Дани отворених врата у Сбербанци

Поводом Дана штедње, ученици ИВ-2 одјељења, бањалучке Основне школе „Иво Андрић“ посјетили су филијалу Бања Лука.

Република Српска 02.11.2018 | 16:02
Дани отворених врата у Сбербанци
Сбербанк а.д. Бања Лука је у низу активности поводом Дана штедње угостила ученике ИВ-2 одјељења, бањалучке Основне школе „Иво Андрић““.

Ученици су имали прилику да се кроз занимљиву банкарску руту упознају са радом и начином функционисања банке, те да добију информације о томе колики је заиста значај новца, а самим тим и штедња. На њиховој банкарској рути су их пратили запослени Сбербанк а.д. Бања Лука, а током цијеле посјете су својим домаћинима постављали питања о новцу и пословима у банци.

Ученицима је након посјете, организована дјечија атракција – фаце паинтинг (осликавање лица), а они су уз слаткише и разговоре показали велику радост и радозналост због чињенице да су били у прилици да виде како то заиста банка послује, а да се ипак и забаве.

Биљана Шева, Руководилац службе маркетинга и комуникација Сбербанк а.д. Бањалука овом приликом је истакла да је посјета ученика била велико задовољство за запослене.

„За нас је Свјетски дан штедње повод да већ дужи низ година организујемо Дан отворених врата и позовемо разред једне Основне школе да нас посјете. Веома је значајно да се дјеци већ од малих ногу објасни значај и појам штедње.

Врло често са њима разговарамо о потрошњи уопште, а поготово о потрошњи новца, са жељом да стекну осјећај одговорности и навике које ће им помоћи и олакшати осамостаљивање и доношење одлука“, рекла је Шева.

Она је овом приликом подсјетила да је Дан штедње за Сбербанк а.д. Бањалука веома битан, јер је управо штедња за грађане посебан облик инвестирања у властиту будућност.

„Ово је прилика да подсјетимо и на ставку да већ 94. годину за редом велики број земаља на планети сваког 31. октобра обиљежава Свјетски дан штедње. Сваки пут на овај значајан датум, финасијске институције широм свијета труде се да максимално скрену пажњу на начин расподјеле свих ресурса којима располажемо и измјену става о њиховом кориштењу“, објаснила је Шева.

Све информације о штедним производима Сбербанк а.д. Бања Лука можете пронаћи на званичној интернет страници банке www.сбербанкбл.ба

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар