Федерер: Увијек сам волио ривалство са Ђоковићем!

Роџер Федерер рекао је после пораза од Новака Ђоковића да ће жалити за одређеним стварима.

Тенис 04.11.2018 | 11:15
Федерер: Увијек сам волио ривалство са Ђоковићем!
Ђоковић је савладао Федерера 7:6, 5:7, 7:6 у полуфиналу Мастерса у Паризу. Србин је 25. пут надиграо Швајцарца у њиховом 47. међусобном сусрету.

"Мислим да сам одиграо на добром нивоу, жалићу за неким стварима. Када изгубиш тако тесан меч увек жалиш за нечим. Шта год да је у питању. Новак је у форми, то се осети. Одлично штити свој сервис, мислим да сам и ја радио исто. На крају су одлучиле ситнице. Генерално сам имао добар турнир, било је вредно доласка у Париз. Могу да будем срећан", рекао је Федерер. 

За разлику од претходних дуела између Ђоковића и Федерера, овај је донео много мању негативну енергију у јавности, пре свега због њихове сјајне сарадње на Лејвер купу у Чикагу пре неколико месеци. 

"Исто је, интензивно. Био је добар тенис. Битне су нам победе. Не волимо да губимо. Било је забавно у Чикагу, уживао сам играјући дубл с њим. Мислим да је било интересантно за обојицу да се замислимо више о свом животу. Али у ривалству се ништа није променило. Не не треба, људи уживају у ривалству. Као и ми. Тешко је и поштено, као што и треба да буде. Увек сам волео наше ривалство".

Федерер има негативан скор са Новаком 22-25, а и у међусобним сусретима са Рафаелом Надалом 15-23. 

"Потпуно је другачије, они се потпуно разликују. Некад зависи од тога да ли си у форми или не. Исто је и када играм против Марија. Ако имаш добар тренутак није исто као када ниси у форми. То је и другачији тактички приступ у односу на Рафу. Цела геометрија терена је другачија јер је он леворук. Али тако је са свим леворуким играчима, не само са Рафом". 

Федерер има 37 година па је питање да ли ће опет наступити у Паризу, пре свега што је почео да прескаче сезону шљаке, па је неизвестан и његов наступ на Ролан Гаросу следеће године. 

"Немам идеју да ли ми је ово био последњи меч. На крају године ћу одлучити да ли ћу играти на Ролан Гаросу. Морам да видим како ће утицати на мој физички тренинг. Не могу толико унапред да предвиђам, али не мислим да ми је ово био последњи наступ у Паризу",закључио је Швајцарац. 

Финале Париза између Ђоковића и Хачанова на програму је у недељу од 15 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар