Бившем супругу узела скоро све...

Бранкица и Владо из Бјеловара завршили су на суду након што се у бракоразводној парници нису могли договорити коме тачно припадају бројне покретности из донедавно заједничког домаћинства.

Забава 03.11.2018 | 16:48
Бившем супругу узела скоро све...
Општински суд у Бјеловару ових је дана коначно донио пресуду којом ће више бити задовољна бивша супруга него њен донедавни муж. Да су бивши супружници потпуно закрвљени и након формално одрађене раставе показао је попис имовине око које се свађају, пише Подравски.

Ту су спаваћа соба, старе пећи, радијатори, пушке и пиштољ, хармонике, фрижидер, стара моторка, неисправан ауто, кауч, али и – 33 литре ракије.

Општински суд на крају је само дјелимично уважио тужбу супруга Владе па му досудио нову спаваћу собу, телевизор, кухињу, проточни плински бојлер, покретни клима уређај, пећ на дрва, три радијатора, четири хармонике и електронске оргуље те замрзивач “Горење”.

Пресудом је добио само половину вриједности те имовине јер је ријеч о брачној стечевини. 

С друге стране, у цјелости му је одбијен захтјев да му се призна сувласништво над дозиданим станом од 80 квадрата у којем су живјели код Бранкичиних родитеља те је одбијен у дијелу тужбе којом тражи да му Бранкица врати око 130.000 куна (око 33.000 КМ) плаћених кредита. Није му признато ни власничко право над подужим пописом покретнина које је Бранкица добила од родитеља прије склапања њихова брака.

Ни Бранкица није сједила прекрштених руку па је у тужби пажљиво пописала имовину на коју она полаже право. Суд јој је тако у истој парници досудио моторку “штил”, три бачве за ракију, аутомобил марке “форд”, те 33 литре печене ракије, пише Подравски.

Одбијена је са захтјевом да јој се призна и сувласништво над пет пушака и пиштољем, те 67 литара печене ракије.

– Мој бивши муж је новац од кредита, као и велики дио своје плате, трошио на своја задовољства, проводе, алкохол, често је долазио пијан и лупао и разбијао по кући, доводио људе који су се опијали и лумповали. Куповао је пушке, једна је коштала чак 22.000 куна (око 6.000 КМ), ауте које је стало мијењао. Имао је љубавницу којој је куповао мобилне телефоне и накит, помагао јој у уређењу њене куће. Осим тога, често је плаћао новчане казне и трошкове те накнаде за адвокате везано уз поступке криволова који су против њега били покренути, па су му и одузете те пушке – свједочила је Бранкица на суду.

Владо јој је признао сувласништво над три бачве за ракију и аутомобилом “форд” који је нерегистрован и неисправан. За оружје не признаје јер му га је полиција у међувремену одузела због криволова.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 0

Оставите коментар