Бекер: Новак ме је отпустио пошто је "сагорио"!

Славни Немац још једном се присетио сарадње са Ђоковићем, која је прекинута пре две године. "Срећан сам што се вратио"!

Тенис 08.11.2018 | 17:30
Бекер: Новак ме је отпустио пошто је "сагорио"!
Борис Бекер већ готово две године није у стручном штабу Новака Ђоковића, али и даље радо прича о том добу.

Немац је искрено поручио да му недостаје то време.

Он је са српским тенисером провео три године, пре него што је почетком децембра 2016. године завршио сарадњу. Ђоковић је са Бекером у стручном штабу освојио шест гренд слем трофеја.

"То је заиста био диван период, сарађивали смо три године. Недостаје ми то, али све има своје време", поручио је Бекер гостујући у телевизијском магазину "Тхе Оне Схоw".

Испричао је и како је дошло до разлаза.

"Имао је проблеме са повредама, операцију, и 'сагорео је'. Тада је проценио да му више нисам потребан", навео је бивши тениски шампион.

Ђоковић је шест месеци после разлаза са Бекером, отпустио и Марјана Вајду, првог тренера, имао је доста проблема са повредом лакта, а потом је половином 2017. био приморан да направи најдужу паузу у каријери, па је шест месеци био ван терена.

Тежак период сада је далеко иза Ђоковића.

Он је ове сезоне после слабијег старта успео да освоји четири пехара, од чега два гренд слема (Вимблдон и УС Опен), и врати се на прво место АТП листе, на којем ће и окончати 2018. годину.

"Остали смо блиски, често се чујемо телефоном и срећан сам што се Новак вратио. На почетку сезоне није изгледао добро, био је ван топ 20 на АТП листи, и изгубио је свој фокус. Онда се појавио Вимблдон, на којем је тријумфовао, и наставио је да побеђује", рекао је Бекер.

Ђоковића следеће недеље очекује последњи наступ у 2018, завршни турнир у Лондону.

АТП финале игра се од 11. до 18. новембра, а Ђоковић ће наступати у групи "Гуга Киртен" заједно са Александером Зверевим, Марином Чилићем и Џоном Изнером, док ће се у групи "Лејтон Хјуит" надметати Роџер Федерер, Кевин Андерсон, Доминик Тим и Кеи Нишикори.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар