Крстајић о Луки и Матији: Нисам злопамтило, зваћу их!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић поново о Луки Миливојевићу и Матији Настасићу који су поручили да неће да играју за државни тим док је он селектор.

Фудбал 06.11.2018 | 13:45
Крстајић о Луки и Матији: Нисам злопамтило, зваћу их!
Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић каже да није злопамтило и да није сујетан и да, без обзира на изјаве Матије Настасића и Луке Миливојевића, нема проблем да их поново позове у национални тим.

Матија Настасић и Лука Миливојевић су поручили да не желе да играју за репрезентацију док је селектор Крстајић, на чијем се списку поново нису нашли пред дуеле са Црном Гором и Литванијом у Лиги нација.

"Жао ми због изјава Настасића да не жели да игра за Србију јер је добар момак и играч. То је његов став и без обзира на изјаве, на скенеру је и кад буде опет хтео да игра биће позван. До тада је сулудо причати више о томе", рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Кући фудбала у Старој Пазови.

Пред одлазак на Светско првенство у Русију, током припрема у Аустрији, Крстајић је говорио о Настасићу и повреди дефанзивца. Крстајић је тада рекао да га "душа боли због Настасића, којег од свих играча, можда, највише воли".

За Миливојевића је такође изјавио да није отписан.

"После прве изјаве, где сам лично прешао преко свега, пошто нисам сујетан, изненадила ме је нова изјава. Србија мора да буде изнад свега. Нисам злопамтило, али држим се оног што радим и свог става. Ипак, и поред друге изјаве, кад се заврси све како треба на крају Лиге нација, опет немам проблем да у марту буде интересантан за репрезентацију. Никоме врата репрезентације нису затворена", каже он.

Што се тиче утакмица против Црне Горе (17. новембра) и Литваније (20. новембра) у Београду у оквиру Лиге нација, Крстајић је навео да је све у рукама Србије и да је циљ да се наредни март дочека са две опције пута ка пласману на Европско првенство 2020. године.

Србија друзи челну позицију групе са бодом више од Црне Горе и два од Румуније и близу је да избори место међу четири најбоља у Ц дивизији Лиге нација, где најбољи иде на ЕП.

"Главни циљ је Европско првенство, постоје два модела. При крају смо првог дела Лиге нације, имамо велику шансу да будемо први и све је у нашим рукама. Сами одлучујемо судбину и треба да будемо фокусирани како бисмо доцекали март са две опције", рекао је Крстајић.

На питање да ли је лакше ићи на континентални шампионат, на којем Србија није била од 2000, преко Лиге нација или квалификација, Крстајић није могао да одговори сада.

"На то могу да одговорим кад дођемо у ту ситуацију. Знамо ко је са нама у Ц лиги, неће бити лако, треба сачекати жреб квалификација и ко ће бити са нама у групи у борби за ЕП. Врата су нам отворена са обе стране".

Говорећи о списку, на којем су повратници Љубомир Фејса и Лука Јовић, Крстајић је образложио зашто је позвао чак 26 играча.

"Позвали смо 26 играча јер Родић има картоне, а имамо још шест њих који су оптерећени опасности да не наступе против Литваније из истог разлога. Јовић је заслужио позив добрим играма, а раније није био због обавеза у младој селекцији. Ту је Фејса, има људске и играчке квалитете и наша је свежа крв у овом периоду".

Он је додао да га брине што млади играчи попут Немање Радоњића и Сасе Лукића немају велику минутажу у клубовима, али и констатовао да већина игра стандардно.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар