ИТА: Ударио Сергеј на Вању, Лацио сигуран!

Окршај Милинковић-Савића: Вањи напунили мрежу, Сергеј опет без учинка. . .  Фудбалери Лација победили су СПАЛ на домаћем терену резултатом 4:1 у оквиру 11. кола Серије А.  Први пут у историји браћа Милинковић-Савић нашли су се на супротним странама. Лацио у "матине" термину без већих проблема савладао СПАЛ 4:1 (2:1).  Добро туче Имобиле, а тек Каталди и Пароло, Вања четири пута вадио лопту из мреже! Небескоплави надиграли СПАЛ 4:1 (2:1).

Фудбал 05.11.2018 | 08:30
ИТА: Ударио Сергеј на Вању, Лацио сигуран!
Лацио је, после пораза од Интера на Олимпику у прошлом колу, доминантно дошао до нове победе, њихове седме ове сезоне у италијанској лиги.

Најбољи појединац на утакмици био је поново Ћиро Имобиле, који је у победи своје екипе учествовао са два гола и сада има укупно осам у Серији А.

Управо је он тресао мрежу српског голмана Вање Милинковић-Савића у првом полувремену, прво у 26, а затим у 35. минуту. Гостима је наду дао Антенући у 28', када је изједначио на 1:1 

Лацио је и у другом полувремену наставио да ређа прилике и доминира на терену, те су головима Каталдија и Парола и дефинитивно решили меч петнаест минута пре његовог краја. 

Вањин брат Сергеј није имао ништа бољи меч од српског голмана, иако он није капитулирао четири пута. 

Сергеј је опет одиграо бледо, без зрелих прилика и реакција. Он је при резултату 4:1 измењен у 74. минуту када га је заменио Бериша и сада је на десет лигашких мечева на учинку од једног гола и асистенције, док у Лиги Европе на три меча такође нема успеха. 

Лацио је победом избио на четврто место италијанског шампионата, док је СПАЛ остао на 15. месту.

Било је мало повуци-потегни током првог полувремена, али Лацио је успео да искористи то што игра офанзиван фудбал и да на крају надигра СПАЛ с 4:1 (2:1). Дакле, српски голман Вања Милинковић Савић је имао тежак дан у канцеларији, упркос неким добрим реакцијама.

Најзаслужнији за победу Лација био је Ћиро Имобиле који је стигао до осмог гола у сезони, а на овом дуелу дао је два гола у 26. и 35. минуту. Дакле за 1:0 и 2:1, јер је у међувремену Антенући изхедначио на 1:1. 

Веома важни голови...

На овом дуелу могли смо да гледамо рођену браћу Сергеја и Вању Милинковић Савић једног преко пута другог, а Вања је као што рекосмо имао тежи дан на послу.

Посебно се то видело код трећег гола Лација када је Данило Каталди погодио. Одлично је себи наместио позицију, опалио по лопти, а Вања није успео да одбрани. Утисак је да је могао боље да реагује, мада је то био феноменалан ударац. СПАЛ је губио лопте на својих 30 метара, а у тим ситуацијама Вања је остављан на ветрометини, што се видело и код четвртог гола.

Дакле, Сергеј излази из овог дуела као победник, мада од ова четири гола није дао нити асистирао ниједан.

Лацио је тако стигао до 21. бода у сезони и тако се налази на четвртом месту на табели Серије А, док је СПАЛ на позицији 15 са 12 освојених бодова.

Прије двије седмице СПАЛ је против Роме показао да зна играти на "Олимпику" (2:0), али против Лација ситуација је била потпуно другачија.

Иако су гости из Фераре одиграли отворено, нису успјели да парирају расположеном тиму Симонеа Инзагија, који је на крају славио убједљиво 4:1 (2:1).

У првом полувремену домаћи су головима двоструког стријелца Ћире Имобилеа стекли предност од 2:1.

Данило Каталди извео је корнер у 26. минуту, а Имобиле сјајним волеј ударцем матирао Србина на голу гостију.

Ипак, "небескоплави" успјели су да сачувају предност само два минута. Експресно изједначење СПАЛ-у донио је капитен Мирко Антенући.

Својим другим голом, укупно осмим ове сезоне (само први стријелац Кшиштоф Пјонтек има више - девет), Имобиле је вратио предност на страну Лација десет минута прије одласка на одмор.

У наставку још сигурнија игра Римљана. Данило Каталди и Марко Пароло сјајним головима потврдили су тријумф, за високо четврто мјесто.

Први пут у историји браћа Милинковић-Савић нашли су се на супротним странама, иако ниједан од њих није имао свој дан.

Истина, Вања није имао шансе ни код једног гола, док је Сергеј пружио још једну партију која се неће дуго памтити.

Нешто касније, од 15 часова, одиграна су три меча, у којима су побједе забиљежили Торино и Сасуоло, док су Парма и Фрозиноне ремизирали без голова.

"Бикови" су декласирали Сампдорију као гости 4:1, а прва два гола постигао је Андреа Белоти. У наставку су Јаго Фалке и Армандо Ицо употпунили славље Торинеза, док је почасни гол за Ђеновљане постигао Фабио Кваљарела, и то након што је промашио једанаестерац.

Занимљиво, голман Торина Салваторе Сиригу од почетка 2018. године успио је да одбрани четири од пет досуђених једанаестераца против његовог тима, што није пошло за руком ниједном чувару мреже у лигама петице.

Црну серију Кјева продужили су Федерико Ди Франческо и Емануеле Ђакерини, који је на "Бентегодију" постигао аутогол.

РЕЗУЛТАТИ 11. КОЛА:

Лацио - СПАЛ 4:1 (2:1)
/Имобиле 26, 35, Каталди 59, Пароло 70 - Антенући 28/

Кјево - Сасуоло 0:2 (0:1)
/Ди Франческо 42, Ђакерини 90+4аг/

Парма - Фрозиноне 0:0

Сампдорија - Торино 1:4 (0:2)
/Кваљарела 65 - Белоти 12, 43п, Фалкуе 56, Ицо 78/

Болоња - Аталанта 1:2 (1:0)
/Мбаје 3 - Манћини 57, Запата 70/

Удинезе - Милан 0:1 (0:0)
/Ромањоли 90+7/

одиграно у суботу:

Интер - Ђенова 5:0 (2:0)
/Гаљардини 14, 49, Политано 16, Жоао Марио 90+2, Наинголан 90+3/

Фиорентина - Рома 1:1 (1:0)
/Верету 32п - Флоренци 85/

Јувентус - Каљари 3:1 (2:1)
/Дибала 1, Брадарић 39аг, Квадрадо 87 - Жоао Педро 37/

одиграно у петак:

Наполи - Емполи 5:1 (2:0)
/Инсиње 9, Мертенс 38, 64, 90+3, Милик 90 - Капуто 58/

ТАБЕЛА: Јувентус 31, Интер 25, Наполи 25, Милан 21, Лацио 21, Сасуоло 18, Торино 17, Фиорентина 16, Рома 16, Аталанта 15, Сампдорија 15, Парма 14, Ђенова 14, Каљари 13, СПАЛ 12, Удинезе 9, Болоња 9, Емполи 6, Фрозиноне 6, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар