ИТА: Мертенс прескочио Кареку, Наполи пришао Јувеу!

Хет-трик Мертенса, Наполитанци "прегазили" Емполи! Фудбалери Наполија декласирали су Емполи са 5:1 у утакмици 11. кола италијанске Серије А.  Мертенс послао Кареку у заборав! Феноменални Белгијанац са три поготка против Емполија стигао до шестог мјеста на вјечној листи најбољих Наполијевих стријелаца у Серији А.  Пуче петарда у Напуљу! Хет-трик Мертенса, асистенција Крунића.  Убедљив тријумф Анћелотијеве екипе над Емполијем.

Фудбал 02.11.2018 | 23:43
ИТА: Мертенс прескочио Кареку, Наполи пришао Јувеу!
Хет-трик је постигао Дрис Мертенс, а по један погодак дали су Лоренцо Инсиње и Аркадијуш Милик за тим са Сан Паола.

Једини гол за госте је дао Франческо Капуто на асистенцију Радета Крунића.

Наполи је повео већ у деветом минуту када је Инсиње добро утрчао у казнени простор ривала после додавања Кулибалија и између неколико играча одбране пласирао лопту поред голмана Емполија за 1:0.

Публика на Сан Паолу је чекала на наредни гол до 38. минута када је Мертенс сјајно шутирао са двадесетак метара и погодио сам угао мреже за 2:0.

Споменути Капуто у контри враћа наду свом тиму у 58. минуту, али шест минута касније Мертенс погађа још једном. Каљехон му је послао повратну на ивицу казненог простора, а Мертенс је новим одличним ударцем дао свој други гол на мечу.

Милик у 90. минуту после добре комбинације са Мертенсом реализује акцију за 4:1, а Мертенс у трећем минуту надокнаде истрчава контру, обилази голмана гостију и неометан комплетира хет-трик.

Наполи после ове победе има 25 бодова и испред њега је само Јувентус са 28. Емполи је у зони испадања и после 11 одиграних мечева има шест бодова и налази се на 18. месту Серије А.

Прорадио је Наполи! Екипа Карла Анћелотија опет се вратила на победнички пут, а цех је платио Емполи - било је 5:1 у Напуљу за домаћина у премијерној утакмици 11. кола Серије А.

Иако су опет изгубили, фудбалери из Тоскане још једном су оставили коректан утисак против једног од кандидата за титулу, као што је бо био случај и прошле недеље против Јувентуса. И нису вечерас заслужили баш да изгубе са оволиком разликом.

Уосталом, у прилог овој тези иде и чињеница да је Наполи последња два поготка дао у надокнади времена.

Било је вечерас јасно да ће домаћин славити победу, али је морао и да са помучи у појединим тренуцима. Херој вечери свакако је био Дрис Мертенс који је постигао хет-трик.

Он је противничку мрежу тресао у 38, 64. и трећем минуту судијске надокнаде. Стрелац првог поготка на утакмици био је Лоренцо Инсиње у деветом минуту.

Пораз гостију из Емполија ублажио је Франческо Капуто после одличног додавања некадашњег играча Борца и Доњег Срема, Радета Крунића. Управо се његово име претходних дана доводило у везу са преласком у Наполи.

А у листу стрелаца уписао се и пољски интернационалац Аркадијуш Милик у првом минуту судијске надокнаде.

Иако је Карло Анчелоти одмарао неколико кључних играча (Марек Хамшик, Хозе Каљехон, Алан, Аркадијуш Милик) за меч Лиге шампиона против ПСЖ-а у уторак, побједа против Емполија у првом мечу 11. кола Серије А нити једног тренутка није долазила у питање.

Лоренцо Инсиње постигао је први, Дрис Мертенс други, трећи и пети гол, а између њих се и "резервиста" Милик уписао у стријелце, за више него убједљив тријумф.

НАПОЛИ - ЕМПОЛИ 5:1 (2:0)

Мертенс је тако постао најефикаснији Белгијанац у историји Серије А, а са данашња три поготка стигао је до бројке 75 у првенству, чиме се на вјечној листи голгетера Наполија на шестом мјесту престигао Бразилца Кареку (73), легенду овог клуба и некадашњег саиграча Дијега Арманда Марадоне.

Од самог старта домаћи су кренули свим силама ка голу Ивана Проведела, а вођство је стигло послије непуних 10 минута игре.

Калиду Кулибали освојио је лопту на својој половини, повукао брз контранапад, а онда асистираоИнсињеу који је рутински погодио између два чувара.

Мертенс је затим голом у 38. минуту подуплао предност Наполитанаца.

Омалени Белгијанац казнио је грешку домаће одбране, те сјајно шутирао "из кољена" у супротни угао за 2:0.

Наполитанци су се након залихе од два гола у првом полувремену у наставку превише опустили. Казна је стигла у 68. минуту.

Франческо Капуто искористио је успаваност одбране домаћих, пронашао пукотину и преполовио предност Наполија. 

Био је то знак за Анчелотија да ће озбиљније морати да схвати противника, па је пола сата прије краја у игру морао да уведе Алана и Каљехона.

И одмах је овај потез уродио плодом.

Двојац са клупе припремио је шансу за Мертенса, који је са руба шеснаестерца перфектним ударцем постигао свој други, за Наполи трећи погодак, за 3:1.

И када је изгледало да ће меч бити завршен тим резултатом, у сами смирај још два гола.

Прво се у стријелце уписао и Милик у 90. минуту, а онда у трећем минуту судијске надокнаде феноменални Мертенс комплетирао је хет-трик.

Никола Максимовић одиграо је свих 90 минута за Наполи, док у тиму Емполија Раде Крунићније био превише расположен. Србин из Фоче одиграо је 68 минута, након чега је морао на клупу.

Не баш репрезентативан наступ против клуба чији члан би могао постати већ у јануару.

СЕРИЈА А - 11. КОЛО:

Наполи - Емполи 5:1 (2:0)
/Инсиње 9, Мертенс 38, 64, 90+3, Милик 90 - Капуто 58/

У суботу:

Интер - Ђенова (15.00)
Фиорентина - Рома (18.00)
Јувентус - Каљари (20.30)

У недјељу:

Лацио - СПАЛ (12.30)
Кјево - Сасуоло (15.00)
Парма - Фрозиноне
Сампдорија - Торино
Болоња - Аталанта (18.00)
Удинезе - Милан (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 28, Наполи (+1) 25, Интер 22, Милан 18, Лацио 18, Фиорентина 15, Сампдорија 15, Рома 15, Сасуоло 15, Торино 14, Ђенова 14, Каљари 13, Парма 13, Аталанта 12, СПАЛ 12, Удинезе 9, Болоња 9, Емполи (+1) 6, Форзиноне 5, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар