ЕЛ: Будућност против Панатинаикоса јури прву побједу!

Кошаркаши Будућности још увек не знају за победу у Евролиги, а у наредном колу дочекују веома незгодну екипу Панатинаикоса.

Кошарка 02.11.2018 | 16:00
ЕЛ: Будућност против Панатинаикоса јури прву побједу!
Будућност у прва четири кола има исто толико пораза и ниједанпута нису били претерано близу победе, док су у пар наврата само запретили противницима.

Шампион АБА лиге би требало да на Морачу, своју реновирану халу, рачуна као на велику предност у сусретима са европским "гигантима", али се то до сада није показало као тачно.

У првом евролигашком мечу против Арманија хала у Подгорици није била пуна и у не претерано гласној атмосферу гости из Милана однели су победу без већих проблема.

Уследио је пораз од Дарушафаке, једне од горих екипа ове сезоне, а затим повратак у Црну Гору и нови пораз, овога пута од Макабија. У том мечу тим Александра Џикића показивао је знаке живота и у првом полувремену пружио солидан отпор, који су држали до краја треће деонице. Ипак, у једном тренутку се све "распало" за црногорског вицешампиона који је доживео нови пораз.

У четвртом колу Подгоричани су доживели дебакл, ако се то тако може назвати – Реал Мадрид је у Шпанији славио са +34. Кажемо да се можда не може назвати дебаклом јер је овакав исход апсолутно био очекиван.

Наредни дуел који је на пргораму је са вишеструким европским прваком Панатинаикосом. Грци су незавидно почели нову сезону и уз две победе доживели су и два пораза.

Тим који са клупе предводи Ћави Пасквал увек је важио за малтене непобедивог у ОАКА арени, али је значајно лошије играо на страни. Будућност, ако има икакве аспирације да дође до барем неколико победа у ЕЛ, против Панатинаикоса би морала барем да се нада каквом-таквом резултату.

Меч у Морачи почиње од 19.00.

Евролига – пето коло:

четвртак:

ЦСКА Москва – Олимпијакос 69:65
Басконија – Дарушафака 82:56
Фенербахче – Бајерн Минхен 88:84
Барселона – Макаби Тел Авив 74:58

петак:

18.00 Химки – Гран Канарија
19.00 Будућност – Панатинаикос
19.00 Жалгирис – Реал Мадрид
20.45 Олимпија Милано – Анадолу Ефес

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар