Двоје ухапшених предати МУП-у КС

Двије особе ухапшене у акцији СИПА у Рогатици предате су у надлежност Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 06.11.2018 | 09:07
Двоје ухапшених предати МУП-у КС
Ове информације потврђене су телевизији "Н1".

У заједничкој акцији неколико бх. полицијских агенција, синоћ су у Рогатици ухапшене три особе, од којих су двије криминалистички обрађене у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА), док је једна особа пуштена на слободу.

Како поменута телевизија незванично сазнаје, приликом претраге на Сокоцу уочено је и црно возило ренџ ровер. Исто возило с истим украденим таблицама примијећено је у Сарајеву на дан убиства два припадника МУП-а КС крајем прошле седмице и касно синоћ је превезено у круг СИПА.

Такође незванично, једна о двије ухапшене особе већ раније је била хапшена у оквиру акције "Волан".

Акција "Волан" је највећа досадашња истрага у Босни и Херцеговини усмјерена против аутомафијаша. У јулу прошле године државно тужилаштво саопштило је да је у сарадњи са полицијским агенцијама успјело да 'разбије' четири организоване криминалне групе које се сумњиче за крађе аутомобила на подручју Кантона Сарајево, Тузланског, те Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона још од 2011. године.

Готово годину након првих хапшења у акцији "Волан" подигнута је оптужница против 27 особа које долазе из оба бх. ентитета. Терете се да су наоружани и маскирани крађе извршавали специјалистичким алатом и прибором, уз употребу радио-станице подешене на полицијске фреквенције како би пратили кретања полиције. Украдена возила, више од 200, скривана су углавном на подручју Сарајева, Лукавице, Пала, Сокоца, а од власника возила касније је изнуђаван откуп.

Оптужени су се на рочиштима пред Судом БиХ у августу изјаснили да нису криви.

Подсјећамо, сарајевски полицајци Адис Шеховић (43) и Давор Вујиновић (46) убијени су у петак, 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље када су током редовне опходње наишли на особе које су покушавале да украду аутомобил голф.

Нападач, или више њих, на Шеховића и Вујиновића су без икаквог упозорења пуцали из аутоматске пушке при чему је Шеховић убијен на мјесту а Вујиновић је усљед тешких повреда умро у болници.

Извор: Н1

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Рудоњина ријеч

06.11.2018 08:14

У заједничкој акцији неколико бх. полицијских агенција, синоћ су у Рогатици ухапшене три особе, од којих су двије криминалистички обрађене у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА), док је једна особа пуштена на слободу. А Рудоња Миле рече да ни СИПА више неће прелазити ентитетску границу. Не само да је СИПА у Рогатици, већ и полиција кантона Сарајево. Еееее моји Срби, Рудоња вам маглу продаје и то у јесен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смо

06.11.2018 08:38

Само ае ти немој секирати. Није добро за здравље.

Name

Рудоња Миле

06.11.2018 08:51

Како да се не секирам, кад нам уништавају најбољу привредну грану у Републици нашој, међународно признатој, подразумијева се.

Name

Ре

06.11.2018 08:54

Против криминала и треба полиција да сарађује.

Name

Тесна Коза

06.11.2018 09:08

Мацоњина ријец не вази ни од јутра до вецери. У стању је да у једном дану да три диаметрално супротне изјаве. Само сто то не види стока ситног зуба. Зато це се, или иселити трајно, или нестати . У медјувремену це се Мацоња и Цо нафатирати до гусе и обезбиједити и пето кољено. То се зове првобитна акумулација капитала. А народу - стоци која остане, остаце и дугови којима су нас они за вијек вијекова ставили под дузницко ропски јарам. Цијела РС је под хипотеком (нема куце која нема неки кредит) у једнос добро смисљеној и организованој стратегији запада у сарадњи са Домацин Издајницима. Хитлер неце висе имати потребу да нас осваја. Све це му бити предато на тацни. Тако це један дио насе дјеце и унука да им слузе у њиховој куци, а дуги у насој куци, експлоатисуци, успут, сва природна богатства. Руде, воду, вјетар, сунце, ваздух....

Name

сарајлија

06.11.2018 10:45

Помињао је федералну полицију не СИПУ,она је државна агенција.Учествовао је и хеликоптер МУП-а ФБиХ.Не видим шта је спорно ако нађу убице полицајаца? Прије пар година МУП РС вршио је претрес локације у сред Сарајева и шта је проблем?

Name

Ре Сарајлија

06.11.2018 21:07

Сви нормални људи у РС се слажу с тобом.Не.брините.Ма доста је тог сљама.

Name

ХАре

06.11.2018 08:36

Несхватљиво је да та локална Рогатицка полиција за ово 12 дана није могла ниједном уоцити тај ЛандРовер на цести или добити дојаву од комсија или слуцајних пролазника. Дали је вријеме да се та полиција једном стави на тапет уставности њеног постојања и њене застите криминала и криминалаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.11.2018 08:44

Харе, нисам ни ја а ни ти довољно стручни да коментаришемо такве ствари, можда су службеници ОСЕ-е или СИПА-е у цивилу све детектирали, понекада се одређена група прати данима али се и одређено подручје држи под скривеном блокадом, врло вјероватно да је возило и раније уочено али не мора значити да хапшење иде истог тренутка.

Name

Ре харе

06.11.2018 08:44

А како це народ у Рогатици знати да се трази црни дзип и то Ранге Ровер! Нико нигдје није поменуо да се трази то ауто а камоли рег. број! У Рогатици претезно зиви народ који се бави пољопривредом и нема времена разгледати ко гдје пролази а да су истразни органи објавили које возило тразе и рег. број вјеруј да би га насли у року 24 х

Name

Правосудни колапс

06.11.2018 09:12

Подигнута оптужница многе су подигнуте Али гдје је крајњи исход пресуда коначница...???

ОДГОВОРИТЕ