Сари, сујеверје и колико је тешко објаснити шта је „Сарри-балл“?

Занимљивости из Кобама. . .

Фудбал 04.11.2018 | 23:45
Сари, сујеверје и колико је тешко објаснити шта је „Сарри-балл“?
Много детаља из живота и каријере Мауриција Сарија досад је било познато јавности. Челсијев револуционар познат је као страствени пушач, али и неко ко је пре уласка у тренерске воде радио као банкар.

Али, да ли сте знали да је Италијан заправо јако сујеверан и да му готово нема равног. Током времена у Наполију, сваки дан је мењао терен на којем екипа игра све док није серији победа није дошао крај. Пио је еспресо тачно у исто време док је надгледао тренинге. Не дозвољава да играчи једу ван групе, а уколико је екипа у победничком низу, тражи од њих да седе на истим местима. Прошле сезоне је у свлачионици забранио да се користи реч „скудето“ све док је Наполи био у трци за титулу, а занимљиво је да ауто увек паркира на исто место и када је долазио у Челси тражио је да има своје, обележено паркинг место.

У мору детаља којим се Маурицио Сари бави због свог фудбалског сујеверја, постоји и детаљ који је Жоржињо открио у разговору за клупску телевизију. Наиме, Маурицио Сари никада не додирује лопту којом се игра утакмица, јер сматра да то доноси несрећу.

“Невероватно је лако разумети га. Можда изгледа другачије, али он је једноставан човек. Пред њим нема тајни, а као и сви ми, он има нека своја веровања. Рецимо, сујеверје“, рекао је Жоржињо, па ушао у детаље:

“На пример, никада не пипа лопту којом се игра утакмица. Чак и када губи, а лопта оде у аут поред њега и потребно је да је вратимо у игру што пре, он јој не прилази. Нема шансе да би је дотакао“.

Занимљиво, Маурицио Сари верује и да му Жоржињо доноси срећу.

“Он је јако важан човек за мене и тако је већ четири године. Када с неким клубом преговарам, он је један од услова које тражим да би уопште размислио да одем негде. Жоржињо је играч који савршено пристаје мом стилу“, открива Сари.

Не треба подсећати да је Жоржињо био на прагу одласка у Манчестер Сити, али да је ипак изабрао Челси када је Сари дошао на Стамфорд Бриџ...

Говорећи о термину „Сарри-балл“, говорио је Италијанов помоћник Ђанфранко Зола. Али, прво о раду под командом некадашњег тренера Наполија.

“С њим је као у оркестру. Стално жели да његови играчи буду опуштени, да им буде лепо. Због тога је дигао руке од рада у банци, јер је желео да пружи нешто овој игри. Све нас на тренинзима види као децу и жели да се добро забавимо када смо на терену и радимо. Код свих нас жели да пробуди страст према игри, да сви уживају у оном што радимо. Искрено, поред њега не знам ни како да не буде забавно када радимо“, каже Зола.

И онда мало о филозофији стручно названо „Сарри-балл“.

“Не знам како бих описао то. Чини ми се да је тај термин настао на друштвеним мрежама. Неко је писао о Саријевом стилу фудбала и дао му то име. Став којим се води Сари коси се мало с мојим виђењем. У принципу мој приступ је – само напред, јасно и гласно. А Сарри-балл је тешко објаснити. То треба видети, доживети, другачије је немогуће схватити шта је то“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар