Конте тражио превише моћи у Реалу!

Пуну контролу трансфер политике, петорицу људи крај себе. . . ! И минимум трогодишњи уговор - гарантован!

Фудбал 03.11.2018 | 23:45
Конте тражио превише моћи у Реалу!
Сантијаго Солари је дебитовао победом на клупи Реала, али потрага за сталним решењем се наставља. Флорентино Перез је као мету имао Антонија Контеа, али је тај посао на крају ипак пропао. Бар за неки наредни период...

Док се данима уназад спекулише о разлозима због којих је Флорентино Перез дигао руке од италијанског стручњака, некадашњи председник Реала Рамон Калдерон открива детаље који би требало да послуже као закључак ове приче. Осим тога што је свлачионица Реала, видело се то кроз изјаву капитена Серхија Рамоса, дигла буну против Контеовог доласка, Рамон истиче да је некадашњи стратег Челсија имао превелике захтеве и тако, практично, саботирао свој трансфер на клупу Краљевског клуба. 

О чему се ради? Наиме, Конте је од Флорентина Переза тражио превелику моћ - од тога да има апсолутну слободу у избору играча које ће довести и продати, до тога да у стручном штабу морају да буду петорица његових људи. Плус што је желео гарантован, трогодишњи уговор, због чега је Реал Мадрид упао у проблем сада када је отпуштао Ђулена Лопетегија и морао да му исплати 18.000.000 евра...

„Истина је, Конте је од Реала тражио трогодишњи уговор и петорицу својих људи у стручном штабу, као и да се само он пита за трансфер политику“, поручио је Калдерон у разговору за ББЦ Радио 5 и додао:

„Перез такве услове није желео да прихвати“.

Гледајући колике је проблеме Конте имао током времена проведеног у Челсију, не чуди зашто је био тако оштар са захтевима према Флорентину Перезу. Подсетимо, Конте је у Челсију контантно био угњетаван од стране директорског борда и његова реч у вођењу трансфер политике није се чула. Директори су му доводили играче по властитим жељама, а са Мајклом Еменалом водио је рат до истребљења. На крају је Нигеријац отишао са Стамфорд Бриџа и постао спортски директор Монака. Ипак, чувена Марина Грановскаја, иначе жена од поверења Романа Абрамовича, остала је и наставила по старом.

Конте је, такође, тренутно у судском спору са Челсијем због тога што је отпуштен годину дана пре истека уговора и тражи готово 11.000.000 евра, колико је требало да му припадне по слову споразума.

Друга страна медаље је мишљење Реалових играча, који нису били одушевљењи причом о могућем Контеовом доласку. То је први изговорио Тибо Куртоа, мада је касније демантовао да је тако нешто изговорио. Капитен Рамос је гласно изнео став свлачионице.

„Искрено, мислим да Конте није тренер каквим га у Мадриду виде. Он је као Жозе Мурињо – дефанзивни тренер који игра са три штопера позади и само на контре. То је Реал какав не желим да гледам. Перез је то пробао с Мурињом и нису успели. Није освојена Лига шампиона, а на растанку је остала лоша атмосфера”, напомиње Калдерон.

Сада остаје питање - да ли је Солари довољно добар да остане (бар) до краја сезоне? И, ко би могао да буде следећи тренер?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар