Бањалука на мапи бициклиста

Онлајн мапа за урбани бициклизам Бике Цитизенс у тестној је фази и ускоро ће бити представљена, чиме ће град на Врбасу бити међу 400 свјетских градова са успостављеном електронском мапом бициклистичких стаза и правцима кретања.

Република Српска 05.11.2018 | 07:34
Бањалука на мапи бициклиста
Ријеч је о бесплатној апликацији Бике Цитизенс, доступној за мобилне телефоне, а која домаћим бициклистима и туристима омогућава лакше сналажење у граду и посјету природних, културних и историјских знаменитости.

С циљем побољшања бициклистичке културе у граду Центар за животну средину прије више од годину дана кандидовао је град Бањалуку за свјетско такмичење у циљу добијања ове апликације како би се бициклисти могли лакше сналазити.

Тихомир Дакић, координатор програма за транспорт у Центру за животну средину, казао је да је апликација пуштена у пробни рад и да се њено званично пуштање очекује ускоро.

"На страницу која је задужена за ову апликацију послали смо коментаре и препоруке за неке руте које су у понуди те измјене у саобраћајном режиму. Предложили смо да се постави и фотографија града Бањалуке, као што то и остали градови имају", рекао је Дакић за "Независне".

Додао је да већ одређени број бициклиста користи ову апликацију, у пробној фази, и да се чека када ће она бити представљена широј јавности.

"Помоћу ове апликације бициклистима ће бити доступне препоруке и одговори на питања о најбољим рутама за вожњу на два точка", појаснио је Дакић.

Према његовим ријечима, сљедећи корак је тражење интеграције четири локације бајк шеринг система које се могу убацити у систем, како би туристи одмах на мапи знали гдје се налазе локације за изнајмљивање градских бицикала.

Младен Шукало, самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији града, казао је да се вожњом бицикла најбоље упознају дестинације и људи.

"Наш град је већ увелико познат по различитим видовима бициклизма које може понудити туристима", истакао је Шукало.

(Независне новине) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дарио

05.11.2018 07:03

Ахахахааа а приградска насеља немају ни воде ни канилизације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАПРАВИТЕ НАМ СТАЗУ БУДИТЕ ЉУДИ

05.11.2018 09:15

БОЉЕ ДА НАМ НАПРАВИТЕ СТАЗУ ЗА БИЦИКЛИСТЕ НА ПУТУ БАЊА ЛУКА - КОТОР ВАРОС !!!

Name

Ахахаххааа

06.11.2018 07:17

Са 6 м бициклистицких стаза,ма дајте !!!

ОДГОВОРИТЕ