Трагичан план двоје тинејџера

Британски тинејџер, који се у петак убио скочивши са посљедњег спрата шопинг центра у Марбељи, идентификован је као Ричард Фицсимонс (16).

Свијет 05.11.2018 | 11:40
Трагичан план двоје тинејџера
Ученик елитне школе из тог града претходно је склопио пакт са својом 14-годишњом дјевојком да заједно себи обузму живот, али је она у посљедњем тренутку спасена.

Први је са крова шопинг центра у петак поподне скочио Фицсимонс, а дјевојчица која је стајала на ивици је оклијевала. У том тренутку обезбјеђење шопинг центра пришло јој је са леђа и савладало је.

Џон Хенрик (47), продавац и маркетинг менаџер из Норвешке, свједок је драме која се одигравала на крову. У тренутку када се Фицсимонс бацио, он је пио кафу са супругом Ларсе у згради преко пута.



"Чули смо јак ударац. Прво смо мислили да је саобраћајни удес, а онда се испоставило да је то тијело дјечака које је ударио о земљу. Изашао сам напоље да видим шта се дешава и видио сам младу дјевојку која се бори са обезбјеђењем на крову. Обезбјеђење је одвлачило са мале платформе на крову, након чега су се бацилли преко ње. Она је дјеловала јако бијесно, али се касније се смирила", каже он.

Тинејџери су дан раније најавили да иду у куповину у тај шопинг центар, а сутрадан су пријатељима преко друштвених мрежа најавили да ће окончати своје животе. Аларм за узбуну, након којег је почела потрага за њима, била је опроштајна порука коју је неименована дјевојчица објавила на Инстаграму непосредно прије трагедије, преноси "Фокус.ба".

"У овом прљавом свијету не желим више да живим. Свима који су ме некада познавали, вољели и подржавали, хвала вам. Недостајаћете ми", написала је она.

Мајка једног њиховог пријатеља који је видио поруку, позвала је шопинг центар да их упозори на њихов план, а потом и сама почела да их тражи. Још неколико људи звало је управу центра због порука, након чега их је обезбјеђење пронашло на снимцима видео надзора. Пожурили су на кров зграде, али нажалост, за дјечака је било касно, али су успјели да спасе дјевојчицу.

Ричард је похађао приватну школу "Алоха колеџ" у Марбељи. Његови другови оставили су свијеће испред центра, опраштајући се од Фицсимонса.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лqwе

05.11.2018 11:53

Најцесце секте заведу дјецу и тинејдзере на суицид

ОДГОВОРИТЕ