Осам држава не признаје Косово

Комонвелт Доминика, острвска држава у Карипском мору, 8. је по реду земља која више не признаје Косово као независну државу, изјавио је шеф српске дипломатије.

Србија 02.11.2018 | 18:32
Осам држава не признаје Косово
Прије Комонвелта Доминика, признавање косовске независности повукли су Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја и Лесото.

Дачић је навео да је добио и званичну ноту од Министарства спољних послова Комонвелта Доминика где се јасно и прецизно каже да је Влада Комонвелта Доминика преиспитала своју претходну одлуку и суспендовала је. 

"Јасно и прецизно пише да Влада Комонвелта Доминикана даје предност дијалогу, да ће поштовати све оно до чега стране у дијалогу дођу као резултат договора, да у међувремену суспендује своју позицију о признању Косова као независне државе чекајући крај дијалога", казао је Дачић. 

Министар је оцијенио да је ово још један велики успех Србије и навео да ће Србија наставити са овим активностима, као и да хоће стратешке односе и сарадњу са тим земљама, а не само да се прича о питању Косова и Метохије.

"Србија наставља своје дипломатске активности када је реч о Косову и Метохији и разговара с читавим низом земаља везано за њихове претходне одлуке о статусу Косова и Метохије", рекао је министар спољних послова Србије. 

(Тањуг) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сарајлија

02.11.2018 17:44

Нико није ни чуо за "громаду" од државе звану Комовелт Доминика...чиме се Ивица бави...сваки производ направљен у Србији на полеђини има - увозник за Косово а он нам тумачи о Гвинеји Бисао и о комовелту Доминика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

празна прица

02.11.2018 18:18

Јесте нека јака и небитна дрзава повукла признање Косова. И да цео свет осим повуце признање, неце помоци! Амери ста казу, тако це и бити!

Name

Нострадамус

02.11.2018 18:24

Обецао Дациц да це бити мање од сто дрзава сто су признали Косово тацније бит це их 99 . Када додје на ту бројку онда це Србија бити стота дрзава сто је признала КиМ али то КиМ неце бити као ово сада него са неком незнатном корекцијом границе. Тако це иза те корекције правдати признање КиМ а разлог це бити улазак у ЕУ.

Name

Боривоје

02.11.2018 20:46

Важно је за нас Србе да га и Федерација БиХ не признаје!!! Свака част браћо муслимани из Сарајева и источног мостара јер иако сте ратовали са нама Србима ипак схватате да је Косово наше,хвала што нас поштујете бар територијално и ви и браћа хрвати из федерације БиХ...А не ко ови из РХ...ХВО из БиХ је увек био за нас Србе,него нису хтели да се замерају овима својима из Загреба...Хвала вам браћо муслимани и хрвати из БиХ што поштујете косово као Српско и тиме одајете признање вашим прецима који су тада раме уз раме под командом Влатка Вуковића ратовали заједно са нашим кнезом Лазаром,док вас ови окупатори нису пребацили из православне у исламску и католичку веру,али не дате се ви јер Крв није вода,сви сложно да је Косово Српско!!!Браво браћо муслимани и хрвати...

Name

Дипломата

02.11.2018 18:26

Које битне дрзаве хахахахах. Битно је једино мисљење европских земаља, УСА, Канаде, Мексика, Бразила, Аустралије, Кине, Русије, Јапана, Ирана, Турске, Израела. Ове све остале дрзаве и њихова мисљења окаци мацку о реп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

7024

02.11.2018 19:22

Све редом"громаде од дрзава",јако битне у С.Б.њихов вето нам је јако вазан.Цак су нам обезбиједиле и војну помоц.Курвамо се од 1948 и сад смо досли до краја.То је истина.

Name

Тито

02.11.2018 19:00

Бацање прасине у оци градјанима, док се договарају о војсци косова и колики проценат Срба мора бити у тој војсци. Црвена гамад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

02.11.2018 19:27

Велики успјех Србије биће уколико више великих и утицајних земаља повуку одлуке о признавању косовске независноти. Дачић зна да је то мало "тврђи орах" , па је своју активност усмјерио тамо гдје је мекше - на банана државице за које многи нису ни чули.Иначе, српска дипломатија је у старту зкаснила јер је требала бити бржа и ефикаснија од косовских политичара, како би већи број земаља убиједила да не доносе одлуке о признавању КиМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

03.11.2018 07:42

То државе што ништа не раде са Косовом а хоће ли Аустрија,Словенија ,Ц. Гора и тако неке, па неће, пласирају производе, радници и друга сарадња . Интерес ко има од Косова неће.

ОДГОВОРИТЕ