ЕК: Вријеме је за Тринцхибалл у Пиониру!

Партизан вечерас дочекује Тренто у оквиру 4. кола Групе Ц Еврокупа.

Кошарка 06.11.2018 | 18:45
ЕК: Вријеме је за Тринцхибалл у Пиониру!
Дошло је време да се Андреа Тринкијери представи навијачима Партизана у дворани Пионир, а црно-бели кошаркаши да покушају да се реванширају италијанском Тренту и наставе борбу за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа.

Евентуални пораз представљао би џиновски корак уназад у тој борби, јер су су црно-бели у првих пет кола овог такмичења уписали само једну победу.

„Полако се дижемо, улазимо у ту неку енергију, враћамо се оном духу који смо имали на почетку сезоне. Долазак Тринкијерија донео је нову енергију и мотив. Спремни смо да добијемо веома важну утакмицу. Верујем да ће и Тренто желети да покаже реакцију на поразе. Очекујем победу уз помоћ навијача“, рекао је Ђорђе Гагић уочи утакмице.

Шта се променило за последњих пар дана откако је стигао Тринкијери?

„Пробудио нас је све и подигао као екипу. Имамо још доста да радимо, чека нас велики посао. Али враћамо се на прави пут“.

Једину победу у досадашњем току сезоне италијански тим забележио је баш против Партизана у премијерном колу Еврокупа.

„Верујем у екипу и да ћемо успети у тој намери пред нашом публиком. Надам се да ћемо имати праву подршку као и до сада“, поручио је Партизанов центар.

Вања Маринковић каже да је екипа силно мотивисана да се реваншира Тренту за неуспех на старту сезоне.

„Важно је да победимо, да останемо у трци за Топ 16, да се осветимо за пораз у Италији, тамо изгубили јако глупо, добро три четвртине пали у завршници, верујем да чемо пред навијачима бити квалитетни сутра“, истакао је бек црно-белих.

Како се екипа адаптирала на промене на клупи?

„Сваки нови тренер уноси нешто ново. Андреа је велики стручњак, са успешном каријером, искусан тренер. Уз рад са њим можемо доста да научимо. Свима нам је драго што је ту“.

До одласка Ненада Чанка је и дошло након што су црно-бели, рачунајући и Еврокуп и Јадранску лигу, ушли у серију неуспеха. Била им је потребна шок терапија и чини се да су је добили доласком Тринкијерија који је на дебију славио победу над Мега Бемаксом у Сремској Митровици.

„Везали смо шест пораза, али смо дигли из тог црнила. Улазимо сутра у меч са мирнијом главом. У сличној ситуацији је и Тренто. Очекујем њихову реакцију сутра, није лако играти кад си у лошој серији, имају добре и искусне играче. Ми смо ту да спречимо њихову реакцију“, закључио је Маринковић.

Утакмица у дворани Пионир игра се од 20 сати, а директан пренос је на првом каналу телевизије Спортклуб.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар