљујући великој жељи за победом у последња три минута када се ломио меч.

Нема дилеме да је на наступ Партизана, као и прошлог викенда у Сремској Митровици против Мега Бемакса, утицала чињеница да се у ходу адаптирају и упознају са системом рада новог тренера. А навикава се и он на екипу која дефинитивно има потенцијал, али очигледно да није баш био усмерен на прави начин у претходном периоду.

И оно што је добро за Партизан, што су играчи свесни колико тога није штимало у игри, иако је остварен важан тријумф.

"Друга утакмица заредом коју смо успели да победимо, нисмо задовољни, може много боље. Можда  је сувишно причати овако после победе, али неке ствари морају да изгледају другачије и тимски и инвидуално. Опет ћемо се затворити у салу и радити на детаљима. И даље се упознајемо са тренером и неким новим принципима. Мислим да је то једини начин да на следећу утакмицу изађемо мало боље", оценио је Раде Загорац, крилни кошаркаш црно-белих.

Против Трента је на моменте поново деловало као да Партизан уопште не игра одбрану.

"Не смеју да нам се дешавају такве амплитуде у игри. Не кажем да би било нормално да сваку четвртину добијемо са 15 разлике, али не смемо ни да примимо по 25 поена у свакој. Дозвољавали смо им неке ствари које не бисмо смели. Примали смо доста непотребних кошева", додао је Загорац.

Није једини који размишља на тај начин. Крилни центар Стефан Јанковић још пластичније је описао ситуацију.

"Направили смо ситне грешке, које су онда почеле да се увећавају. Примили смо доста глупих поена. А добро смо почели утакмицу, са правом енергијом. Ми смо млада екипа, морамо да научимо из овога и да идемо даље".

Амерички плејмејкер Маркус Пејџ истакао је да у другој и трећој четвртини одбрана уопште није функционисала.

"Играли смо добро на почетку, добили ветар у леђа од публике. Али смо били лоши до краја. Превише грешака, слаба одбрана у другој и трећој. Било нам је важно да константно имамо предност, међутим, превише често смо им дали ситуације два плус један".

Он жали и због чињенице да су црно-бели пропустили прилику да надокнаде и разлику од девет поена из прве утакмице.

"Мало смо разочарани што нисмо успели да надокнадимо разлику из првог меча, али још једном се показало колико је тешка свака утакмица у Еврокупу. Ипак, драго нам је због победе јер нас оставља живе у трци за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа. А знамо истовремено да можемо боље".

Американац је и мало детаљније покушао да објасни разлоге слабе игре у одбрани, односно околности које су довеле до тога.

"Превише смо ишли у одбрани на удвајања и помоћ, све у намери да успоримо њихов проток лопте, па смо зато често испадали са својих позиција. Нисмо бранили рекет као на неким претходним мечевима, Гагић је упао у проблем са личним грешкама, а њихови центри су се осећали лагодно под нашим кошем. Нисмо успели да покваримо њихов план напада", закључио је Пејџ.

У сваком случају, кошаркаши Партизана сада ће три нова дана да се упознају са оним што Тринкијериочекује од њих на терену, а нову прилику да покажу колико су савладали наредне лекције из кошаркашког школског градива имаће у суботу када у халу Пионир стиже загребачка Цибона у мечу који представља балкански класик.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар