Мусли: Лијепо је Тринкијери рекао - није све у новцу!

Он је на првом месту човек, а човек функционише на емоцију и очигледно да му је потребна та повратна емоција од навијача.

Кошарка 07.11.2018 | 15:30
Мусли: Лијепо је Тринкијери рекао - није све у новцу!
Андреи Тринкијерију и Дејану Муслију путеви су се укрстили на почетку прошле сезоне када је српски центар управо на позив италијанског тренера дошао у Бамберг. Сарадња је, на жалост некадашњег кошаркаша Партизана, трајала само шест месеци, а онда је Тринкијери остао без ангажмана.

Ипак, како је објаснио Мусли за наш портал, и поменути период био је више него довољан да се увери о каквој особи се ради, а свакако сматра да ће Тринкијери донети много Партизану.

"Као тренеру и човеку о њему имам сјајно мишљење. Свакако је један од најбољих тренера са којима сам радио. Једино што моменат у којем смо сарађивали у Бамбергу није баш био сјајан, односно цела прича није била крунисана очекиваним резултатом", рекао је Мусли на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Италијан је познат по томе што, поред резултата, уме да пронађе праву жицу сваком од својих играча.

"Довољно је погледати шта је урадио до сада, шта је све освојио и то са каквим екипама. Ипак, он је пре свега човек. Саосећа се са играчима, прави је психолог и то добар. Умео је да нормално поприча са играчима, а када је потребно знао је да се постави и као ауторитет. Уосталом, због њега сам и дошао у Бамберг", истакао је Мусли.

Једна од предности Тринкијеријевог ангажмана у Партизану је и чињеница да му корени вуку са ових простора.

"Када играш у иностранству, то ти много значи. Наравно, значиће и сада већини играча Партизана, али није само до језика. Још значајније је што Тринкијери познаје наш менталитет и културу. Сигуран сам да ће знати да постави ствари на своје место".

Испрва је могућност да он заиста преузме Партизан деловала као научна фантастика. Да ли си био изненађен његовом одлуком?

"Као што сам већ рекао он је на првом месту човек, а човек функционише на емоцију и очигледно да му је потребна та повратна емоција од навијача и тог обичног кошаркашког народа. Уосталом, као што је и сам рекао на првој конференцији, није све у новцу"

Из кошаркашког угла, како изгледају његови тренинзи?

"Мораш да будеш потпуно фокусиран, да ментално 100 посто будеш у тренингу. И онда ти његови тренинзи заиста нису убитачни. Верујем да ће играчима Партизана бити задовољство да раде са њим. Учиће од Тринкијерија и на терену и ван њега".

Према Муслијевим речима, долазак Италијана је веома важан корак Партизана у покушају да се врати на позиције на којима је био до пре неколико година.

"Његов долазак је веома важан за Партизан јер пролази кроз тежи период. Тринкијери ће много да значи у остварењу циља, а то је повратак на стари пут славе. Морамо сви да будемо срећни што је дошао у Партизан. Наравно, ту мислим на све нас који навијамо за црно-беле".

Некадашњи кошаркаш Партизана каже да жали само због тога што сарадња није завршена на тријумфалан начин.

"Он ме је позвао, попричали смо, објаснио ми је шта му је потребно. И све што ми је рекао, то је испоштовао. Једино ми је жао што нисмо заједно освојили титулу са Бамбергом".

Значи да би волео да вам се опет укрсте путеви, у Партизану или било ком другом клубу?

"Да, наравно, у сваком тренутку бих волео да поново сарађујем са њим", закључио је српски центар.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар