ЛШ - млади: Ова Звезда је заслужила више!

Ливерпул казнио промашаје Купусовића, Јарош ушао у Гордићеву кожу и правио чуда на Бановом брду! Редси славили на стадиону Чукаричког - 2:0.

Фудбал 06.11.2018 | 17:30
ЛШ - млади: Ова Звезда је заслужила више!
Противници носе славна имена, довољну сатисфакцију је представљало то што је Црвена звезда била у прилици да одмери снаге са тако озбиљним академијама, али омладинци српског шампиона имају много разлога да буду разочарани због тога што након четири кола елитног такмичења имају само један бод на свом конту. Изабраници Братислава Живковића још једном су се мушки супротставили вршњацима Ливерпула, али су опет били принуђени да положе оружје - 0:2 (0:0).

За разлику од прве утакмице, у којој је састав Берија Лутаса имао више од игре и знатно већи број изразитих прилика, овога пута је Црвена звезда била та која је промашивала. Пре две недеље је Милош Гордић био тај који је правио чуда на голу, а данас је у његову кожу ушао Витјеслав Јарош и био најзаслужнији за ново славље енглеског тима.

Баш као и у Ливерпулу, уводни део меча је припао Редсима, који су у првих пола сата игре деловали као зрелији и организованији тим. Суперталентовани Боби Данкан, за чије се услуге интересовала и Борусија из Дортмунда, стављен је под контролу од стране Звездиних штопера Миликића и Јовичића, али је највеће проблеме као и пре две недеље стварао Рафаел Камачо. Брзоноги техничар је заједно са Бобијем Адеакјеом био креатор неколико опасних ситуација пред голом домаћина, али срећом по Београђане до промене резултата није дошло.

Ипак, након пола сата игре догодио се поптуни пресек. Црвена звезда је осетила да и више него равноправно може да се носи са противником, а онда су почеле да се ређају шансе пред голом Јароша. Сјајни Чех је остварио неколико фантастичних интервенција и био најзаслужнији што су увукла несигурност у ноге Његоша Купусовића. Талентовани везиста црвено-белих је  у пеироду од 30. до 35. минута ушао у три колосалне прилике, од чега је две перфектно скинуо Чех. Исти случај је био и на почетку другог полувремена, када је у ситуацији један на један надмидрио Звездиног голгетера Дејана Јовељића.

Средином другог полувремена домаћин је кажњен за бројне промашаје. Камачо и Адекање су одлично комбиновали, Гордић је једном одбранио, али није успео да зауставио ударац који је потом ка голу упутиоКуртис Џонс. Већ у 75. минуту све је било решено. Капитен Адам Луис је перфектно извео слободан ударац, па је Гордићу остало само да парадом додатно улепша погодак.

Домаћи нису имали решења за те шокове, па су били принуђени да се помире и са трећим поразом у овом такмичењу. Ливерпул је са овим бодовима прошао у наредну фазу такмичења, али ће у предстојећа два кола покушати да овери прво место. Екипи Братислава Живковића је преостала само теорија, али то неће утицати на мотивацију црвено-белих у последња два кола. Данас веома добри.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЛИВЕРПУЛ 0:2 (0:0)
/Џонс 69, Луис 74/

Стадион: Чукаричког

Гледалаца: 3000

Судија: Кристофер Јагер (Аустрија)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Гордић – Кукољ, Миликић, Јовичић, Стајић – Стојановић (од 60. Стојанчић), Аџибаба (од 90. Ајдиновић) – Купусовић (од 60. Великић), Јочић (од 81. Бурмаз), Терзић (од 90. Дедијер) – Јовељић. Клупа: Крстовић, Ивановић, Стојанчић, Ајдиновић, Дедијер, Великић, Бурмаз.

ЛИВЕРПУЛ (3-4-3): Јарош – Р. Вилијамс, Којл, Клејтон – Н. Вилијамс, Џонс, Кајн (од 80. Бонер), Луис – Камачо (од 82. Ла Руси), Адекање (од 83. Ховер), Данкан (од 80. Глацл). Клупа: Кели, Глацел, Бонер, Хоуевер, Кларксон, Ларући, Лонгстаф.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар