Као некад: Барселона, Милан, Реал, Бајерн... ЛИВЕРПУЛ!

Нек' се "Маракани" врате славни дани певао је север две и по деценије и на крају дочекао: Црвена звезда - Ливерпул 2:0, као некад.

Фудбал 06.11.2018 | 22:00
Као некад: Барселона, Милан, Реал, Бајерн... ЛИВЕРПУЛ!
Барселона
Рома
Глазгов Ренџерс
Атлетик Билбао
Валенсија
Ливерпул
Реал Мадрид
Ареснал
Галатасарај
Бајерн Минхен
Бенфика
Реал Мадрид
Клуб Бриж
Келн
Глазгов Ренџерс
Бајерн Минхен
Кајсерслаутерн
ПСВ Ајндховен
Рома



ЛИВЕРПУЛ!

Генерације звездаша одрасле су славећи победе фудбалера над великанима европског фудбала, док се о подвизима црвено-белих у незаборавним ноћима на "Маракани" и злокобном тунелу који води "у рупу" говорило се широм планете.

Планете, чији се шампион 1991. године звао управо Црвена звезда.

Испоставиће се много година касније да су Бари и Токио остали као споменици времену у ком су постојали клубови источно од Минхена, попут Стеауе и Црвене звезде, довољно велики да побеђују највеће - који су у међувремену постајали само још богатији и моћнији.

Генерације звездаша одрасле су тугујући због раних елиминација фудбалера од медиокритета европског фудбала, док се о подвизима црвено-белих у незаборавним ноћима на "Маракани" и злокобном тунелу који води у "рупу" учило од старијих.

Старијих, који нису чекали годинама да се догоде Кајсерслаутерн или Рома.

Како је време пролазило, мењале су се и песме, па је ону еуфоричну "једите г*вна ми смо шампиони" заменила кафанска балада "нек се 'Маракани' врате славни дани".

И, ове 2018. године, вратили су се. Макар на једну јесен. Макар на једно вече.

У незаборавној утакмици пред преко 50.000 навијача два шампиона Европе, фудбалери Црвене звезде направили су велики подвиг и (поново) срушили Ливерпул, који је у "она" времена губио и на "Маракани" и на "Енфилду".

Овог пута, на стадиону који је променио име, али не и "нарав": Лига шампиона упознала је Милана Павкова, стрелца оба гола за највећу победу у "новој ери", започетој баш 1991. године - 2:0 (2:0).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар