Новак се сјетио Јелене Генчић...

Њене су основе, била ми је тениска мајка! Новак Ђоковић, нови-стари тениски "број 1", присетио се Јелене Генчић са којом је почео да тренира тенис када је био веома мали.

Тенис 02.11.2018 | 12:30
Новак се сјетио Јелене Генчић...
Ђоковић се у Паризу вратио на прво место АТП листе после одустајања Рафаела Надала због повреде трбушних мишића и то је био повод да се врати на сам почетак каријере.

Новинаре је занимало да ли је у његовој игри остало нешто од Генчићеве која га је увела у "бели спорт".

"Она је изградила основе за тенис и базу на коју сам касније додавао сегменте и градио игру. Али основа је дефинитивно њена. Провео сам са њом, рекао бих, кључне године свог развоја као тенисера, али и човека. Радили смо заједно од моје седме до 12. године, а то је време када треба да изградите праву базу вештина, менталног приступа, односа према тенису и начина на који ћете му прићи", рекао је Ђоковић.

Новак је поновио на који начин му је она усадила страст и љубав према спорту, али како је утицала и на његово детињство.

"Имао сам много среће што је била део мог живота као тениска мајка, како волим да је зовем. Водила је рачуна о мени, оценама које имам у школи, како се односим према другим људима и свему осталом. Упоредо са мојим родитељима ме је одгајала и они су јој веровали. Она је била тај прави ментор који ми је био потребан да научим праве ствари у тенису, али и генерално у животу. Као што сам раније говорио, заједно смо читали поезију, слушали класичну музику, гледали прегршт снимака тениса и осталих спортова. Имала је холистички приступ животу и мислим да зато исти приступ сада имам и ја".

На конференцији за медије после победе над Дамиром Џумхуром у трећем колу Париза речено му је да је постао тек други играч који је у једној сезони испао из топ 20 и вратио се на прво место – други је Марат Сафин.

"Нисам чуо за тај податак, хвала вам што сте ме просветлили", додао је, али није желео превише да се осврће на направљени подвиг, већ да се концентрише на завршницу турнира.

Ипак, уз констатацију да пре неколико месеци није могао ни да замисли где ће се сада наћи, наводи да трка још није готова.

"Још није крај сезоне. Рафа се мучи са повредама од УС опена, али трка и даље траје. Роџер је у њој, Рафа такође. Све зависи од тога ко ће играти у Лондону. Не смем да будем превише усхићен. Нисам срећан што је Рафа повређен и што се повукао са турнира са последњег турнира, али када се сетим кроз шта сам ја све прошао прошле године, ово је феноменално достигнуће. Веома сам срећан и поносан због тога", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар