Видео: Чудо, чудо, чудо!

Нападач од 14 година га дао у Класику троструком шампиону Јужне Америке! Одлука пала у 13. минуту надокнаде!!! Историја у Јужној Америци!

Фудбал 05.11.2018 | 16:45
Видео: Чудо, чудо, чудо!
Свега смо се нагледали у фудбалу, али да дете од 14 година постигне гол у највећем дербију у земљи, то још нисмо видели!

Чудесне вести вечерас стижу из Парагваја. У тамошњем Класику, дербију између два највећа клуба Серо Портења и Олимпије, јунак вечери је био 14-годишњи Фернандо Овелар. Момак је одиграо тек другу професионалну утакмицу у каријери и постигао гол у највећем дербију парагвајског фудбала.

Рођен је 6. јануара 2004. године!!!

Како дете од 14 година може да игра професионални фудбал, не знамо... Али да има егзекуцију прекаљеног центрафора, то смо се уверили.

Овелар је у 16. минуту сјајно побегао одбрани Олимпије, а онда тако хладнокврно и шмекерски боцнуо лопту преко голмана, да је то просто изгледало невероватно. Поготово с обзиром на важност меча.



Овелар је пре неколико дана исписао историју као најмлађи играч у историји парагвајског фудбала, а од вечерас и као најмлађи стрелац. Успео је да затресе мрежу, што вечерас није успело 23 године старијем Роке Санта Крузу који је преводио напада ривалске Олимпије. Али ту није био крај узбуђењима. Напротив.

Олимпија је убрзо изједначила голом Камача из очигледног офсајда који је судија признао. Уследила је жесока борба, погибељни стартови и луда надокнада времена. Судија је продужио меч за пет минута и управо у петом минуту надокнаде је Акоста довео Серо Портењо у ново вођство!

Изгледало је да је све готово, славље је трајало неколико минута, а судија је одлучио да дода још минут надокнаде. Уследили су по један црвени картон на обе стране и нови продужетак надокнаде времена. Играо се 113. минут када је Акоста од јунака постао трагичар. Играо је руком у свом шесанестерцу и скривио пенал који је Ортега претворио у гол и коначних 2:2. Троструки шампион Јужне Америке се спасао пораза и задржао седам бодова предности у односу на љутог ривала. Дерби за незаборав...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар