Курц скептичан након састанка

Аустријски канцелар Себастијан Курц изразио је данас велику скептичност према намјери Приштине да формира војску, и поручио да треба предузети кораке који воде ка више стабилности, а не нестабилности у региону.

Свијет 06.11.2018 | 13:02
Курц скептичан након састанка
Курц је, након састанка са косовским предсједником Хашимом Тачијем, на заједничкој конференцији за штампу, рекао да очекује да се, с тим у вези, води прави дијалог, а свим партнерима и да по том питању треба бити веома обазрив. Такође, аустријски канцелар је испољио уздржаност по питању визне либерализације.

“Био бих веома обазрив са очекивањима која се подстичу, посебно што се тиче временских оквира”, поручио је Курц.

Он је истакао је да апсолутни приоритет мора бити да се настави дијалог Београда и Приштине.

Тачи је изнио став Приштине да би желио што прије да види да се примјени одлука Европског парламента који је одобрио визну либерализацију. Истовремено је изразио наду да ће посјета канцелара Курца Београду и Приштини бити импулс за дијалог.

Косово, како тврди, труди се и даље да постигне споразум са Београдом о нормализацији односа, стварању мира и постизања “међусобног признања”.

“Захваљујем предсједницима Хашиму Тачију и Александру Вучићу на њиховим напорима, и молим грађане Косова да те напоре подрже”, апеловао је Курц.

Он је истакао да без споразума неће бити нити мирног суживота у региону, нити будућност у ЕУ, и поновио да ће Аустрија сваки договор Београда и Приштине подржати, чак иако буде садржао промјену граница и размјену територија.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вук

06.11.2018 12:09

Свако мало неко од балканских вођа прими Курца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаста

06.11.2018 12:44

Србијанац казе, - ИДИ БРЕ У КУРАЦ. Хрват, -ДАЈ ОДИ СЕ У КУРАЦ. Босанац, - ЕВО ТИ ГА НА.

Name

дудук пипић

06.11.2018 12:57

скептичноме курцу и длаке сметају

Name

Ратко

06.11.2018 14:45

Није мени за водје, они га радо примају, али мене бооооллллиии.

Name

Мила

06.11.2018 21:50

Ја јадна нисам одавно...нисам водја..