Драган Бајић: Селектор БиХ? Разговарамо...

Бивши тренер Игокее је кандидат за упражњено мјесто селектора кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине.

Кошарка 05.11.2018 | 13:30
Драган Бајић: Селектор БиХ? Разговарамо...
Кошаркашки савез Босне и Херцеговине у наредном периоду требало би да именује новог селектора БиХ који би на клупи репрезентације требало да трајно замијени Јасмина Репешу.

Хрватски стручњак је ипак одлучио да не остане на клупи након што је волонтерски "ускочио" да помогне када је Душко Вујошевић због здравствених проблема био принуђен да напусти мјесто шефа струке репрезентације БиХ.

Као најозбиљнији кандидати да преузму репрезентацију се помињу Денис Бајрамовић, актулени тренер сарајевске Босне, али и Ведран Боснић бивши селектор репрезентације Шведске.

Али, шансе се такође дају и Драгану Бајићу, бившем тренеру Игокее, пише портал "Српскаинфо".

"У посљедње вријеме имао сам неколико позива од људи који одлучују о именовању новог селектора кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине што ме је подстакло, да на неки начин, размишљам у том правцу", рекао је Драган Бајић.

Ипак, Бајић мјесто селектора БиХ не жели по сваку цијену..

"Што се тиче мог ангажмана, ја сам увијек био ненаметљив, тако и по питању репрезентације Босне и Херцеговине. Када сам добио неколико позива из БиХ од људи који цијене и поштују моје резултате, али који и одлучују о судбини бх. кошарке, а који би жељели да ме виде на том мјесту, почео сам да размишљам о врућој селекторској клупи. Имао сам већ неколико разговара али вријеме ће показати ко ће добити шансу", рекао је Бајић који сматра да у БиХ има одређеног квалитета.

"Што се тиче овог циклуса БиХ је практично изгубила шансу да се пласира на Европско првенство, а неки најављени откази искуснијих играча ће отворити шансу младим кошаркашима. То је добра прилика да кроз неке наредне циклусе млади играчи преузму одговорност и да се јасно види са чим БиХ може ући у наредну сезону и са чим може да рачуна у будућности", рекао је Бајић.

Свој бивши тим, Игокеу, прати редовно, и као позитивну ствар истиче прилику коју је пружена младим играчима.

"Гледао сам све утакмице Игокее, а тај почетак сезоне односно Супер Куп улио је наду да ће Игокеа играти запажену улогу у АБА лиги. Међутим, поново се дешавају кадровски проблеми који ремете оне циљеве који су постављени пред почетак сезоне. Уз неко квалитетно појачање видим Игокеу као тим који ће бити у горњем дијелу табеле", закључио је Бајић за "Српскаинфо".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар