Реалова идеја - Сусо!

Може за 40. 000. 000 евра, али не одмах! Најбољи играч Милана поново у сфери интересовања европског првака.

Фудбал 08.11.2018 | 21:00
Реалова идеја - Сусо!
Герет Бејл није попунио празнину насталу одласком Кристијана Роналда. Питање је да ли ико може. Осим Велшанина, осцилира и Марко Асенсио с почетка нове сезоне, због чега је Реал Мадрид принуђен да тражи појачања на позицији крилног нападача, а према последњим информацијама то би могао да буде – Сусо!

Реч је о набољем играчу Милана, не само у овом првенству, аутору четири и асистенту за још седам погодака, очигледно је превазишао средину и потребан му је одлазак у нови клуб да потврди класу. Желео га је Маурицио Сари док је био у Наполију, шушка се и последњих седмица да би италијански стручњак могао да га позове у Челси, међутим, сазнања Спортмедијасета указују да је у трку за потпис 25-годишњег Шпанца ушао краљевски клуб. А кад он загризе обично и добије оно што жели.

Поготово што откупна клаузула Суса није велика. Кад је септембра прошле године потписао нови уговор до јуна 2022, обештећење је постављено на 40.000.000 евра, али важи само за летњи прелазни рок и за клубове ван Серије А. То је новац који Мадриђани без проблема могу да искеширају, поготово су што последњих сезона можда и свесно штедили. А сад кад очекиваних резултата нема, потребно је завући руку у касу и ојачати тим.

Сусо је на врхунцу каријере. Потребан му је одлазак са Сан Сира, јер тамо не може да се бори за трофеје у конкуренцији Јувентуса, Наполија или Интера, а Реал неће довека звати. Руку на срце, летос је Ђулен Лопетеги предложио челницима клуба да доведу баш омаленог креативца, јер су сјајно сарађивали у омладинској репрезентацији Шпаније, али тад у управи није било слуха, а јесте превише вере у могућности Бејлаи Асеснсија. Зато, сад, кад не иде, можда Флорентино Перез завуче руку у џеп, па некадашњи фудбалер Ливерпула у кога поверење нису имали Брендон Роџерс (само 14 утакмица за Црвене, плус позајмица Алмерији) и Синиша Михајловић (послао га на доказивање у Ђенову) добије прилику да покаже шта зна тамо где се игра можда и најатрактивнији фудбал у Европи. На шпанском тлу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар