Зашто је власт пала у Бањалуци?

Грађани централног дијела Бањалуке једни су од ријетких који су на изборима предност дали кандидату Савеза за побједу, Вукоти Говедарци, након чега су многи ту побједу приписали скупу „Правда за Давда“.

Република Српска 01.11.2018 | 21:10
Зашто је власт пала у Бањалуци?
Говедарица је изгубио битку за предсједника Републике Српске, али је добио поверење гласача у Бањалуци. Он је у највећем граду Српске освојио 49,98 одсто гласова и тим, бар када је Бањалука у питању, новоизабрану предсједницу Жељку Цвијановић ставио на друго мјесто.

Стручњаци као разлоге наводе много тога. Неки тврде да се опозиција највише трудила управо око Бањалуке, други кажу да су Бањалучани махом гласали против власти, док трећи све приписују свакодневним окупљањима на Тргу Крајине.

Док је опозиција задовољна резултатом у Бањалуци, у Градском одбору СНСД већ је било јавно незадовољних, а пораз њихових кандидата прокоментарисао је и сам градоначелник Игор Радојичић, тврдећи да је на изборни резултат утицао тренутни амбијент у овом граду.

– Централно подручје града одреаговало је потпуно другачије у односу на читаву Републику. Бањалука је имала специфичан сплет околности и то се одразило и на резултат. Мислим да је на амбијент највише утицала емоција, а мање конкретни инфраструктурни пројекти. Они који очекују да ће изборе добити на мостовима и саобраћајницама често изборе изгубе од оних који играју на емоције – рекао је градоначелник Игор Радојичић гостујући на АТВ, додајући кроз смијех да су на првом мјесту емоције, па асфалт.

Иако су сви сагласни да је трагично убиство Давида Драгичевића имало утицаја на изборе, из СДС тврде је за овај резултат одговоран рад опозиције и квалитет који Говедарица има, негирајући градоначелникову изјаву.


 
– Нисмо сигурно играли на емоцију. Једини разлог Вукотине побједе је то што је народ у Бањалуци схватио да актуелна власт не води Српску правим путем. Ипак, грађани Бањалуке виде више, јер овде има више дешавања – рекао је предсједник Градског одбора СДС, Младен Кајкут, додајући да су гласачи руралних подручја купљени градњом асфалта.

Кајкут признаје да међу њиховим гласачима има и оних који су ишли логиком да дају глас против СНСД, али су већина људи који су препознали квалитетну кампању коју је водио СДС.

Задовољни разултатима избора, из ПДП тврде да се амбијент пред изборе у Бањалуци не може назвати специфичним. 

– Тај амбијент је настао као посљедица јасно видљивог и недвосмисленог незадовољства грађана. У центру града имате оца који више од 200 дана тражи истину и правду за своје убијено дијете и све дуже редове пред конзулатом гдје у редовима стоје људи који су одлучили да са својим породицама оду и не враћају се – рекао је члан Градској одбора ПДП Саша Чекрлија.

Док оба политичка блока имају своја оправдања, унверзитетски професор Ђорђе Вуковић, каже да људи гласају разумом и срцем, те да то једно друго не искључује.

– Изградња мостова, кружних токова и канализације јесте важна, али су безбједност, повјерење у институције, политичке поруке, поштовање људи и злоупотреба јавних ресурса такође важни за гласање разумом и срцем. Не знам како градоначелник мисли да је пјевање под шатором на Мањачи политички рационално, а гласања због страха за безбједност дјеце и жеља да институције рјешавају брзо и ефикасно случајеве убистава ирационало или емоционално – рекао је Вуковић, коментаришући изјаву Радојичића.

Додаје да је чињеница да је велики број људи гласао против власти, те да и ту постоји и рационала и ирационална компонента.

– Није исправно потцјењивати суграђане и мислити да су емотивно рањени гласали, а када им пријетите другим народима, британским шпијунима или издајом, говорити да су ту гласали рационално. Опозиција је у Бањалуци понудила много младих квалитетних људи, који су својим активностима освојили гласове – каже он.

Додаје да је трг имао велику улогу, али свакако не пресудну.

– Није један догађај пресудио, људи имају своју главу. Трг није узрок, већ посљедица стања у Републици Српској и Бањалуци. Нису људи гласали против власти зато што 100 људи сваки дан стоји на тргу, него зато што је једна дјечак убијен. Мислим да одговорни политичари не требају да навијају и искључуј већ да помогну да се то ријеши – навео је Вуковић.

(Српскаинфо)

Коментари / 82

Оставите коментар
Name

прост одговор

01.11.2018 20:21

У Бањалуци знају ко је лакташки кобасичар, И Бањалучани су сити лакташенкове пљачке. А овако неписмени народ још вјерује у његово "србовање" и референдум о томе, да ли је био или није био на инаугурацији трампу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видјела је БЛ

01.11.2018 20:44

Видјела је БЛ да је Вукота искрен за разлику од ових превараната,није БЛ скуп сељацина и квази интелектуалаца лазних Срба и лазних Латина као Требињци нити скуп радника којима це ова власт узети једино сто имају руднике као у Приједору и фабрике као у Звирнику,једине изворе зивота тих регија.Моја Бања Лука је европски град,са стварном академском господом кој се не козе купити и препасти и којој је преко главе Теслуцких,Мркоњицких и осталих сељацких пропалица...

Name

Ре

01.11.2018 20:57

Поред тога што грађани знају за познатког кобасичара и његове производе, овде нису могли толико да украду.

Name

Тата Мата

01.11.2018 21:01

Направио сељацима асвалт да им дјеца могу боље отици у Њемацку

Name

Ре

01.11.2018 21:14

Док је селендри и заосталих провинција снсд не треба да брине.. БЛ није нека прцварија неписмена да не знају ко је какав и да падају на прицу "заститника" Рс.

Name

БЛ

01.11.2018 22:53

А најсмјесније од свега је оно, ако не мислис као они, русилац Републике Српске. А наси оцеви или ми буквално у крви били за вријеме рата за Републику Српску. Мој деда радио у БЛ као инспектор, цитао мојој мами Толстоја, а сада ови празноглави знамо цим се баве. Тузно!

Name

РЕЗА РЕ

02.11.2018 05:30

А имали уопстеБањалуцана у бањалуци или мислис на оне квсзи банкалуцане који су као заборавили дс су из Дрвара Граова и Гламоца.Која Бамјалука па баја из Лактаса Бисерка из теслица овај гадонацелник црноогорац Лукац из неке вукојебине у близини Граова итд итд итд.Па ста реци коју поруку поорати коме цему саљем поруку онима који виде а нецују који док прицају рокцу хрокцу завијају лад ходају гегају се .Која БЛ на 15"/,БЛ.сад је БЛ гравни град свих Сеијака примитиваца криминалаца сав сунд смеце сабрало се у бл.Содома и Гомора а тако це накрају и заврсити

Name

Ре

02.11.2018 06:23

Прави бањалуцани знају ко је ко и ко је шта!

Name

Мк

02.11.2018 07:05

Једноставно објашњење.Писмени и образовани без увреде ових сто су банцили под шатором су показали да је Бања лука још увијек образован град и систем их није могао одвући под шаторе.

Name

гласач

02.11.2018 08:04

Из врха опозиције има издајника који су за добре паре продали изборе путем комтролора и бројача. Ко су, може се наслутити.

Name

Власт

02.11.2018 13:29

Није пала нити це пасти за две године. Снсд је побједио као и увијек а то сто су људи из Днс радили против Зељке је скроз друга димензија која би требало њима да се обије о главу.

Name

БЛ

03.11.2018 12:13

Ми у Бл највише видимо ухљебе,партијска запошљавања,велике социјалне разлике између обичног човјека и бирократе,запошљавање фамилија са стране у институције итд.Ово је држава гдје имате плате 7000км и пензије од 350 км што је легализована пљачка.

Name

Ц

01.11.2018 20:31

Засто?! Зато сто је то град!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оптимист

01.11.2018 21:53

Бањалука је град а остало селендре

Name

Ре

02.11.2018 02:23

У Бањалуци су изгубили јер нису могли украсти гласове. То је једини разлог.

Name

ТОРРО

02.11.2018 09:27

БАЊА ЛУКА (УЖИ ДИО ГРАДА) ЈЕ ИМАЛА ПРИБЛИЖНО РЕАЛАН РЕЗУЛТАТ ЈЕР ЈЕ ОБЕЗБЈЕЂЕНО (СДС - ПДП) ДА СЕ НЕ ДЕСИ ВЕЛИКА КРАЂА ГЛАСОВА, ПА ЈЕ БИЛО САМО МАЛО КРАДУЦКАЊА.... СЕЛА СЕ НИСУ КОНТРОЛИСАЛА, ПА ЈЕ БИЛО СВАЧЕГА.... ИНАЧЕ ЈАСНО ЈЕ ДА ЈЕ ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА УКРАЛА НАЈМАЊЕ 25% ОПОЗИЦИОНИХ ГЛАСОВА ИЛИ ИХ УЧИНИЛА НЕВАЖЕЋИМ... ЗА ТО СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ОПОЗИЦИЈА... А ДА СЕ НЕ БИ ИЗГУБИЛИ СЛЕДЕЋИ ИЗБОРИ КОЈИ ЋЕ СИГУРНО БИТИ ПОСТЕНИЈИ ЗБОГ СКЕНИРАЊА МИЛОРАД ДОДИК МОРА УНИШТИТИ ОПОЗИЦИЈУ ПРИЈЕ СВЕГА СДС И ЗАТО ПОД СВАКУ ЦИЈЕНУ УВЛАЧИ СДС КНЕЗОВЕ У СДС.

Name

Град

02.11.2018 11:34

увијек препозна грешке владајућих и на изборима их кажњава...као нпр .Рудоњу и Бисерку..

Name

Бројачи

01.11.2018 20:33

У Бања Луци су пресудили бројачи бројећи поштеније, уз бољу контролу опозиције. У Зворнику су такође пресудили бројачи, варајући на бројању. Односно, у Бања Луци су побиједили бирачи, у Зворнику бројачи. Да се бројало поштено свуда, побједа опозиције би била већа ван Бања Луке него у Бања Луци. И да, препознали су Бањалучани саобраћајнице, мостове, заобилазнице... али су препознали да су нам инфраструктурни пројекти по километру најскупљи на свијету, уз најјефтинију радну снагу, па су наравно рационално гласали за јефтиније пројекте. Није мудрост потрошити или се задужит мудрост је зарадити. Додик отвору болницу финансирану од народних пара... па што не отвори фабрику као страну директну инвестицију? Па нема их више... или иду у Сарајево, или заобилазе Балкан... шупље је то све к'о и онај асфалт што га Станивуковић слика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

01.11.2018 21:49

Тачно. Укратко, у урбаном дијелу Бањалуке се није десила изборна крађа.

Name

Поносни Херцеговац

01.11.2018 20:38

Гласала је и Билеца масовно за Вукоту, да није било смецара који су радили кампању за њега разлика не би била 770 као сто је сада, вец бар 1300 гласова, али Билеца је једина од Херцрговине образ показала, Требиње донекле разумијем, али Невесињци о којима су многе пјесме опјеване су купљени од стране Илије Таминдзије..Билеца поносна буди на овај резултат, љепсе је поносно умријети од глади него се гласати за ове јаднике, а сви знају какво је стање у опстини Билеца, гдје је процентуално највисе бораца погинуло у задњем рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.11.2018 05:55

Немате ста приговарати Требињу.Знају они на цему земља стоји.Уцили су Дубровцане трговини! А Невесињци,велики јунаци.Мислио сам то исто и за Билецане,нисте бас паметни.

Name

Бањалуцани

01.11.2018 20:40

Бањалучани су сити љевцанских јајара и њихове бахатости. Све су уништили у овом граду: спорт, културу, суживот, фабрике, здравство и настављају да пљачкају. Доњели су своје поганске обичаје и менталитет преваре, продаје, крадје, лажи, улизивања...Бањалучани су били космополите које су ове сељацине уништиле. Али, народ долази свијести и препознаје праве вриједности. Бањалука их мрзи, не воли превише ни гуслара, али опет је цивилизованији, паметнији. Нажалост ОНИ су увијек мрзили БЛ, а тек сад ће да јој се свете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

01.11.2018 21:51

Тако је широм Републике Српске. Све дођоши гласају за Додика, напљачкали се, добили џаба станове куће, своју имовину продали, покуповали по Србији и Црној Гори у иностранству. Позапошљавали се преко веза на најбоља радна мјеста. Домаће грађанске елите нестало, осиромашила, остала без посла, исељава се. Дунђери, владају, пресуђују. Оно мало дођошке биједе покупују пред изборе и сити вуци и на броју овце.

Name

Гоци

02.11.2018 02:54

Овако Вукотин Сдс је све институције однио на Пале,Додик их вратио у Бл.Направио ауто пут према Град и према Добоју.Зграду владе Ртрс клиницко болницки довео институције Бих у Бл управу за УИО централну банку и јос много тога.Васе је да се родите и да одете на посао који вам је опет Додик обезбједио.Е посто Додик не ваља ајмо мало да у зграду владе додју људи из Зворника Сековица Фоце а ви ајде на трг и протествујте.Не мозе и дрзавна плата и Соросева дневница.Бања Лука је постала град јер је Милорад Додик то од ње направио.Тацка.

Name

Ре

02.11.2018 06:25

Тако је, бањалуцани виде да нема опстанка и зато су и гласали за Вукоту, који је урбан човјек и цивилизован

Name

Ре Гоци

02.11.2018 10:06

Овако: Најбољи студент не мозе да надје посао. Питај Рудоњу хоце ли га примити у неко од Министарстава. Реци му да је младиц паметан, способан и постен, али не воли Милу. Ста мислис хоце ли га запослити?

Name

За Гоциа

02.11.2018 10:13

БЛ је била град и прије Миле, и док је он исао на месарски занат и данас. Засто? Па зато сто град цине људи. Гдје је Рудоњи производња, има ли иста осим трговацких ланаца и откуда паре за КБЦ и ауто пут? Колика је задузеност по глави становника? Ма није Рудоња улагао за насу добробит вец зарад властољубља и стеброрубља. Па он је класицни сеоски трговац и ниста висе ни мање од тога. Његов пад це бити зеyток и болан. Цуј није било града прије овог буздована?

Name

Л

01.11.2018 20:45

Питам старијег цику засто даје глас Додику, а он казе зато сто це ј..ти матер онима у Сарајеву. Тако размисља просјецан Додиков гласац. Остале је купио, сто кесом, сто радним мјестом. А има ту и асфалта и водовода. Јбг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре(Л)алитиц

02.11.2018 03:10

У праву си. И сам сам цуо те патриотске изјаве. Нпр такодје:"Он нам даје пемзију!" Или "Нестаце нас ако небуде додика, све це нас турци поробити!" И тако слицне изјаве..

Name

Ја

01.11.2018 20:46

Зато сто се ту није могло тако лако красти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Сарајево

01.11.2018 21:02

Зато сто људи из БЛ нису видјели како сдс влада .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.11.2018 21:34

А брате мили, сто га и ти лупи. Итекако смо видјели. А видимо и како овај влада.

Name

Дуцле

01.11.2018 21:09

Боља контрола на гласацким мјестима. Фукара је зато несметано крао по руралним крајевима..по селима крао од 20 до 200 гласова..или као у Козинцима 400..па рацунајте..1000 гласацких мјеста по хајде каземо 35 украдених гласова..35 иљада мацане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуња

01.11.2018 21:39

Зар становници села нису народ

Name

Уааа

01.11.2018 21:27

Требало је бити 100% против СНСД небитно за кога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

01.11.2018 21:38

Код мене на бирацком мјесту у БЛ никад није толико било људи. Да је било јос 10% висе, бирацко мјесто не би могло да прими толике људе. Сви подаци су кривотворени и злоупотребљени. Слусам овог Иваница ста говори, све су то обицне демагоске прице. Умјесто да је позвао народ да застити своја права и да организује протест ми смо добили највеце понизење икад. Све они ово гледају ста нам раде и прицају празне прице. Никад нецу гласати висе за њега. Треба покусати информисати стране земље сто висе о овоме и борити се преко градјанских инициатива, а политицаре потпуно игнорисати. И овај мали Станивуковиц послије доласка популарности заборавио на обецање да неце уци у скупстину. Они су легализовали лаз, превару, крадју, све сто је лосе. Овде се боље исплати бити криминалац и не дрзати до нормалног људског зивота. Ми тако нецемо да зивимо и не преостаје нам ниста него отици. Неце имати мајсторе, љекаре, професоре, ниста, дјецу им уце фризерке. То је реално стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Криви Станивуковића

02.11.2018 02:12

Не криви Станивуковића размисли он је изјавио прије неки дан за Блиц да ако он одустане за народну скупштину иза њега ће доћи други кандидат који неће дати своју посланичку плату неком.Станивуковић је обећао да ће се одрећи своје посланичке плате да неком помогне за школовање или некој сиромашној породици

Name

Логика

01.11.2018 22:55

А ста је Вама градонацелнице прво на мјесту? Асфалт, инфрастуктура или емоције цисте људске, или сте и ви цини ми се одавно ван људских норми! И Ви сте сауцесник свог зла које унисти овај нарпд, додусе не Вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Логика

02.11.2018 00:49

Зло које је унистило Бањалуку деведесетих година па све до данас зове се СДС.

Name

Мицо

02.11.2018 12:00

Ову БЛ воде сељаци поцев од градонацелника па даље.А стацес када Урбаниста нигдје мора да су толико паметни да су све препустили Папцима,или неволе клупе и власт

Name

♤♡◇♧

01.11.2018 23:05

Зато сто вас мрзимо...Довукли сте све сељаклуке од Гламоца Петровца а о Љевцанима да писем.Мркоњицки вровацки клан..Неписмене сељацке од ДЈЕТИСТВА СИРОТИЊА се дочепала града..Коплесаси СВОГ ДЈЕТИНСТВА..сељацка дјеца зељна свега Па се доцепала ВЛАСТИ..МЕДЈУ ВАМА СТАЈЕ КОПЛЕXАСА КАО СТО ЈЕ ЛУКАЦ..ОН ОЦИТО НОСИ НЕКИ ПРОБЛЕМ ОД ДЈЕТИНСТВА..СПИРИЦ У ЊЕМУ НИКАД ЧОВЈЕКА СТЕВАДИЦ ХУЉА БИСЕРКА СТАЦЕ ПЕЈИНА КРВ О ДОДИКУ НЕТРЕБА НИ ГОВОРИТИ ОН ЈЕ КРАЉ свих вјекова одткад постоје срби писаце историа..Убио нас и растурио БЕЗ МЕТКА..ПРИМЈЕТИ СЕ КОД народа да пада у ДЕПРЕСИЈУ МАСОВНО..Доце време даце ОБОЛИТИ НАЦИЈУ А ВЕЦ СМО НАПОЛА БОЛЕСНИ..ТО ЈЕ ДОДИКОВО ДЈЕЛО..УБИ ЉУДЕ ЊЕГОВЕ ЛАЗИ И ВРЕДЈАЊЕ ИТЕЛИГЕЦИЈЕ..Ајд сто краде нека га носи дјаво него сто вредја ЉУТСКУ ИТИЛИГЕЦОЈУ..ЦРНО НАМ СЕ ПИСЕ..БЛ ВАС МРЗИ.Знамо да сте Покрали изборе .Трпице народ до прве прилике ил це пукнути ил отселити ал знам сигурно да вас НЕПРИХВАТАМО И МРЗИМО ВАС ОМРЗЕНИСТЕ ....80 ПОСТО БЛ ВАС ПРЕЗИРЕ И МРЗИ само неко итихо исказује а неко гласно..ал МРЗИ ..МРЗИ..МРЗИ..КУНУ ВАС КУНУ ВАС КУНУ ПРОКЛИЊУ..СТИГЛЕ ВАС СУЗЕ ОВОГ НАРОДА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Триво

01.11.2018 23:48

Који ти терет носис, мјењај дилера хитно.

Name

Ре

01.11.2018 23:49

Нису проблем они који су досли прије рата из Гламоца, Петровца, Грахова, има ту невјероватних људи, људина. То су били интелектуалци људи, просвецени, а и ако нису били образовани били су невјероватно постени вецином. Ти су се људи прилагодјавали градском становниству, трудили се, уцили. Ови који су досли послије су само преваром хтјели да остваре своје циљеве, комплексе. Неког преварити је била једина зеља. Цаст изузецима. Сто неразумније прицати, трацати, проказивати људе, сирити о њима лазне прице, само гледати ста други ради је био основни циљ. Отјерали су многе људе својим примитивизмом. Погледајте Турке, то је тај менталитет, а љубомора је основни мотив. То су непросвецени људи, јадни, њима нема помоци. Има их превисе, много људи је отисло, побјегло од њих главом без обзира. Сви знамо како се некад друзило у Бања Луци, људи су имали разлиците ставове, никад се нису свадјали за столом, као у сваком вецем граду, а сада је то немогуце. Једно мисле, друго говоре, треце раде.

Name

За ♤♡◇♧

02.11.2018 06:26

Е ако је сва ГРАДСКА ЉУТСКА ИТЕЛИГЕЦИЈА (цитирам тебе) КАО ТИ, алал вам вјера. Још ми је драже што сам сеоско дијете. И откад градска раја вјерује у клетве или то сам ИТИХО ИСКАЗУЈЕ своју поквареност и уживљеност у нечему што само ви видите или сте можда само љубоморни на нас потомке ВРОВАЦА. Јер ми смо адаптирани на све услове не ОМРЕЗНИСМО никога и ако се ОТСЕЛИМО ми се опет вратимо. Ми смо онај дио нације који није НАПОЛА БОЛЕСАН или ОБОЛИО. Нисмо КОМПЛЕСАСИ СВОГ ДЈЕТИСТВА, мада се за тебе то баш и не може рећи. Само прочитај свој коментар УРБАНИ БАЊАЛУЧАНИНЕ, ПРИПАДНИЧКЕ ГРАДСКЕ РАЈЕ И ЉУТСКА ИТЕЛИГЕЦОЈО. Да сам исправно написао, ти то вјероватно не би разумео.

Name

...

02.11.2018 06:27

Браво тако је!

Name

♤♡◇♧

02.11.2018 09:16

Само се т адаптирај сељацки дјете ВЈЕЦНО ЦЕС НОСИТИ ТАЈ КОПЛЕX сељацки дјете никад сетога нецослобадја..Засто сам навео јел позбајем на стотине из вецих ГРАДОВА одма се осјети то ДЈЕТИНСТВО..Досли су људии из РИЈЕКЕ ЗАГРЕБА САРАХЕВА У БЛ ИЗБЈЕГЛИ велика је разлика..Када упизнас те људе немају коплес низе вреднисти..А ови политицари и ви сви низи и обицни никада то нецете избацити из себе та колеx ДЈЕТИНСТВА И ОДРАСТАЊА ПО СЕЛИМА...То вас прати јроз сверу зивота у вас нена дјелити са другим дати ријец вец само свјесно и несвјесно грабите јел сте у ДЈЕТИНСТВУ били зељени свега...Без вредјања тацно се осјети гратско дјете и сеоско...То остаје за цјели зивот хтјели прихватити или не..Наравно свагде има људи и нељуди..Ал ДЈЕТИНСТВО ЈЕ ЦУДО ОСТАВИ ТРАГ У ЦОВЈЕКУ ЗА ЦИО ЗИВОТ..

Name

Мицко

02.11.2018 11:54

Самим тим сто си се родио у Граду заслузујес Нобелову награду а то сто си ментално заостао или си толико глуп па једино сто знас је пут од трга до стана и то ниси сигуран хоцес ли наци пут ако буде прејак прасак,за то су криви „Папци“,изградисе толике објекте да висе незнас јели то твој град.А и све функције дрзе Папци иако је то вас град,а са тим васим способностима једино мозете на трг јер је то вас трг.Е да оду Папци настало би и вас ,од буцања асвалда и галаме се теско презивљава иако си родјен на асвалту..

Name

ре

02.11.2018 12:36

Која јадна перспектива на разлику измедју градског и сеоског дјетињства. Па хајде озаконите ту категорију "градско дијете" као титулу и мрзите, мрзите, мрзите све који то нису. Прије 70 год. насе становниство је било 90% сеоско, сто знаци да не мозес побјеци од својих предака колико год се трудис. То је схватање примитивца и малоградјанстина. Кад упознас зивот у градовима вецим од Бањалуке, разумјецес. А до тада мрзи, мрзи, мрзи... Ако је то главна особина градског дјетета. Али само без комплекса молим те, мрзи онако право "градски".

Name

♤♡◇♧

02.11.2018 12:46

Ре Мицко ....Мицко дрзи се Декија свети је запослио цекај јос Радојку маму да ти запосли..портирска фотеља ласирана на реферета је цудо..пустити ове на тргу видјецес уста це они прерасти..Добицете ви по усима..ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛ ДОСТИЗНА..НИКАД СЕ НЕ ЗНА ВАРИБИЛАН СМО МИ НАРОД..ЗИВЈЕЛА ГРАТСКА РАЈА НЕКОРУПИРАНА

Name

хаха

02.11.2018 13:05

"граТска раја" стета сто не воле сколу ови из града.

Name

хаха 2

02.11.2018 13:09

Раја гратска није кору(м)пирана него неписмена...

Name

хаха 3

02.11.2018 13:18

"Варибилан" нема знацење, мозда варијабилан - пеомјењљив, јако писмено и гратски рецено.

Name

Ја

02.11.2018 13:25

Ја мислим да папци исто тако могу да мрзе и куну, као и градјани. Видјецемо јос куд це ово окренути.

Name

БеЛе

01.11.2018 23:30

Проф. Вуковић Ђорђе је један од ријетких, млађих и трезвенијих познаваоца политичке ситуације у Р. Српској! Неокаљан, политички и морално,а успут патриота. Предвиђам му успјешну политичку будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Информисани

01.11.2018 23:31

Бањалука је гласала против СНСД због: 1. Покрет правда за Давида 2. Радојициц се изјасњава да је црногорац, а не Србин 3. Бахатост снсд кадрова: Горан Рогиц нпр. Предсједник опстинске организације бораца и други

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.11.2018 05:51

А засто сте изгласали црногорца за градонацелника,када је тако?Ни сами не знате ста хоцете.

Name

Добојлија

02.11.2018 06:51

Ови резултати говоре другачије, из истих је видлљиво да је било 3:1 за позицију, толико из Бања Луке. ДОДИК МИЛОРАД - СНСД 51.815 48,58 ИВАНИЋ МЛАДЕН - САВЕЗ ЗА ПОБЈЕДУ 51.011 47,82 ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РС ГОВЕДАРИЦА ВУКОТА - САВЕЗ ЗА ПОБЈЕДУ 52.238 49,98 ЦВИЈАНОВИЋ ЖЕЉКА - САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД 43.658 41,77 ЗА НС РС. САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД 28.626 27,43 ПДП РС - МЛАДЕН ИВАНИЋ 23.091 22,13 ДНС-ДЕМОКРАТСКИ НАРОДНИ САВЕЗ 12.294 11,78 СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА - (СДС-СРСРС-СРС) 11.469 10,99 ЗА ПАРЛАМЕНТ БиХ САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД 38.924 37,66 ПДП-МЛАДЕН ИВАНИЋ 28.079 27,17 СДС-ЛИСТА (СДС-НДП-НС-СРС) 17.391 16,83 ДНС-ДЕМОКРАТСКИ НАРОДНИ САВЕЗ 7.864 7,61 СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА 5.886 5,70

Name

ре

02.11.2018 14:22

Нису Бањалучани против Радојичића зато што је Црногорац, него зато што сматрају да не ради добро посао градоначелника.

Name

Реално

02.11.2018 00:11

Влада у БЛ, је све прије него српска, све прије него влада Републике српске, и не само влада.... Но, није ни то проблем, проблем је сто нас угњетавају, лукаво, перфидно, до истребљења....Онда је логицније да то све буде на нивоу Бих, нема разлике, осим криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУЗА

02.11.2018 01:09

Плаци земљо ко це бити на власти, Покрадени избори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

02.11.2018 13:08

Рузо батали политику,нецес ниста науцити.Сваки пут су избори покрадени ,и то увијек тврде губитници.Неко поднесе пораз а неко несмије ,јер није плацен да губи.Све се купује, све је на продају па и гласаци,али на крају ипак бира народ.Ова опозицији це јос дуго каскати ,галамити,обилазити тргове и гробља али танко ,танко Брате да позелис увијек таквиг противника који ради за Позицију.

Name

Xxx

02.11.2018 01:17

Свагдје су 2 само ајд докази кад су лопови.Па ако нису покрали дизу као плату али и ПДВ ајд сад објасни.Ето како намирити изборну крадју а.легално све.То су нацисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.11.2018 01:39

Зато што их Бањалука мрзи! Сити смо ваших глупости, бахатост, вријеђања, уцјена, крадја,сељаклука, примитивизма, необразованости, погани сте да не можете то ни замислити. Багро цетницка, убијас свој народ. Можете колико хоћете, али не докле хоћете ! Завршице Баја као Цхаусхески!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро је да се зна

02.11.2018 05:08

Овим је опозиција признала да су подрску у Бања Луци добили на Давидовој трагедији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хело

02.11.2018 05:24

Зао ми вас је Какви сте ви лузери и губитници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елвис

02.11.2018 05:46

Говедарица је побједио у БЛ захваљујуци атмосфери око слуцаја Драгицевиц,а никако сто су имали,тобоз,неки програм како тврди неки горе у тексту.То не би просло у истоцном дијелу РС.Тамо се тезе пале на. емоције,ове врсте.Исти је слуцај и са М.Градом и Целинцом,гдје је опозиција потуцена.Ова два града је апострофирао Бореновиц,није могао да повјерује тако тезак пораз.И исти разлог вриједи и за сеоска подруцја.Да би се разумјеле ствари треба проуцити ИИ св.рат код Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело

02.11.2018 06:01

Правда за Давида Правда за све градјане Ово је Гето који је ова диктатиура једног цовјека створила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

02.11.2018 09:26

Ко нормалан мозе да гласа за диктатуру у 21 вијеку, у Европи јос? То могу само луди људи. То су прави фасисти.

Name

Бањалуцанка

02.11.2018 06:06

У Бањалуци це јпј бити и крај.Јер се овдје јасно виде размјере њихове пљацке и безобразлука.Гдје год врата да отворис нека старлета слузбеница,све арогантно и одурно,доцепали се пара и бране зивотом.Нема ту бриге и увазавања других,нема толеранције ни смијеха..све је јако,јако озбиљно јер су и сами свјесни да су лазни.Вукота,Бореновиц,Тривиц,Драско..наравно да их је градски свијет препознао по квалитету.Као памук и свила у односу на синтетику..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

02.11.2018 08:00

Бореновић и ПДП нека се поклопе ушима, то је једна обична интересна група која тезгари годинама на политичкој сцени, били су у свим властима и сваку су напустили прије избора. Највећи лицемери на политичкој сцени, причају о одласку младих, па зар је син Младена Иванића морао да одсели одавде у Лондон.

Name

Ре

02.11.2018 09:36

Браво Бањалуцанка, све сте тацно рекли! Свака ријец је истинита.

Name

Професор

02.11.2018 07:14

Професор Вуковић је хируршки прецизно објаснио стање у овој несретној земљи. На жалост у овој земљи се боље реагује на пријетње и пјевање под шатором; дакле страх и примитивизам, него на истинске вриједности и програме изласка из дубиозе. Док се то не промијени , нема нам спаса. Да несрећа буде већа, они који требају све то да промијене, одлазе да се не врате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

02.11.2018 08:28

Она унука устасе он црногорац,не xна се ко висе мрзи Србе,препознали су то Бањалуцки срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

02.11.2018 08:30

Као у боксу , како је добио прву рунду а меч изгубио? То само интересује тренера а не публику. Требало вам је бит јасно још онда кад је тужио сам себе да неправи крађе гдје ће га гонити него институције под контролу па онда крађа. Умори ме све ово, велики разлог ће ми требати да би опет ишао на гласање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дале

02.11.2018 08:45

Не разумем зашто вређање по питању мјеста становања? Па зар је важно да ли неко живи у граду или на селу, зар "сељаци" не могу бити образовани или начитани, па зар већину становништва Б. Л. (и осталих градова) не чине људи који су дошли из села'? Довољно смо политички подељени, немојте још и регионално да се делимо! И још нешто за крај (без намјере да подржим било коју политичку опцију), да ли би опозиција била задовољна да је победила на изборима, па макар и гласовима из руралних подручја или би рекли, нека хвала, ми не желимо ову побједу зато што су за нас гласали "сељаци"?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дале

02.11.2018 09:58

Дале, не могу Бањалуцани висе, а и остали људи у осталим мјестима да трпе примитивизам, на радном мјесту, у продавници, у саобрацају. То су све старлете неке, одурне, страхота како се понасају сто казе неко горе. Досло је до кљуцања. Због тога је то овако. Мора да се мијења несто у друству, досло је до огромне кризе. Опозиција се продаје, сви се продају. Ако несто ураде хвале се до бескраја, а ниста не знају. Сва среца има овај Давор цовијек нормалан, бори се за своје дијете и насу дјецу, људи су га прихватили и вјерују му. Нема без владавине права ниста, немамо ни економију, ниста. Протести су једино ријесење. Опозиција је издала своје гласаце потпуно.

Name

Куповина

02.11.2018 09:50

Зашто, па зато што је у великом граду теже куповати гласове. Коме шта није јасно. Нек аналитичари не мудрују , то је тако !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

02.11.2018 09:59

Сјецате се оне прице Додика, да је власт СДС са Карадјицем остетили будјет за 30 милиона? Како вам је сада мисљење, са ове тацке гледиста! Колико смо остецени од ових патриота, економски и у сваком другом смислу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амадеус

02.11.2018 11:16

Није СНСД побиједио што је добар, већ што је опозиција лоша. Опозиција је имала прилику да побиједи, али се све свело на то да Вукота доказе да Жељка није Србин.... А што се тиче Бањалуке и СНСД-а, добро су и прошли. Бањалучани одлично познају све прилике и неприлике везане за власт. Не може се опростити бахато понашање градоначелника и његове свите. Пљачке и лоповлуци у Путевима и Аутопутевима. Прање пара преко тендера, надувани и прецијењени радови. Градоначелник каже како мрзи лицемјере, а он је највећи лицемјер у БиХ. Бањалучане и рођене, а и новопечене неће више преварити својим ,,селфирањем". Ево сад ће локални избори.... Снсд је добио доста гласова због Давора. Дио гласача је гласао само зато што је Давор дозволио да се његова трагедија исполитизује. Боље им је да се не тјеше са том причом. Миле растјерај ту багру и постави вриједне и поштене људе па се можеш надати побједи на сљедећим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поносни Берковићанин

02.11.2018 14:38

СДС је у Берковићима однио побједу на три нивоа , само је Иванић имао тридесет гласова мање од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

02.11.2018 19:58

ВУКОТА ЈЕ НАС ПРЕДСЈЕДНИК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има пуно разлога

03.11.2018 20:46

Ако кренемо од цланова мјесних однобра ,све креце из базе. Поједидини цланови су отјерали постене и вриједне активисте због својих интереса,љубоморе. Интерно они себе предлазу на многе позивије унутар странке.Лазу на људе.Треба провјерити у Мјесним заједницама ко ду ти људи.Неки су се убацили у висе Надзорних одбора.Нама треба мреза састављена од сто висе људи а не појединци који урусавају парију из својих интереса.Ево један примјер кад се заврсе избори цланови савјета итд. не позову рецимо активсте кад додју из,врха странке да се захвале и цеститају на тимском раду. Појединци тудји рад и труд присвајају себи.Догоди се да смјене људе са рецимо неког актива и слазу да су пресли у другу партију,уопсте их не обавјесте.Рецимо ја сам предлагао да се приликом избора сктивирају млади људи не заподлени у висе задузења да појединци не присвајају толико позиција који су запослени. Све то раде прецутно измедју себе у мјесним оборима,овако не мозе.Био сам једне прилике присутан на састанку кад су предлагани цланови за одборнике за локалне изборе. Изненадио сам се ста се ради.Једна од кандидата није ни позвана која је предлозена на листу.Предлозисе тајно гласање ,позвали своје људе да гласају за њих.Нису процитали биографију од кандидата.Ту се мора несто мијењати...Људи су повриједјени таквим понасањем појединаца.Искористе неке људи у капањи ,поготово ако су вриједни .Послије избора одмах се их одрекну,тразе неке нове људе ,вјероватно мање утицајне да би себе преставили да су они незамјенљиви. Ови су неки од разлога засто су у неким мјесним заједницама лосији резултати избора.Треба све ставити под контролу сто прије...

ОДГОВОРИТЕ