ЕК: Пионир поздравио Тринкијеријев Партизан... И побједу!

Тринкијеријев Партизан је другачији – Тренто савладан у "Пиониру"! Кошаркаши Партизана савладали су Тренто на домаћем терену у оквиру шестог кола Еврокупа резултатом 76:71.  Црно-бели остварили други европски тријумф, у првој утакмици код куће под вођством новог тренера.  Италиан јоб! А Андреа Тринкијери ће деби у београдском храму кошарке памтити по победи над италијанским Трентом са 76:71.

Кошарка 06.11.2018 | 22:10
ЕК: Пионир поздравио Тринкијеријев Партизан... И побједу!
Партизан је остварио своју другу победу ове сезоне у Еворкупу и оставио Тренто на зачељу групе Ц.

Црно-беле је са клупе водио Андреа Тринкијери, италијански стручњак који је недавно потписао уговор са тим клубом.

Партизан је одлично ушао у меч и после прве деонице противнику препустио само седам поена, вероватно одигравши најбољих одбрамбених десет минута ове године.

Тринкијеријев "печат" се већ сада видео много више него против Меге и јасно је да напредак већ направљен, а тек се и очекује.

Партизан је после добре прве четвртине одиграо нешто слабију другу и трећу – црно-бели су се опустили, играли доста неорганизованије у нападу и препуштали Тренту, а пре свега бившем центру Црвене звезде Николи Јовановићу да лако долази до поена.

Оно што је можда преломило меч је неспретна реакција поменутог Јовановића. Он је крајем треће деонице ушао у кошкање са Стефаном Јанковићем, а судије су, после гледања видео снимка, процениле да се Јовановић неспортски понео и искључиле га са меча.

Српски центар је у том тренутку имао 20 поена и био најбољи актер утакмице, а српски представник је после тога успео да поенима Радета Загорца оде на мало осетнију предност.

У последњем кварталу црно-бели су опет брзо отишли на двоцифрену разлику и имали +15, међутим ствари су се закомпликовале тројкама Бетиња Гомеша који је увео немир у "Пиониру".

Партизан је добро држао одстојање од Трента, који се није предавао све до последњег звиждука. Тото Форај је дао све од себе да резултатски доведе меч до неизвесности, али је Партизан успео да одоли нападима гостију.

Џок Лендејл умало да буде трагичар, пошто је на +2 промашио оба слободна бацања, али је Гегић ухватио скок, изнудио фаул и био оба пута прецизан, те Тренто није успео више да се поврати.

Најефикаснији у Партизану био је поменути Лендејл са 18 поена и индексом 23, Пејџ је одиграо "докторски" и имао 16 поена и шест асистенција, док је Раде Загорац убацио 12. Вања Маринковић је уз десет поена имао и четири асистенције.

Код поражених истакао се Јовановић, који је до другог дела треће четвртине имао већ 20 поена и шест скокова, али је искључен. Десет је убацио Девин Марбл, а Флакадори је имао девет поена и шест успешних додавања.

Партизан у седмом колу Еврокупа гостује Зениту 14. новембра, док Тренто дан раније дочекује Асвел.

Партизан живи у Еврокупу. А Андреа Тринкијери ће деби у београдском храму кошарке памтити по победи над италијанским Трентом са 76:71. у шестом колу овог такмичења. Кажу да се победи у зубе не гледа, а ово је била друга за црно-беле у Еврокупу, једино што није остварена са више од девет поена разлике због скора у међусобним дуелима.

Свакако да је Партизан могао да лакше осигура тријумф, имаће шта италијански стручњак да каже играчима, али после серије од шест пораза, ова друга победа заредом свакако представља добар знак за све којима су црно-бели на срцу. Попут претходне утакмице против Меге када је Тринкијери дебитовао на клупи Партизана, био је то још један дуел у којем су црно-бели осцилирали, али ипак су преовладали добри периоди.

Није могло ни овај пут без драме, само што су брзоплетошћу овај комад режирали црно-бели, па је Тренто пришао на само минус три (70:67). Ипак, живци су овај пут издржали. Срце је стало свима када је Лендејлпромашио два пенала на 72:69, али је Гегић ухватио скок у нападу, извукао фаул, а затим и погодио слободна бацања.

Имао је Партизан и плус 14 (64:50), па се Тренто вратио тројкама и серијом од 9:0, али је невероватна енергија и жеља за победом одвела домаћина до успеха. Џок Лендејл, Маркус Пејџ и Раде Загорац су предводили Партизана до победе која је може се рећи извојевана и на мишиће.

Тренутак који је умногоме утицао на коначан исход окршаја у Пиониру било је искључење до тог тренутка најбољег играча Трента Николе Јовановића који је лактом у главу ударио Стефана Јанковића. После тога умало је дошло и до сукоба момака који су прошле сезоне играли заједно у Црвеној звезди. Крилни центар Трента сам је крив што је оставио екипу на цедилу, а Партизан је то умео да искористи.

Еуфорија са трибина због доласка новог тренера одмах се пренела и на паркет хале Пионир. Гости из Италије једноставно нису знали шта их је снашло јер је одбрана црно-белих деловала заиста моћно, а снажан вољни моменат огледао се и у броју скокова Партизанових кошаркаша под оба коша.

Маркус Пејџ је у првој четвртини наместио руку, погодио пар тројки и додатно запалио масу на трибинама, па су црно-бели врло брзо дошли до велике, двоцифрене предности. Енергија са којом су ушли у утакмицу била је главна разлика у односу на претходни период.

Џок Лендејл и Раде Загорац су у појединим тренуцима добро пратили америчког плејмејкера, али у другој четвртини, Тренто је успео да амортизује тај притисак са трибина, прорадио је Никола Јовановић којем је ово била можда и последња прилика да се добром партијом избори за останак у клубу.

Било је евидентно и у том периоду да Партизанови кошаркаши морају још много да раде и да Тринкијерија тек чека велики посао. И то се видело пре свега у игри у одбрани, јер је Тренто за осам минута убацио 25 поена, а истовремено је отупио оштрицу црно-белих и на велики одмор отишао врло "жив" са само четири поена заостатка.

ПАРТИЗАН - ТРЕНТО 76:71
/22:7, 14:25, 20:17, 20:22/

Хала: Пионир
Гледалаца: 7.000
Судије: Хименез, Бауманис, Вилијус

ПАРТИЗАН: Пејџ 16, Си 7, Маринковић 10, Гегић 4, Пецарски 0, Гавриловић, Браун 0, Загорац 12, Јанковић 4, Лендејл 18, Гагић 0, Николић 5.

ТРЕНТО: Марбл 10, Радичевић 5, Пасколо 6, Миан 2, Форај 7, Флакадори 9, Мецаноте 0, Гомес 9, Хог 2, Лехталер 1, Јовановић 20.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар