Себија је тајни пацијент КЦУС?!

Још нема званичног одговара Клиничког центра у Сарајеву ко је пацијент због којег су у четвртак у болници проведене посебне мјере, пише Аваз. ба.  

Босна и Херцеговина 04.11.2018 | 20:02
Себија је тајни пацијент КЦУС?!
Мада је очигледно да се покушава сакрити идентитет пацијента, сумња се да је, уствари, оперисана Себија Изетбеговић, директорка КЦУС, новоизабрана посланица СДА у Представничком дому Парламента БиХ и супруга Бакира Изетбеговића, актуелног предсједавајућег Предсједништва БиХ и предсједника СДА.

Подсјећамо да су припреме и сама операција у једној од онколошких сала у Централном медицинском блоку обављени под посебним и тајним мјерама. У чевртак око 15 часова сви запослени, укључујући љекаре и друго особље тог одјела, пуштени су кућама, пише Аваз.ба.

На одјељење је сигао и један љекар пластичар из Београда, који је присуствовао операцији, која је трајала скоро осам сати. Све то вријеме, до јутарњих сати у петак, одјељење је било под блокадом!

Питање је зашто се крије име пацијента, чак и ако је у питању Себија Изетбеговић. Јер, иако здравствено стање обичних грађана јесте њихова приватна ствар, код Себије Изетбеговић, као и осталих истакнутих јавних личности, то није случај. Познато је, наиме, да је Себија Изетбеговић прије десетак година водила борбу с карцином дојке и да је о томе послије говорила у медијима те да је на крају, како је потврдила, побиједила ту опаку болест.


 
Посебан третман

Такође, док се многи пацијенти жале на недостатак квалитетне услуге у КЦУС, гдје већину лијекова морају сами куповати, а у тој установи онколошки пацијенти су чак и протестирали због лоших услова, за неке се може ослободити читав спрат клинике, довести љекар из Београда, особље Центра отјерати кући и, поред тога, наредити строга тајност о њиховом лијечењу. 

Баш због тога је КЦУС, који плаћају грађани ове земље, обавезан јавност ове земље рећи који је пацијент и по којем основу имао такав, посебан и невиђан третман.

Болест није срамота

Један од запосленика КЦУС казао је раније за “Аваз” да није етично то што је с читавог једног одјељења у четвртак већина љекара и другог особља дословно отјерана раније кући са посла.

Такво нешто никад се није десило у КЦУС, чак ни у вријеме док су се лијечили највиши званичници БиХ. Саговорник је истакао да болест није срамота и да није етично да се људи уклањају с клинике и посла, као што се десило у четвртак.

"Не можете у једној јавној установи попут КЦУС блокирати цијели спрат, и то под велом тајне", рекао је он.

(Аваз.ба)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Аустриа

04.11.2018 20:28

Е такоје кад газде газдују насилници диктатори и остали клозети

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

06.11.2018 10:00

Мени је дотична најмрже створење у БиХ!

Name

Кум

04.11.2018 20:37

Па мозда је само ради тога да незарази друге људе са својим отровом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

04.11.2018 20:50

Сад висе није тајни пацијент

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

04.11.2018 23:08

Мрзе све што је србско и Србију. Али када загусти зову Србина из Београда да спашава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда

05.11.2018 17:43

је и црна куга поцела да хара насим болницама,спаса му нема ко је да је...дурбин ради вец хефту за бакије,ако не буде тендера.

Name

БОБА.

05.11.2018 08:00

КОЛИКА БОРБА ЗА ПРОКЛЕТИ ДИНАР ЧАК ИЗ БЕОГРАДА У САРАЈЕВО.НЕМА НАЦИЈОНАЛНЕ РЕТОРИКЕ КАД СЕ ПАРЕ СТАВЉАЈУ У ЏЕП.А ДОТИЧНА НЕКА У БУДУЋЕ КАНДИДУЈЕ СВУ СВОЈУ УЖУ И ШИРУ ПОРОДИЦУ ДА СЈЕДНУ У ПАРЛАМЕНТ.КАКВЕ ОНА ВЕЗЕ ИМА СА ПОЛИТИКОМ.ШТА ПАРЕ СВЕ ГУРАЈУ И РАДЕ ЈАДНА СМО МИ ДРЖАВА КАД ОВО СВЕ ГЛЕДАМО И СЛУШАМО.У БОСНИ И РС СВАКИМ ДАНОМ СВЕ ВИШЕ НАПРЕДУЈЕМО ЗАБАВЉАЈУЋИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре И Гоци

05.11.2018 17:40

то вец знаде и на грани тица ко је мистериозна пацијентица.

Name

брецало

05.11.2018 15:45

Испразнила цјели спрат за себе ста је умислила да је хурем и козе имали те Све ал овдје нема зивота овакви нам требају дабог сацува

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како их није стид

06.11.2018 12:12

Затворили цитав 7. спрат,припремили хеликоптер,довели "мрског непријатеља из Београда",ста се све не ради да се гузица спаси.Заборавили да су одговорни за недостатке лијекова за болесне смртнике у БиХ.Па није згорег да Бакир без јаја и Себија без јајника, па иако им не фали цитостатика, осјете на својој кози ста знаци бити болестан.Цуј цитав 7. спрат….

ОДГОВОРИТЕ