Просинечки објавио списак за Аустрију и Шпанију...

Селектор репрезентације Босне и Херцеговине, Роберт Просинечки, објавио је данас списак фудбалера на које рачуна за утакмице против Аустрије и Шпаније.

Фудбал 02.11.2018 | 21:45
Просинечки објавио списак за Аустрију и Шпанију...
БиХ гостује Аустрији 15. новембра у Бечу у оквиру Лиге нација, а пријатељски меч против Шпаније ће бити одигран три дана касније у Лас Палмасу, саопштено је на конференцији за медије која је почела минутом ћутања за прерано преминулог новинара Фене, Алена Мујкановића.

"Знамо који је наш циљ, желимо остати први у групи Лиги нације, а након тога нас очекује тешка и надамо се за репрезентацију БиХ добра утакмица против Шпаније. Позвали смо 24 играча, Колашинац се поново повриједио, а Тодоровић и Сарић такође имају проблеме с повредама, међутим ту су и нека нова имена. Морамо наћи алтернативу за Сарића. Доктор је рекао да би могао бити спреман за Аустрију, али више ћемо знати када буде овдје", рекао је Просинечки.

За наведене утакмице селектор је позвао 24 играча, а нова имена на списку су Амер Гојак из Динама, те Ермедин Демировић из Сошоа, који су до сада наступали за младу репрезентацију БиХ.

"То су два играча која су кроз квалификације младе репрезентације били најбољи. Демировић је дао скоро све голове, игра добро у Француској и сигурно је наша будућност. Услиједиће смјена генерација, долазе нови играчи који су наша будућност. Гојак такође игра веома добро у Динаму и у дресу младе репрезентације",објаснио је селектор.

На списку селектора налазе се:

Голмани: Ибрахим Шехић, Асмир Беговић и Ведран Кјосевски.

Одбрана: Огњен Врањеш, Тони Шуњић, Ермин Бичакчић, Ервин Зукановић, Елдар Ћивић и Бојан Настић.

Везни ред: Мухамед Бешић, Гојко Цимирот, Миралем Пјанић, Елвис Сарић, Раде Крунић, Горан Закарић, Харис Дуљевић, Един Вишћа , Сањин Прцић, Амер Гојак и Дени Милошевић.

Напад: Един Џеко, Кенан Кодро, Риад Бајић и Ермедин Демировић.

Селектор истиче да је Аустрија квалитетан противник који ће сигурно пробати да дође до побједе, али не сматра да је фаворит у мечу против БиХ.

"Аустријанци већином играју у Бундеслиги, знају да би им побједа много значила и сигурно је да ће нас напасти. Наша филозофија није одбрана, покушаћемо одиграти добро и оставити резултат који ће нам осигурати прво мјесто у групи. У Аустрији нас очекује одлична атмосфера и вјерујем да наши играчи неће просути ово што су до сада урадили", подвукао је Просинечки.

Додао је да прати игре Изета Хајровића који би се у будућности могао наћи на списку репрезентације, те да Харис Дуљевић заслужује да игра у бољем тиму од Динама из Дрездена.

Најбољи бх. фудбалери окупиће се 12. новембра у Бечу.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар