Интервју - Вања Маринковић: Тек нас чека пакао!

Бек Партизана говорио о новом тренеру и прекиду серије пораза. . .

Кошарка 06.11.2018 | 13:15
Интервју - Вања Маринковић: Тек нас чека пакао!
Партизан је серију од шест пораза прекинуо против Мега Бемакса, а нови тренер Андреа Тринкијери упркос победи, имао је, поред добрих ствари, шта и да замери својим играчима. Рецимо, грађење коша, па је уз осмех обећао да ће одмах увести екипу у халу за тренинг, закључати је тамо док не поправи тај и остале сегменте.

“Кад будемо имали времена, биће и закључавања у халу”, рекао је у полушаљивом тону бек црно-белихВања Маринковић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

У озбиљнијем тону кошаркаш Партизан на неки начин је подвукао црту са гостовања у Сремској Митровици.

“Показали смо реакцију која се чекало доста дуго. Нисмо ми на том мечу имали много акција, али енергија је била ту. Захваљујући њој смо имали шут, трчање, одбрану. Добро, имали смо и двадесетак изгубљених лопти. Упркос свему томе смо победили”.

Какав је први утисак који је оставио нови тренер на вас?

“Види се да је водио велике тимове и да је искусан тренер. Уз само неколико речи зна да објасни шта тражи од играча и који су његови кошаркашки принципи. Нема ту много филозофирања. Наравно, не кажем да и претходних сезона нисмо имали такав рад, али Андреа тачно зна ко, шта, где, како и кад”.

Додуше, црно-бели нису још стигли ни “поштено” да уђу у ритам рада са Тринкијеријем који је тек званично именован на функцију дан пре утакмице Јадранске лиге.

“Имали смо један тренинг пре утакмице са Мегом и други после утакмице, опоравак. Знам да нас тек чекао пакао”.

Конкретно, за вас је нови тренер рекао да сте одиграли капитенски, али да сте се у завршници мало опустили.

“Знам да сви можемо бар још 20 посто боље. Онда не би имали ни толико изгубљених лопти и лоше градили скок. Али добро, полако се уигравамо, биће то све боље”.

Са новим тренером дошао је и нови помоћник, али не било који…

“Владо Шћепановић је играчка легенда Партизана, поседује велико искуство и значиће много, поготово нама који играмо на спољним позицијама.”

Да ли су одлазак Ненада Чанка и приче о томе ко ће га наследити утицале на екипу?

“Нисмо много разговарали о томе, наш фокус је био на терен. А врло брзо смо схватили какав је Тринкијери тренер, односно да држи кошарку у малом прсту.”

Партизан је у Јадранској лиги доживео два прилично неочекивана пораза, од Крке у Новом Месту и Задра у Београду.

“Можда је и боље да смо сада доживели те поразе, да се опасуљимо, а не као прошле године да губимо од ФМП-а и Олимпије када је било важно”.

Прилику да се први пут појави пред навијачима у хали Пионир, Тринкијери ће имати у уторак против Трента у Еврокупу, а Маринковић очекује да црно-бели уз подршку са трибина упише тријумф у направи важан корак у борби за пласман у Топ 16.

“Тренто је једину победу у сезони остварио баш против нас. Ако их добијемо у уторак бићемо корак ближе циљу а то је пласман у Топ 16 фазу Еврокупа.”

Како се уклапају новајлије у екипи - Стефан Јанковић и Ентони Браун?

“Брауну су ово прве европске утакмице, потребно му је време да се навикне. Али сигуран сам да ће доћи на ниво који сви очекују. А што се тиче Јанковића, он је имао бурно лето. Никоме не би било лако у тој ситуацији. А свакако се ради о играчу који поседује квалитет”.

Неколико година уназад навијачи Партизана очекују да Маринковић потпуно “експлодира” на терену и покаже пун потенцијал. За сада у Јадранској лиги просечно бележи 16,7 поена на Јадрану, односно 15,6 у Еврокупу. И чини се да би баш управо ово могла да буде сезона пуне афирмације.

“Осећам се супер, само ми је жао због пораза које смо везали. Радио сам летос доста са помоћним тренером Матовићем. Надам се да ћу ове сезоне имати константност, тако је било у досадашњим утакмицама. Битно је да уђем у ритам, али пре свега да екипа игра добро и уђе у серију победа”, закључио је Маринковић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар