Новак се изједначио са Роџером!

Пети пут "број 1" на крају године! Новак Ђоковић ће 2018. годину и званично завршити као најбољи тенисер на планети после неочекиване одлуке Рафаела Надала.

Тенис 07.11.2018 | 09:30
Новак се изједначио са Роџером!
Надал, донедавно први на свету, одлучио је да се после Париза повуче и из Лондона у којем је требало да игра на Завршном мастерсу.

Ђоковић је одустајањем Рафе из Париза и својим добрим играма већ раније преузео позицију број један, али је Шпанац имао какве-такве шансе да се врати на "трон", али не више.

После одузимања бодова са Завршног мастерса 2017. Ђоковић има 8045 (ништа му није одузето), 565 више од Рафе и 2025 више од Роџера, те је теоретски немогуће да не буде "број 1" на крају године.

Новаку је ово пети пут у каријери да годину завршава као најбољи тенисер планете и то је још чинио 2011, 2012, 2014 и 2015. године и сада се изједначио са Федерером и Џимијем Конорсом, којима је овај успех од руке полазио исти број пута. Једини испред њих је Пит Сампрас са шест.

Што се тиче Завршног мастерса, на њему ће сада Федерер преузети улогу другог носиоца, тако да се он и Ђоковић не могу састати у групној фази, тј. пре полуфинала.

На том турниру су поред њих двојице учешће обезбедили и Зверев, Андерсон, Чилћ, Тим, а уместо Надала и Дел Потра ушли су Нишикори и Изнер. Борна Ћорић и Карен Хачанов, шампион у Берсију, "вребају" своју прилику са стране.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар