ЛШ: Кад удари 300.000 на 80.000.000!

Обрнути игрицу с једним животом! Милан Павков на Вирџила ван Дајка. . .

Фудбал 06.11.2018 | 16:45
ЛШ: Кад удари 300.000 на 80.000.000!
Није увек било лако, али ових дана живот Милана Павкова подсећа на неке од јунака из видео-игрица. Знате оне старе, што смо их по апаратима играли у мрачним и непроветреним просторијама? Идеш редом, прескачеш препреке, табаш душмане све док не дође време да пређеш ниво. А на том путу чека те – краљица. Тако смо их звали. Све те главне злоће. Нисмо никад ни размишљали зашто баш краљица?

У овом случају могли бисмо да извучемо некакву симболику, јер Вирџил ван Дајк заиста јесте део фудбалске аристократије. Снажан и моћан, па некад помислиш да може ривалу главу да откине. А опет елегантан у покрету, школован на најбољим теренима. И није никаква Ливерпулова грешка та цена од 75.000.000 фунти илити прерачунато у евре тачно 78.800.000 евра по тадашњем курсу.

Е баш такав играч, прави краљ штопера, чека Милана Павкова на крају нивоа који 24-годишњи сидраш из Новог Сада вероватно није ни сањао. Па и када је за свега 300.000 евра, дакле једно 250 пута мање пара но што је коштао Ван Дајк, задужио опрему Црвене звезде Павкова су пратили скептични коментари, оспоравања, подсмеси…

Шест лигашких минута у првој полусезони. И после минут против Флоријане. Некако неприметно је прострујала вест да га је Звезда послала на позајмицу у Ниш. У исто време, Ливерпул нуди десетине милиона за Ван Дајка, Саутемптон бесни због тога што су Редси тако навалентни. Прекида преговоре, цела фудбалска планета бруји о томе. Тек шест месеци касније Холанђанин постаје најскупљи дефанзивац у историји фудбала. На сајту МОЗЗАРТ Спорта 27 коментара читалаца. Кад је Павков одлазио из Звезде испратила су га само три. Подругљива наравно.

Ништа чудно. Њихове животне приче сасвим су другачије. Иста је само висина од 193 центиметара. Кад је Павков био у Челареву, Ван Дајк је терао лопту у Селтику. Кад је Павков са Радничким јурио пласман у квалификације за Лигу Европе, Ван Дајк се припремао за велико финале Лиге шампиона против Реала.

И онда прст судбине, шта ли је, спојио их је у једној тачки. Баш данас. На Маракани. Пред 50.000 људи. Није ни то случајност. Пре ће бити предан рад и упорност.

Милан Павков против Вирџила ван Дајка. На Енфилду је Холанђанин добио сваки ваздушни дуел са црвено-белима. Сада има парњака да му се супротстави у скоку. У одсуству технички поткованијег Ричмонда Боаћијашанса за сирову снагу Милана Павкова.

Кост у кост. Па ако и ту препреку прође моћи ћемо да кажемо да је Павков обрнуо игрицу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт, Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар