ЛШ: ПСЖ добро прошао у Напуљу, Икарди спасао Интер! И још...

Кејн јунак Вемблија! Ремији у Напуљу и Милану, слатка освета Атлетика, преокрет Тотенхема обележили су уторак вече у Лиги шампиона.  Чолова слатка освета Милионерима! Атлетико рутински поразио лидера Бундеслиге - 2:0.  Ерупција на Меаци - Икарди анулирао уплаканог Малкома, Интер из јединог шута у гол до бода.  Тотенхем живи због Харија Кејна.

Фудбал 06.11.2018 | 23:20
ЛШ: ПСЖ добро прошао у Напуљу, Икарди спасао Интер! И још...
У Групи А Атлетико се реванширао Борусији за пораз у Дортмунду и са 2:0 направио велики корак ка осмини финала такмичења.

У Групи Б Икарди је три минута пре краја донео Интеру 1:1 против Барселоне спречивши Каталонце да већ сада "овере" другу фазу такмичења.

Тотенхем је головима Харија Кејна у последњих десетак минута преокренуо против ПСВ на 2:1 и остао у игри за прва два места у групи.

Група Ц оправдава статус "групе смрти", Наполи и ПСЖ су ремизирали 1:1 након "тоталног фудбала" домаћина у других 45 минута, а захваљујући шокантној победи Звезде над Ливерпулом четири тима деле само два пута уочи последња два кола.

У Групи Д Порто и Шалке су победама на својим теренима над Локомотивом 4:1, односно Галатасарајем 2:0, направили огромне кораке ка осмини финала.

Група А: Слатка освета "јорганџија"

Дебакл у Дортмунду силно је мотивисао Атлетико који се реванширао Борусији у Мадриду.

"Јорганџије" су доминирале на Ванди Метрополитано и головима Саула Њигеса у првом, те Антоана Гризмана крајем другог полувремена славиле 2:0.

Шпански тим се трећом победом изједначио са Борусијом на деоби првог места, те направио кључан корак ка осмини финала елитног такмичења.

У првом мечу групе Клуб Бриж је декласирао Монако 4:0 у кнежевини, па ће следеће коло одлучити ко ће проћи даље.

Борусија чека Бриж, а Атлетико дочекује Монако, па би домаћини победама закључили посао у овој групи.

Група Б: Барса испустила осмину финала

Доминирали су Каталонци на Ђузепе Меаци, имали 27 шутева, али лопта није хтела у Интеров гол.

Коначно, седам минута пре краја Малком успева да савлада Хандановича и сви су већ видели Барсу у нокаут фази.

Међутим, прерано су се почели радовати гости, заборавили су ко је капитен Интера, иако су га лично школовали.

Три минута пре краја Мауро Икарди сурово кажњава силне промашаје Барсе и доноси огроман бод "Неразурима".

Био би још већи да је ПСВ приредио сензацију у Лондону што се очекивало до саме завршнице сусрета.

Голом Де Јонга у првом минуту Холанђани су водили на Вемблију све до 79. минута, да би на крају остали празних шака.

Хари Кејн је опет показао класу и по ко зна који пут спасао Тотенхем. Постигао је два гола у последњих 11 минута и донео преокрет вредан осмине финала.

Сада два кола пре краја Тотенхем има само три бода мање од другопласираног Интера, који чека на Вемблију у наредној рунди.

Група Ц: Истинска "група смрти"

Сензационална победа Црвене звезде над Ливерпулом отворила је могућност Наполију и ПСЖ да преузму контролу, али је нису искористили.

ПСЖ је најавио велики тријумф под Везувом голом у надокнади првог полувремена, али су Парижани на крају добро прошли са 1:1.

Гости су повели по истеку надокнаде првог полувремена захваљујући сјајној акцији Килијана Мбапеа који је сервирао гол Хуану Бернату.

Тренер Наполија Карло Анчелоти је бес на судију преусмерио у мотивацију својих играча који су заблистали у других 45 минута приредивши импресивну представу на Сан Паолу.

Ређале су се шансе за Мертенса и Каљехона, али је на голу ПСЖ импресиван био Ђанлуиђи Буфон. Међутим, ни велики Ђиђи није свемоћан, па је капитулирао пола сата пре краја.

Није имао шансе после савршеног једанаестерца Лоренца Инсињеа. У наставку меча Наполи је кренуо и на победу, али је ПСЖ одолео.

Тако два кола пре краја четири тима деле само два бода, а у следећој рунди Звезда гостује Наполију, док ПСЖ чека Ливерпул.

Група Д: Порто једном ногом у осмини финала

Порто је оправдао статус фаворита и убедљивом победом над Локомотивом 4:1 стигао ка корак од нокаут фазе.

Домаћин је већ у првом полувремену одрадио пола посла против Руса, погоцима Ерера и Мареге који су један другом асистирали.

Џеферсон Фарфан доноси малу наду гостима пола сата пре краја, али домаћин експресно реагује и преко Мексиканца Короне шест минута касније ставља тачку на меч.

У надокнади времена Отавио поставља коначан резултат, а Порто стиже на бод од осмине финала.

Велики посао одрадио је и Шалке победом над Галатасарајем 2:0 у Гелзенкирхену. Бургшталер је казнио аматерску реакцију одбране и голмана гостију у четвртом минуту, а тачку на меч ставио је Ут пола сата пре краја.

У наредном колу Порто чека Шалке, док се кључан меч игра у Москви где Галатасарај мора да победи ако жели у осмину финала.

ПСЖ чудом избегао гиљотину у Напуљу! Наполи игра атомски фудбал!

Пари Сен Жермен је избегао гиљотину на Сан Паолу, није прошао попут Ливерпула пре неколико недеља, али без обзира на то мораће да брине једнако као и Редси после ове четврте рунде. Група Ц поново је оправдала епитет групе смрти. Не само да ју је Црвена звезда учинила суперзанимљивом тријумфом над Клоповом четом, већ су то додатно урадили урадили Наполитанци и Парижани, пошто су поново ремизирали - овога пута 1:1. 

ПСЖ се провукао на Парку принчева пре две недеље, када је Анхел Ди Марија голом у трећем минуту судијске надокнаде успео да дође до 2:2 и бода, а вечерас је морао да се спасава Наполи. И то кажемо само због начина на који се кретао резултат (0:1, 1:1), јер све остало било је на страни домаћина, сјајногАнчелотијевог тима који је добрих пола сата млео Парижане, све док није поравнао са пенала. О доминацији Наполија у том периоду најбоље ће рећи утисак да ПСЖ тако нешто није доживео још од оног бродолома на Ноу Кампу против Барселоне...

Колику смо успаванку гледали у првих 45 минута, толико је други део био прави фудбалски рокенрол. Да не беше тог водећег гола Хуана Берната у надокнади првог дела готово ништа не би било вредно помена.Мбапе је направио пометњу по левој страни, ушао у шеснаестерац, а онда у прави час упослио шпанског бека који је некако успео да исконтролише лопту и у паду погоди мрежу Ђиђија Буфона.    

И управо је ветеран на голу ПСЖ-а најзаслужнији што Французи носе бод кући. Наполи је играо атомски фудбал, ређао шансе, бушио и газио одбрану Светаца, а Ђиђи бранио све. Пао је тек после пенала који је у 1:1 и коначан резултат претворио Лоренцо Инсиње. Претходно је погрешио Тијаго Силва... Буфон је чак прочитаоИнсињеа, али је ударац био толико снажан и прецизан да га ни два голмана не би одбранила. 

После изједначења Наполи је повукао ручну. Нападао је и даље, али мого контролисаније, па се ПСЖ консолидовао и успео да спречи тотални преокрет. Единсон Кавани ушао је у игру тек у 77. минуту и није стигао да озбиљније запрети бившем клубу...

И шта после свега имамо? Имамо потпуно отворену ситуацију у групи Ц?! Нешто о чему нико није могао ни да сања после Звездиних 1:6 у Паризу и 0:4 на Енфилду. Два кола пре краја такмичења српски првак не да може да се нада пролећу у Европи, већ има теоретску шансу да се бори и за друго место, односно за наставак такмичења у Лиги шампиона...

НАПОЛИ - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 1:1 (0:1)
/Инсиње 62пен - Бернат 45+2/

Наполи: Оспина, Максимовић (Хисај), Албиол, Кулибали, Марио Руи - Каљехон, Алан, Хамшик, Руиз (Зјелински) - Инсиње, Мертенс (Унас). 

ПСЖ: Буфон, Маркињос, Тијаго Силва, Керер (Чупо Мотинг), Меније (Кимпембе), Ди Марија (Кавани), Верати, Дракслер, Бернат, Нејмар, Мбапе.  

Чолова слатка освета Милионерима! Атлетико рутински поразио лидера Бундеслиге - 2:0.

Очигледно је Дијего Симеоне велико злопамтило па је Борусији вечерас сервирао хладну освету за бламажу од пре две недеље на Вестфалену и пораз од 4:0.

Јорганџије су на свом Метрополитану рутински поразиле лидера Бундеслиге са 2:0 и изједначиле се са њима на врху табеле са девет бодова. Поготке за домаћина постигли су Саул у 33. после сјајне комбинације саФелипеом Луисом и Антоан Гризман у 80. после сјајног бега одбрани Милионера.

Заслужено је Атлетико славио вечерас, Борусија није показала готово ништа из свог офанзивног арсенала који је затајио. Ниједном гости из Дортмунда нису шутнули у оквир гола Јана Облака за 90 минута, док је мадридски тим био доминантан.

Борусији ће овај пораз и прекид дуге серије без неуспеха добро доћи, као отрежњење пред Класикер са Бајерном који се игра у суботу, док је победа Атлетика званично избацила и Монако из Лиге шампиона.

У далеко најнезанимљивијој групи Порто је победом над Локомотивом из Москве од 4:1 фактички завршио посао око пласмана у наредну фазу. Ерера, Марега, Корона и Отавио погађали су мрежу руског шампиона који после четири кола остаје убедљиво последњи у групи без иједног бода.

Шалке је у Гелзенкирхену рутински матирао Галатасарај (2:0) головима Бургшталера и Ута у сваком од полувремена у мечу у којем је и наш Матија Настасић пружио стандардно добру партију. Краљевски плави ће у наредном колу против Порта јурити математичку оверу пласмана у наредну рунду. 

Ерупција на Меаци - Икарди анулирао уплаканог Малкома, Интер из јединог шута у гол до бода! Тотенхем живи због Харија Кејна.

Оно што је Хари Кејн Тотенхему, то је Мауро Икарди Интеру - буквално!

Били су Неразури на ивици амбиса, на само неколико минута да себи закомпликују живот и упропасте све оно што су урадили у првој фази после великог преокрета Тотенхема против ПСВ, али онда се ниоткуда појавио спасилац у лику Маура Икардија! Ако је било оних што су испратили речи легендарног Габријела Батистуте, који је у једној, фантастичној реченици описао Интеровог капитена, знају колико је Аргентинац леталан из казненог простора. То је Барселонина одбрана осетила у смирај утакмице која се на тренутак учинила добијеном. Али, није било тако - 1:1 (0:0). 

Деветим голом у последњих девет утакмица Мауро Икарди је по ко зна који пут потврдио да му у овом тренутку вероватно и нема равног, а да Интер без њега не може и не уме. Свака част свима који прате свог капитена у стопу, али да нема њега и његових голова буквално из сваке полушансе која се догоди, Интер не би много постигао... Тако је било и у последњим тренуцима меча, када је Икарди послао лопту кроз ноге Марк Андреа тер Штегена. Био је то моменат када су трибине стадиона Ђузепе Меаца - експлодирале! Интер је практично стигао до поготка из јединог упућеног шута на утакмици. Из јединог ударца за 90 минута, управо у 90. минуту! 

Само неколико минута раније Барселона је на делу видела свог незадовољног Бразилца Малкома! Само два минута пошто је на терену заменио Усмана Дембелеа, прорадила је бразилска комбинација у којој јеФилипе Кутињо проиграо Малкома, а онда је бризнуо у плач. Недељама уназад прича се о незадовољство бразилског крилног офанзивца оним што добија од Барселоне откако је стигао летос у послу вредном 40.000.000 евра, а овим голом, поготово јер је то учинио из ситуације када га је Квадво Асамоа чувао, показао да може, само ако Ернесто Валверде и стручни штаб буду веровали у њега.

После ових 1:1 и даље је све отворено – Интер може и на врх Групе Б, али може и да испадне уколико Тотенхем буде урадио нешто епохално у последња два кола.

Када смо већ код Певаца из Северног Лондона, Хари Кејн заслужује да му се подигне биста због онога што ради. Тотенхем је до 78. минута био клинчки мртав, али онда му је Кејн удахнуо живот и поставио га на европски пут. Лига Европе или Лига шампиона – видећемо. Тотенхем – ПСВ 2:1 (0:1).

Из двојке, у кеца! Све је почело голом Лука де Јонга после непуних 120 секунди утакмице, а онда јеХари Кејн у распону од 78. до 89. минута направио право чудо на Љорентеово и Дејвисово проигравање.

Резултати 4. кола:

Група А

Монако - Бриж 0:4 (0:2)
/Ванакен 12, пен 17, Весли 24, Фермер 85/

Атлетико Мадрид - Борусија Дортмунд 2:0 (1:0)
/Саул 33, Гризман 80/

Табела: Борусија 9, Атлетико 9, Бриж 5, Монако 2.

Група Б

Тотенхем - ПСВ Ајндховен 2:1 (0:1)
/Кејн 78, 89 - Де Јонг 2/

Интер - Барселона 1:1 (0:0)
/Икарди 87 - Малком 83/

Табела: Барселона 9, Интер 6, Тотенхем 1, ПСВ 1.

Група Ц

Црвена звезда - Ливерпул 2:0 (2:0)
/Павков 22, 29/

Наполи - Пари Сен Жермен 1:1 (0:1)
/Инсиње пен 63 - Бернат 45+2/

Табела: Наполи 6, Ливерпул 6, ПСЖ 5, Ц. звезда (+1) 4.

Група Д

Порто - Локомотива Москва 4:0 (2:0)
/Ерера 2, Марега 42, Корона 67, Отавио 90+3/

Шалке - Галатасарај 2:0 (1:0)
/Бергшталер 4, Ут 57/

Табела: Порто 7, Шалке 5, Галатасарај 4, Локомотива 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар